Osakesalkku ja varallisuus

Taloudellinen riippumattomuus on keskeinen osa tavoitteitani. Tällä sivulla voit seurata tämän tavoitteen edistymistä. En kirjoita kuukausikatsauksia tms. kuten monet talousblogit. En ole nähnyt niitä tarpeellisiksi, koska sijoitan pitkäjänteisesti, eikä lyhyen aikavälin kurssivaihteluilla ole merkitystä lopputuloksen kannalta. Päivitän tätä sivua muutaman kuukauden välein. Sivun alaosassa on tieto, koska tiedot on viimeksi päivitetty.


Sijoittamisen voi aloittaa pienillä summilla - ajan myötä pienistä säästöistä kertyy suuria omaisuuksia. Oletko ajatellut, että sinäkit voit aloittaa osakesäästämisen sijoittamalla esimerkiksi 15€/kk? Avaa maksuton arvo-osuustili Nordnet -pankkiin ja aloita osakesäästäminen jo tänään!

Varallisuus


Listaamattomat osakkeet10 400€
Pörssiosakkeet0€
Indeksirahastot372€
ETF:t1 433€
Käteinen arvo-osuustilillä166€
Bank Norwegian70 251€
Asunnon arvo250 000€
Asuntolaina-43 751€
Yhteensä288 871€

Osakesalkkuni sisältö


Osakkeet:
Cityvarasto Oy10 400€

Käteinen:
Arvo-osuustilillä166€

Indeksirahastot:
Nordnet Superfonden Danmark192€
Nordnet Superfonden Sverige56€
Nordnet Superfondet Norge62€
Nordnet Superrahasto Suomi62€

ETF -rahastot:
db x-trackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF (DX2J)490€
iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF284€
iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF462€
iShares Core S&P 500 UCITS ETF197€


Varallisuuden kehitys


2017288 871€
2016250 122€
2015219 171€
2014190 720€
Osakesalkku ja varallisuus
Tiedot päivitetty 26.8.2017

10 kommenttia:

 1. nyt en ymmärtänyt, käteinen tilille ja samanverran lainaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on näitä nollakoron ihmeitä. Voisin toki maksaa kaikki lainat pois vaikka heti. Pidän kuitenkin mielummin rahan käteisenä, koska korot ovat niin pienet. Kun raha on käteisenä, voin sijoittaa sen mikäli pörssit notkahtavat.

   Viimeisin kirjoitukseni varmaan selventää asiaa.

   Poista
 2. Mistä ostat bitcoineja....ja kulut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin ne aikanaan suomalaisesta Bittiraha -palvelusta:
   https://bittiraha.fi/

   Tarkemmat tiedot kuluista löytyy heidän kotisivultaan. Ulkomailta saisi varmaan edullisemmin, mutta kotimainen palvelu on ihan näppärä.

   ps. Bittiraha on tosi kovassa nosteessa taas :)

   Poista
 3. Hei. Kirjoita juttu miksi pidät noin paljon käteistä. Miten paljon osakkeiden pitäisi laskea että ostaisit? Sopiva käteiskassan koko mietityttää kaikkia mutta olisi kiva kuulla perustelut noin äärimmäiselle käteispainolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, käteispainoni on tosiaan hurja ja kaipaa vähän perusteluita. Ensi viikolle minulla jutunaihe jo valmiina, mutta sitä seuraavalla voisin kirjoittaa jutun käteispainostani.

   Poista
 4. Hei, minkä takia sinulla on Tanskan superrahastossa huomattavasti enemmän kun esimerkiksi vaikka Ruotsin rahastossa? Mikä tekee Tanskan rahastosta paremman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sijoitin noihin aikanaan kuukausisäästöohjelmalla, jokaiseen saman verran per kk. Sitten otin kaikista saman summan pois siinä vaiheessa kun nostin käteispainoni nykyiseen. Tanskan kurssit oli vain sattumalta kasvaneet niin, että sinne jäi hieman enemmän jäljelle.

   Eli se on ihan sattumaa vaan :)

   Poista
 5. Moi! Pari kysymystä aiheesta kiinnostuneelta:

  1) Mikä on syy että valitsit Bank Norwegianin koko käteissummalle?

  2) Puhut paljon vivuttamisesta mutta asuntolaina on ainoa velka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä!

   1.) Mielestäni (voin olla väärässä) osakemarkkinat ovat tällä hetkellä kuplassa, enkä ole löytänyt kiinnostavia vaihtoehtoa osakkeille. Myös asuntojen hinnat on pilvissä, korkot on nollassa ja jopa metsien hinnat on nousseet reilusti viimeisin vuosikymmenen aikana. Bank Norwegian on vain tapa makuuttaa käteistä, kunnes kurssit laskevat. Norwegian taitaa olla ainoa pankki mistä saa edes menettelevää korkoa (about inflaation verran). Odottelen siis syklin päättymistä ja laskumarkkinaa.

   2.) Edellä mainitusta syystä minulla ei ole sijoituslainaa tällä hetkellä. Aikaisemmin oli 20 000 euroa pankista ja lisäksi Nordnetistä oli järjestetty 25 000 valmiiksi. Olin varautunut vivuttamaan 45k€:lla kun markkinat laskevat, mutta kurssit senkun jatkavat nousuaan :) Kurssilaskua odotellessa makselin 20k€ lainan pois, kun oli käteistä.

   Seuraavaan romahdukseen voi mennä aikaa, mutta joka päivä olemme vähän lähempänä sitä ja kun se tulee, palaan isosti pörssiin, todennäköisesti vipuvarren kera. Tällä hetkellä lyhentelen asuntolainaa ja kerään käteiskassaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...