tiistai 2. elokuuta 2016

Vuosi bloggaajana

Kokemuksia bloggaamisesta

Kokemuksia bloggaamisesta


Julkaisin ensimmäisen blogikirjoitukseni viime syksynä, 2. elokuuta. Olen siis kirjoitellut jo vuoden ajan, keskimäärin artikkelin viikossa.

Kokemukset ovat olleet ehdottomasti positiivisia. Yllätyin aluksi, kuinka nopeasti lukijat löysivät blogini. Valmis sijoitusaiheinen blogiyhteisö auttoi asiaa kovasti ja kanssabloggaajilta on muutenkin tullut tosi tervetullutta palautetta ja hyvää keskustelua.

Suosituimmat postaukset


Korkoa korolle laskuri on teksteistäni ylivoimaisesti suosituin. Se löytyy hyvin Googlesta ja tuo blogiin lukijoita jatkuvana virtana. Laskurista kertovan tekstin lisäksi, itse laskuriin on lukuisia linkkejä keskustelupalstoilta, muista blogeista ja käyttäjät ovat ilmeisesti lisänneet sen myös selaimensa kirjanmerkkeihin.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan laskuri on hyödyllinen kapistus, minkä huomaaminen on ollut palkitsevaa. Esimerkiksi muutama kuukausi takaperin, huomasin selvän kävijäpiikin tilastoissa. Tutkin liikenteen lähteitä ja huomasin, että kävijät olivat tulleet maatalousaiheiselta keskustelupalstalta. Kävin tutustumassa keskusteluun - maanviljelijät olivat löytäneet laskurin ja tekivät sillä peltojen hankintaan liittyviä laskelmia.

Eniten lukijoita ovat kiinnostaneet artikkelit, joista on lukijalle selvää hyötyä. Luetuimmat tekstit käsittelevät perusasioita, kuten korolle korkoa ilmiötä, pörssisijoittamista, indeksirahastoja ja taloudellista riippumattomuutta.

Mustana hevosena luetuimpien tekstien joukkoon on noussut Kultakuume TV -sarjasta kertova kirjoitukseni. Kirjoitin sen, koska sain sarjasta motivaatioita sijoittamiseen ja riippumattomuuden tavoitteluun. Toivottavasti kirjoitukseni on avannut pörssisijoittamisen mahdollisuudet myös kullankaivamisesta kiinnostuneille lukijoille.

Vähiten lukijoita on kiinnostaneet armeijakielteisyyteen ja väkivallanvastaisuuteen liittyvät kirjoitukseni. Ne ovat nousseet monessa kirjoituksessa esille, koska armeijasta eroaminen ja täydennyspalvelus osuivat tälle ajanjaksolle. En ole idealisti, enkä aatteiden mies ja nämä aiheet jäävät vähemmälle huomiolle jatkossa, koska olen nyt saavuttanut tavoittelemani riippumattomuuteni sotilasviranomaisista.

Blogini lukuina


Tässä Rikas Erakko -blogi lukuina:
 • Vuoden aikana julkaistuja tekstejä 57 kpl.
 • Blogisivuja on luettu vuoden aikana 109 000 kertaa.
 • 48% kävijöistä on tullut Googlen kautta, noin 22% suoraan, 20% sosiaalisten kanavien kautta ja 10% linkkien kautta. Google Analytics tulkitsee bloggerilla tehdyt blogit sosiaalisiksi kanaviksi.
 • Mainostuloja blogi on tuottanut 256 euroa. Ei mikään kultakaivos, mutta 4,5€ per artikkeli kuitenkin. Saahan sillä yhden oluen kirjoituspalkkaa per teksti.

Miten tästä eteenpäin?


Jatkan kirjoittamista ja tekstien julkaisemista suunnilleen viikoittain. Pyrin keskittymään aiheisiin, joista on oikeasti lisäarvoa lukijalle, joko tietona tai motivaationa.  Teknistä materiaalia löytyy netistä paljon, mutta sijoittajien motivaatiosta kirjoitetaan liian vähän. Pikällä tähtäimellä asenne kuitenkin ratkaisee onnistumisen ja motivaatiota pitää ruokkia.

Minua kiinnostaisi lisätä blogiin myös muuta sisältöä, kuten valokuvia tai videoita. Aihe on kuitenkin sellainen, etten ole keksinyt niille mielekästä käyttöä.

Image courtesy of blackzheep at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

7 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon ensimmäisestä vuodesta. Selkeä ja hyvä blogi, jonka lukijatkin ovat hyvin löytäneet kävijämäärän perusteella. Tuntuuko siltä, että tästä bloggaamisesta tulee sinulle elämän mittainen projekti? Onko vielä paljon ideoita ja juttuja takataskussa, vai pelkäätkö, että jutut alkavat mahdollisesti toistaa itseään ja kaikki järkevä asia on jo sanottu?

  Itse olen ainakin huomannut, että säästäminen ja sijoittaminen on loppujen lopuksi aika rajattu aihe. Ei siitä loputtomiin pysty jauhamaan. Hyödyllisten ja mielenkiintoisten juttujen määrä väkisinkin tulee laskemaan. Välillä tuntuu, että esimerkiksi kauppalehdessä tietty blogisti toistaa jo itseään kuin papukaija. Vähemmän on enemmän ehkä tässäkin tapauksessa. Onneksi omassa blogissani voin keskittyä säästämisen ja sijoittamisen ohella myös kaikenlaiseen liikuntaan, joka tarjoaakin sitten lähes loputtomasti kirjoitettavaa ja hämmästeltävää, kun rahasta ei löydä mielenkiintoista näkökulmaa uudelle jutulle. Luuletko, että blogisi painopiste tulee jossain vaiheessa siirtymään myös muille aihealueille pois finanssimaailmasta?

  Pakko kommentoida vielä noita mainostuloja. 256 euroa vuodessa ei summana kuulosta mitenkään suurelta, jos sitä vertaa varallisuuteesi. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että olet saanut sen aikaan yhden Google-bannerin mainospaikalla ja muutamalla kaupallisella linkillä. Mainostulojen maksimointi ei varmaan ole edes tavoitteesi.

  Itse olen puolestani yrittänyt kasvattaa mainostuloja, mutta ei tulos paljon paremmalta näytä. Kävijöitä blogissani on ehkä puolet enemmän, mainospaikkoja suhteellisen paljon, mutta tulot vain noin 2x omaasi nähden. Tähänkin suhteutettuna saavutuksesi ei ole mitenkään vähäinen. Saako vielä tiedustella, mikä on Google mainosten osuus kaikista mainostuloistasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kirjoittaminen on hyvä tapa jäsennellä ajatuksia ja uskon että kirjoittaminen ja kirjoitusten julkaiseminen jossain muodossa on elämän mittainen projekti. Olet kuitenkin enemmän kuin oikeassa siinä, että sijoittaminen on rajattu aihe, enkä ole varma kuinka pitkäksi aikaa siitä riittää kirjoitettavaa. Aiheita on vielä takataskussa, mutta ovatko ne edelleen mielenkiintoisia tai hyödyllisiä? Aika näyttää.

   On varsin mahdollista, että blogin painopiste tulee muuttumaan. Minulla on muutamia pitkäaikaisia harrastuksia, mutta en ole varma, miten ne osuvat lukijakunnan kiinnostuksen kohteisiin. Toisaalta siitähän se pitää kirjoittaa, mikä itseä kiinnostaa.

   Mainostuloista noin 200€ on tullut Nordnet -tekstilinkeistä, jotain pientä muista Affiliate -mainoksista ja noin 50€ Googlen kautta (Google banneri ollut vasta 6kk). Kävin juuri tarkistamassa TradeTrackeristä Nordnetin liidien määrän ja niitä on tullut tänään kaksi lisää, eli summaan voi lisätä 33,5€ :) Olen vilpittömän iloinen siitä, että olen edesauttanut tusinaa ihmistä aloittamaan sijoittamisen, tai ainakin avaamaan tilin Nordnetiin.

   Poista
  2. Oho kylläpäs nordnet vetää... itselläni tulee 140€ vuodessa adsensestä ja nordnetista tuli rahaa varmaan viimeksi puolitoista vuotta sitten =D

   Poista
  3. Nordnetin kautta tuloja tulee purskeina. Joku kuukausi tulee monta ja sitten menee pitkään, ettei tule yhtä ainoaa liidiä. Sulla on varmaan jo niin vakiintunut lukijakunta, että kaikki on jo arvo-osuustili.

   Poista
  4. Mulla näyttää tulevan nordnet liideihin piikit aina elokuussa ja tammikuussa, kun opintolainat tilitetään ;)

   Poista
 2. Onneksi olkoon täydestä ensimmäisestä vuodesta! Hieno määrä ihmisiä on löytänyt blogiisi. Tuo laskurisi on kieltämättä mainio, olen sitä itsekin joskus kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Pikkuhiljaa kävijöitä alkaa kertymään, kun blogi tulee tutuksi :)

   Poista