lauantai 23. joulukuuta 2017

Sinä - blogini lukija

Kävijöiden määrä


Sinä - blogini lukija
Peräti 140 000 eri ihmistä on (Google Analyticsin mukaan) lukenut blogikirjoituksiani tähän mennessä. Sivulatauksia on tapahtunut  yli 600 000. Jos blogini lukijat asettuisivat riviin seisomaan, metrin välein, muodostuisi 140 kilometriä pitkä rivi. Reippaalla kävelyvaudilla kestäisi 27 tuntia kävellä teidän kaikkien ohi.

Yleensä kävijämääriä ja sivulatauksia tulee seurattua vain tilastoina. Tilastollisesta näkökulmasta tunnen blogini lukijat oikein hyvin. Kun kirjoitan, tiedän aika hyvin jo etukäteen, mistä lukijat pitävät ja mistä eivät. Miten aloittaa sijoittaminen? -tekstiä kirjoittaessani arvasin, että lukijat pitävät siitä. Aavistin, että Daciaa koskeva kirjoitukseni saattaa herättää keskustelua. Tiesin myös, ettei Anarkian uhoaja tule saamaan kovin laajaa vastakaikua. Se on tekstinä liian brutaali ja siinä kyseenalaistetaan lukijoiden arvoja. Kirjoitin kuitenkin, koska halusin kirjoittaa. Sehän tässä bloggaamisessa on hienoa - vapaus kirjoittaa mitä haluaa.

Ihmiset tilastojen takana


Blogissani on lukijoita käytännössä koko ajan - yötä päivää. Kun julkaisen uuden tekstin, vyöryy kävijöitä enemmän, pääasiassa sosiaalisten medioiden kautta. Olen joskus seuraillut tätä kävijävirtaa Analyticsin reaaliaikaisen näkymän kautta. Siinä Suomen kartan päälle ilmestyy oransseja pallukoita aina kun jostain kaupungista tulee kävijä. On selvää että Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun ja Tampereen päälle ilmestyy heti palloja. Mutta jotenkin vielä kiehtovampaa on se, kun kartalle ilmesty pikkupaikkakuntia, joissa en ole itse koskaan edes käynyt: Kaarina, Kontiolahti, Paimio, Kokkola, Rautavaara, Lieksa, Vesilahti, Kempele, Sodankylä, Kurikka jne.

Tilastollinen ajattelu on helppoa, mutta asia muuttuu paljon mielenkiintoisemmaksi, kun ajattelen kaikkia teitä lukijoita tilastojen takana. Tuntuu oikeastaan aika ihmeelliseltä, että sadat, minulle täysin tuntemattomat ihmiset tulevat lukemaan ajatuksiani heti kun niitä julkaisen. Se itseasiassa vetää aika nöyräksi. Jos tuntisin teidät nimeltä ja näkisin kasvonne, voisi kirjoittaminen olla vaikeampaa. Ei olisi yhtä helppoa kirjoittaa, jos tietäisin kuka suuttuu mistäkin, tai ketä kaikkia kirjoitukseni milloinkin loukkaa. Kaikkia kun ei voi oikein miellyttää, eikä tietysti pidäkään.

Vaikutteita


En voi myöskään ohittaa sitä tosiasiaa, että kirjoituksillani on konkreettisia vaikutuksia ihan todellisten ihmisten elämään. Uskon vilpittömästi, että vaikutukset ovat olleet positiivisia. Tiedän esimerkiksi sen, että sadat ihmiset ovat blogini innoittamina avanneet osaketilin Nordnetiin ja aloittaneet sijoittamisen. Ehkäpä voin sitten joskus eläkeiässä lukea ansiokseni sen, että Suomessa on muutama miljonääri enemmän. No, se on ehkä liioittelua. Blogini kannustaa toki aloittamaan sijoitusharrastuksen, mutta todennäköisesti asiasta kiinnostuneet olisivat löytäneet saman tiedon ilman blogianikin. Mutta kiikkustuolissahan kuuluu vähän rehvastella, eikö niin?

Myös muutama bloggaaja on kertonut aloittaneensa kirjoittamisen blogini innoittamana. Kiva kuulla ja toivottavasti edessänne on yhtä mielenkiintoinen matka kuin minullakin.

Kiitos teille - blogini lukijoille, ja mukavaa joulua kaikille!Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

4 kommenttia:

 1. Kiitos myös sinulle! Jatketaan hyvää kirjoitustyötä myös ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kirjoitella kun on toimiva blogiyhteisö ympärillä :)

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut suositusta blogista! Tiedätkö muuten miten Google mittaa noita uniikkeja kävijöitä? Onkohan siinä jokin aikamääre, vai meneekö ns. selainistunnon mukaan?

  Itsekin olen hämmästellyt omia lukijatilastojani (n. 50 000 eri lukijaa), mutta aika varmasti iso osa niistä on samoja ihania lukijoita, jotka lukevat juttujani aina kun niitä jaksan kirjoitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   En tiedä tarkkaan miten Analytics erottelee käyttäjät. Googlella on tosi tarkat tiedot meistä kaikista ja siellä tiedetään mm eri päätelaitteet mitä käytämme. En kuitenkaan usko että Analytics hyödyntää näitä Googlen tarkemmin varjeltuja tietoja. Veikkaan et ga käyttää coocieta. Eli kuten sanoit käytännössä osa tilastoissa näkyvistä käyttäjistä on silloin samoja.

   Poista