Kuinka aloitan sijoittamisen ETF-rahastoihin?

Aloita ETF-sijoittaminen helposti

ETF eli pörssinoteerattu rahasto on sijoitusväline, joka mahdollistaa rahaston osuuksien ostamisen ja myymisen pörssissä aivan kuten osakkeiden. Tutustu tarkemmin ETF:n käsitteeseen täällä. Miten siis sijoitan ensimmäistä kertaa ETF:iin?

  • ETF-sijoittaminen on yksinkertaista oikeilla välineillä.
  • Aloita sijoittamalla tunnettuun, laajasti hajautettuun ja tehokkaaseen ETF:iin, jotta et joudu pettymään.
  • Kun ETF on listattu esimerkiksi Tukholman pörssiin ja kaupankäyntivaluutta on kruunu, voit tehdä kaupan Tukholman pörssin aukioloaikoina. Jos käytät Nordnetin kaltaista palvelua, voit helposti vaihtaa euroja kruunuiksi. Huom! Tarkista aina välittäjäsi valuutanvaihtokulut, sillä ne voivat olla merkittävät.

Valitse parhaat ETF:t työkalumme avulla

Käyttämällä ETF-valintatyökaluamme, sijoittajan on helpompi vertailla ja valita sopivia ETF-rahastoja. Työkalu tarjoaa valmiita mallisalkkuja ja teemakohtaisia ETF-listoja, jotka sisältävät alansa tehokkaimpia vaihtoehtoja.

Neljä suositeltua ETF-rahastoa

Tässä on neljä ETF-rahastoa, jotka ovat hyvä lähtökohta ensimmäiselle ETF-sijoituksellesi:

  • Kaksi rahastoa sijoittavat kehittyneiden markkinoiden osakkeisiin ja yksi kehittyvien markkinoiden osakkeisiin. Lisäksi yksi on matalariskinen korkorahasto. Kaikki ovat euromääräisiä, joten sinun ei tarvitse huolehtia valuutanvaihdosta.

Huom! Tickerin viimeiset kirjaimet kertovat, missä pörssissä ETF on listattu. Varmista, että ostat oikeaa ETF:ää. Lisätietoja ETF:istä löydät työkalumme kautta tai Googlaamalla ETF:n nimellä.

Lue myös, kuinka löydät ETF-rahastot pörssivälittäjältäsi.

Kuinka ostaa ETF?

Esimerkiksi Nordnetin palvelussa ETF:n ostaminen on seuraavaa:

1. Etsi ETF nimellä

 

2. Tutki ETF ja varmista, että olet ostamassa oikeaa

3. Tee kauppa ja seuraa salkkusi kehittymistä

  • Jos osto- ja myyntihinnan ero on suuri, kannattaa asettaa oma ostohinta niiden väliin. Usein markkinatakaaja hyväksyy kaupan.

 

Muut vinkit

Jos ETF tuottaa odotettua vähemmän, syy on yleensä markkinoiden heikossa suoriutumisessa, ei ETF:ssä itsessään. Tehokkaat ETF:t tuottavat paremmin kuin tehottomat. Käytä ETF-valintatyökaluamme tehokkaimpien ETF:ien löytämiseen ja tutustu niiden tehokkuuspisteisiin ennen sijoituspäätöstä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *