Parhaat vinkit: Joululahjaksi elämyksiä, ei tavaraa

Joulupukki on viime vuosina tuonut yhä useammalle tavaran sijaan elämyslahjoja, ja tämä trendi tulee todennäköisesti kasvamaan seuraavien vuosien aikana. Olitpa itse aikeissa yllättää läheisen elämyslahjalla tai toivonut sellaista, vain mielikuvitus asettaa rajat elämyslahjoille.

Lainamäärä
Term:
Show more results

 

Etenkin pandemian jälkeen moni haluaa tukea paikallisia yrittäjiä ja suomalaista kulttuuria, mikä on jo itsessään kaunis ajatus.

 

Koko perheen elämyslahja

Koska rajat ovat olleet kiinni ja matkailuun on liittynyt rajoituksia, moni haaveilee pääsevänsä koko perheen kanssa lomamatkalle viimeistään kesällä 2022. Vaikka onkin vaikea ennustaa kuinka matkustusrajoitukset kehittyvät, moni varaa ensi kesän loman jo talvella.

Viikonloppu ulkomailla perheen kanssa voi olla mainio keino viettää laatuaikaa yhdessä. Esimerkiksi Tallinna, yksi suomalaisten suosikkimatkakohteista, tarjoaa kulttuuri-, kylpylä- ja ravintolaelämyksiä jokaiseen makuun. Lisäksi lyhyt laivamatka mahdollistaa sen, että itse matka ei syö liian paljon aikaa viikonlopusta.

 

Kesälomamatkan etelän aurinkoon voi varata myös siten, että perhe saa jouluaattona lahjaksi pakattuna esimerkiksi tulostetun matkavahvistuksen tai kuvan matkakohteesta. Vaikka lomaan olisi puoli vuotta tai enemmänkin aikaa, on mukavaa kun perheen kanssa on jotakin odotettavaa. Jos et ole ehtinyt kerryttää isoa matkakassaa lomaa varten, voit rahoittaa loman lainalla. Kilpailuta lainat saadaksesi lainan parhaalla mahdollisella korolla.

 

Monessa kodissa on viime vuosina luovuttu kamerasta, sillä kännyköissä on nykyisin todella hyvät kamerat. Usein on kuitenkin niin, että kuvaaja puuttuu kuvista, ja viimeisestä perhepotretista on aikaa. Mitäpä jos antaisitkin perheelle lahjaksi valokuvauksen? Oikean valokuvaajan ottamistapa perhepotreteista on iloa pitkään, ja kerrankin koko perhe pääsee mukaan kuvaan.

 

Elämyslahjoja ystäville

 

Lahjakortti hierontaan tai vaikka kasvohoitoon on jo pitkään ollut yksi suosittuja elämyslahjoja naisille. Nämä ovat varmasti jatkossakin lahjoja paf bonuskoodi, joita vastaanottajat arvostavat.

 

Muita käteviä lahjaideoita on esimerkiksi lahjakortti auton pesuun ja siivoukseen – etenkin miehelle, jolla jo on kaikkea. Kiireisen miehen arkea voi helpottaa myös vaikkapa lahjakortilla paitojen pesu- ja silityspalveluun.

 

Kulttuurista kiinnostuneille mieluisa lahja voi olla lahjakortti teatteriin tai elokuvateatteriin, tai miksipä ei vaikka vuosikortti isoon museoon. Myös erilaiset viini- tai ruokakurssit sopivat niin miehille kuin naisillekin, ja sinkuille sekä pareille.

Myös erilaiset nettilehtien tilaukset ovat lahja, joista on iloa saajalle pitkään. Useimmat lehdet mahdollistavat lahjatilauksen tekemisen. Entäpä jos yllättäisit lukutoukkana tunnetun ystävän lahjakortilla äänikirjakauppaan tai äänikirjatilauksella?

Nykyisin on mahdollista ostaa paljon erilaisia palveluja sähköisesti, ja esimerkiksi kielikurssi voi olla hyvä lahja matkailusta kiinnostuneelle ystävälle, joka haluaa valmistautua seuraavaa lomamatkaa varten.

 

Muistoja perheen pienemmille

Vaikka lapsille voikin olla vaikea selittää että elämys on joululahja, moni perhe on suuren lahjavuoren sijaan vaihtanut monen tavaralahjan yhteisiin elämyksiin. Esimerkiksi sarjakortti uimahalliin on varmasti mieluisa lahja myös perheen pienemmille.

 

Myös elokuvissa käyminen ja vaikkapa lapsille suunnattu teatteri antaa paljon mukavia muistoja koko perheelle. Monella paikkakunnalla on myös erilaisia eläintarhoja, joten päiväreissu eläintarhaan on varmasti idea, josta saat monta mukavaa muistoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *