lauantai 15. lokakuuta 2016

The Wolf of Wall Street

Elokuva


Viime viikonlopuna telkkarista tuli Jordan Belfortin elämäntarinan kertova The Wolf of Wall Street. Olen nähnyt elokuvan pari vuotta sitten elokuvateatterissa ja viime viikkoinen taisi olla sen ensimmäinen esityskerta televisiossa.

Kyseessä on K16 -luokiteltu, tissileffakategoriaan kuuluva musta komedia. Täytyy sanoa, että kokaiinin niistäminen huorien peräaukosta, holtiton lääkkeiden, huumeiden ja alkoholin sekakäyttö, sekä rikolliset pörssihuijaukset ovat vähän erilaista sijoitustoimintaa, kuin mitä itse harrastan.

Meno on aika roisia irstailua, eikä sovi tiukkapipoisille. En koe olevani tiukkapipoinen, mutta osa kohtauksista sai kyllä aikaan melko vastenmielisiä tuntemuksia.

Tarina


Olen aina pitänyt tarinoista - etenkin elämäntarinoista. Vaikka tarinan henkilöihin ei ollut tässä tapauksessa kovin helppoa samaistua, tarina vei meneessään ja oli todella hyvä. Elokuva kesti lähes kolme ja puoli tuntia, mutta ei käynyt missään vaiheessa tylsäksi. Tarina jaksoi kantaa elokuvaa alusta loppuun.

Näyttelijät


Näyttelijäsuoritukset olivat erinomaisia. Jostain syystä Leonardo DiCpario ärsytti minua nuorempana tavattomasti. Hänestä tuli mieleen omahyväinen ja pilalle hemmoteltu pikkunilkki. Iän myötä karismaa on kuitenkin tullut lisää ja näyttelijänä hän on toki aina ollut aivan huippuluokkaa. Tähän rooliin hän sopi sataprosenttisesti.

Motivaatioa elokuvasta


Hyvän elokuvan tunnistaa siitä, että se antaa motivaatioita omaan elämään. Tämän elokuvan jälkeen tunnistin tuon tutun motivaatiotunteen, mutta jäin miettimään, mikä siinä oikeastaan motivoi. Elokuvan henkilöiden elämäntavassa kun ei ollut mitään, mitä omaan elämääni kaipaisin.

Elokuvassa kiehtoo asenne ja heittäytyminen. Belfort todisti, että mikä tahansa on mahdollista, kun uskoo siihen mitä tekee ja heittäytyy täysillä siihen mukaan. Heittäytymisen merkitystä onnistumiseen ja  sijoittamiseen pohdinkin jo eräässä blogikirjoituksessani vajaa vuosi sitten.
Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

7 kommenttia:

 1. Muita sijoitusaiheisia ja kohtuu uusia sarjoja/leffoja: Billions, Boiler room, Margin call, The big short, Wall Street: The Money Never Sleeps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Wall Street: The Money Never Sleeps" -leffan olen joskus nähnyt. Se oli ainakin ihan hyvä.

   Poista
 2. Tälläiset sijoitusaiheiset elokuvat ovat erittäin mukavaa katseltavaa ja kuulin tämänkin elokuvan tv-esityksen jälkeen kehuja myös sellaisilta henkilöiltä jotka eivät ymmärrä sijoittamisesta yhtikäs mitään, eivätkä seuraa muutenkaan taloutta.

  The Big Short - on melkoisen ajankohtainen elokuva edelleen koska ongelmia ei ole korjattu, vaan edelleen paisutettu ennennäkemättömällä rahan painamisella ja negatiivisillä koroilla. Suosittelen ehdottomasti!

  Legendaarisin tämän genren elokuva on kuitenkin ehdottomasti alkuperäinen Wall Street (1987). Jatko-osa oli itselle pettymys, mutta se saattoi johtua osittain myös ylisuurista odotuksistani elokuvan suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset elokuvat avaavat kivasti sijoittamisen jännittävää puolta. Monet pitävät talousasioita todella tylsänä, yksitoikkoisena numeroiden pyörittelynä ja konttorirottien touhuna.

   Todellisuudessa sijoittaminen on kuitenkin aika jännittävää!

   Poista
 3. Yksi huonoimmista näkemistäni elokuvista.

  VastaaPoista
 4. "Tissileffa" on kyllä hyvä kuvaus tästä elokuvasta. Olen varmaan tulossa vanhaksi, koska minusta tuosta olisi voinut leikata pois varmaan tunnin verran tissejä ym, ja elokuva olisi parantunut. Wall Street (alkuperäinen) ja Boiler Room ovat parempia elokuvia, jos on kiinnostunut finanssipuolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Se merkki varhaisen on vanhuuden. Miks seuraa käskyä en veren vietin, vaan kansain kohtaloita huokailen?" -Eino Leino

   Vielä 15 vuotta sitten oli iso juttu, kun leffassa näkyi tissit. Nykyään ei viisari niistä juuri värähdä. Ei tässä vanhoja olla, mutta testosteronitasot laskeneet kuitenkin :)

   Vaikka elokuva sijoittuukin pörssimaailmaan, niin kyllä finanssipuoli siinä kieltämättä taustalle jää. Ehkä joku tekee vielä joskus hyvän elämänkertaelokuvan vaikka Warren Buffetista. Tosin Hollywoodin värittämä kuva Buffetista voisi olla melkein yhtä kieroutunut.

   Poista