lauantai 13. toukokuuta 2017

Kasvusijoittajan osakestrategiat

Kasvusijoittajan osakestrategiat
Seuraan aktiivisesti Salkunrakentaja -sivustoa ja olen sitä kautta tutustunut Henri Blomster -nimiseen sijoittajaan. Henri on kirjoittanut "Kasvusijoittajan osakestrategiat" -nimisen e-kirjan, jonka sain luettavaksi ennen sen julkaisua. Päätin kirjoittaa ajatuksiani teoksesta.

Kirjoittajasta


Teoksen kirjoittajalla, Henri Blomsterilla, on suhteellisen vakuuttava akateeminen tausta. Kirjan alussa hänet esitellään näin:

"Kirjoittajalla on 20 vuoden kokemus suorasta osakesijoittamisesta ja hän on aiemmalta koulutukseltaan solubiologian tohtori. Aiemman koulutuksensa kautta kirjoittajalla on kokemusta niin sanottujen verkostojen tutkimisesta ja tuntee verkostoteorian perusteet. Kirjoittaja opiskelee rahoitusta Aalto-yliopistossa ja hän on muun muassa esiintynyt vieraspuhujana Helsingin yliopistolla otsikolla "Uneven Distribution of Growth. Mechanisms and Implications". Kirjoittaja on voittanut työstään useita palkintoja, kuten Medix-palkinnon, PhDs to Business Life case-kilpailun, sekä Aalto Crossroads case-kilpailun."

Kirjan sisältö


Kaltaiselleni indeksisijoittajalle kirja on piristävää luettavaa. Alussa avataan hyvin mitä kasvusijoittaminen on, mitä se ei ole ja samalla lanseerataan ainakin minulle uusi käsite "todellinen kasvusijoittaminen".

Asioita havainnollistetaan kuvilla ja kuvaajilla. Pidin erityisesti siitä, kuinka yritysten liikevaihdon (kutakuinkin) ekponentiaalista jakaumaa verrattiin normaalijakautuvaan ihmisen pituuteen. Tämä maalaisjärkeen sopiva esimerkki avaa hyvin sitä, miksi kasvusijoittajan ei itse asiassa kannata hajauttaa kovin paljoa.

Kirjassa hyviä huomioita, joita en ole koskaan tullut ajatelleeksi. Minulle oli aivan uutta esimerkiksi tieto siitä, että liikevaihdon kasvua tarkastellessa, menneisyys itseasiassa ennakoi tulevaa kasvua. Toisin sanoen yritykset jotka ovat tähän saakka kasvaneet nopeasti, kasvavat myös tulevaisuudessa nopeammin kuin tähän saakka hitaasti kasvaneet yritykset. Eli "historiallinen tuotto ei kerro tulevaisuuden tuotoista" -hokema ammutaan tässä ainakin osittain alas, koska liikevaihdon kasvuhan korreloi tuottoon.

Kaikkien kasvusijoittamisesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti lukea teos ja se on toki mielenkiintoista luettavaa myös niille, joiden oma sijoitusstrategia on erilainen!

Saatavilla e-kirjana


Jos kiinnostuit kirjasta, voit lukea sen e-kirjana. Kirja on tällä hetkellä ladattavissa Amazonin Kindle Storesta, mutta se on tulossa myös moniin muihin myyntipisteisiin. Päivitän alla olevaa listaa sitä mukaa, kun kirjan julkaisu edistyy.

Kasvusijoittajan osakestrategiat -kirjan myyntipisteet:Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

6 kommenttia:

 1. Oliko kirjassa pelkästään positiivisia asioita, yleensä arvosteluissa mainitaan vähän kritiikkiäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan ajatellut tekstiäni arvosteluna :) Kirjoitin sen vain vinkkinä niille, jotka panostavat kasvusijoittamiseen.

   Kirja, kuten osakepoimintaan perustuvat strategiat yleensäkin vaatii paneutumista. Kirja vaatii myös hyviä perustietoja sijoittamisesta, eli ei ole ihan aloittelijan kamaa, kuten esimerkiksi omat indeksi- ja ETF -kirjoitukseni.

   Poista
 2. "Toisin sanoen yritykset jotka ovat tähän saakka kasvaneet nopeasti, kasvavat myös tulevaisuudessa nopeammin kuin tähän saakka hitaasti kasvaneet yritykset. Eli 'historiallinen tuotto ei kerro tulevaisuuden tuotoista' -hokema ammutaan tässä ainakin osittain alas, koska liikevaihdon kasvuhan korreloi tuottoon."

  Eihän tuo vielä minusta riitä tuota hokemaa vääräksi osoittamaan, sillä rationaaliset markkinathan hinnoittelevat nopeammin kasvavat korkeammalla arvostuskertoimella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nämä räjähdysmäisesti kasvaneet yritykset (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google jne.) ovat olleet niihin ajoissa sijoittaneille kultakaivoksia.

   Markkinoiden rationaalisuus on taas oma kiistanalainen asiansa. Itse en usko täydelliseen rationaalisuuteen, joskaan en usko että oma osaamiseni on riittävä, jotta pystyisin hyödyntämään markkinoiden epärationaalisuutta.

   Poista
 3. Kylläpäs nyt kirjoja pukkaa kun nämäkin pojat tekivät uuden sijoituskirjan :D https://www.nordnetblogi.fi/sijoita-kuin-guru-saa-jatkoa-laatuguru-nain-valitset-voittajaosakkeet/14/05/2017/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän se on, että lukemista riittää :) Tuota ei taida saada e-kirjana.

   Poista