Nordea osake keskustelu

Nordea osake - keskustelu


Tervetuloa keskustelemaan Nordean osakkeesta. Osallistu keskusteluun lähettämällä kommentteja alla olevalla lomakkeella.


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

10 kommenttia:

 1. Minulla on kovat odotukset Nordeasta. Olen ostanut sitä 17 000€ kurssin kyykättyä. Odotan merkittävää osinkovirtaa ja jossain vaiheessa kurssikin varmaan palaa normitasolle. Laatuyhtiötä saa nyt halvalla.

  VastaaPoista
 2. Osinkotuotto Nordean kohdalla tuntuu ihan käsittämättömältä, kun otetaan vielä huomioon pääomitusaste. Markkinat siis uskovat, että osinkotuotto romahtaa tulevaisuudessa, koska millään muullahan tätä ei voi selittää. En äkkiseltään vain keksi, että mikä tällaisen romahduksen voisi aikaansaada? Korkojen nousunkin pitäisi pelata Nordean pussiin. Toki mitä tahansa voi aina sattua, mutta kunnon myllerryksen iskiessäkin luulisi, että osumaa ottavat enemmän ne pankit, joilla pääomitusaste on paljon pienempi - eli lähestulkoon kaikki muut pankit.

  Jotain multa on jäänyt huomaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen ihmetellyt. En ole kuullut keneltäkään itseäni viisaammalta järkevää selitystä. Pankkikriisissä Nordea ei käsittääkseni olisi mitenkään eturintamassa, rahanpesusyytösten mahdolliset sanktiot ei ole mitenkään suhteessa kurssireaktioon ja muutenkin hyvin toimiva ja johdettu yritys.

   Pankkisektori voi olla ison muutoksen edessä, mutta kukapa siitä tietää. Korkojen noususta en osaa sanoa kun en tunne toimialaa tarpeeksi. Käsittääkseni pankeilla on omia korkoihin sidottuja sitoumuksia jotka reagoivat hitaammin kuin asiakkaiden korot. Mutta kyllähän pankkien pitäisi ainakin pitkässä juoksussa hyötyä korkemmasta korosta.

   Pitäisiköhän vaan ostaa lisää?

   Poista
 3. Mitä mieltä viimeisen viikon kurssisyöksyistä. Itsekin ostin Nordeaa ja senttien päässä oli hyväksytyt tarjoukset Cityconista ja Outokummusta. Wärtsilästä ja DNA:sta on kuitenkin niiden sijasta tullut lyhyessä ajassa lähes 10% takkiin. Pitäisikö nyt tankkailla lisää vai odotella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista menoa :) Nokian Renkaat tänään -4% ja Outokumpu -5,5%.

   Itse olen ostanut kaikkia tasaisesti lisää - myös Nordeaa. En ole ehtinyt päivittämään osakesalkkusivua, mutta käteinen on tällä hetkellä noin 10k€ ja loputkin hupenee nyt nopeaa vauhtia. Toivottavasti en ole liian aikaisessa ostojen kanssa - onneksi on superluottoa vielä 25k€ odottamassa.

   Kovasti olen pohtinut tankkaanko vai odotanko, mutta olen päätynyt tankkaamaan. Pieni epäilys on pitäisikö vaan malttaa odottaa.

   Poista
 4. Mitä kaikkea salkkuusi on tarttunut? Nyt sivuille päivitystä salkun tilanteesta. Itse tankkailin Nordeaa, Renkaita ja Outokumpua kuopissa. Myös Kemira ja MetsäBoard ovat tippuneet kivasti, joten ostot harkintaan. Ja jotain villiä korttia mietin kuten SRV:tä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia yhtiöitä ei ole tullut mutta panokset on kasvaneet. Päivitän osakesalkun tilanteen illalla :)

   Mulla on jonkinlainen halu laittaa jotain pientä Stockmaniin jossain vaiheessa. Ois hauska pitää yhtä "lottolappua" vaikka tonnilla salkussa. Mutta jatkakoon nyt laskuaan vielä. Stockalle saattaa käydä talvivaarat joten mitään isoa siihen ei kyllä viitsi laittaa.

   Poista
 5. No niin, rahanpesuepäilyt on nyt rauenneet vanhentuneina, eikä ne aiheuta toimenpiteitä. Aikanaan kurssi kyykkäsi niiden takia. Nyt kun yleinen tunnelma on synkistynyt, hyvä uutinen ei näkynyt kurssissa mitenkään.

  VastaaPoista
 6. Aiheuttaako Nordean tuore tilinpäätöstiedote kohdallasi toimenpiteitä suuntaan tai toiseen? Kova osinko edelleen, mutta muuten näyttää heikolta. Itsellänikin Nordeaa salkussa isohkolla painolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan holdaamista, koska en keksi parempaakaan vaihtoehtoa.

   Poista