Sijoitussuunnittelu

Säästö- ja sijoitussuunnitelmien laatiminen sijoituslaskurin avulla

Mitä sijoituslaskuri on?

Sijoituslaskuri on verkossa toimiva työkalu, jonka avulla voit arvioida tulevia sijoitustuottojasi. Syöttämällä laskuriin tietoja, kuten säästösummasi, tuottotavoitteesi ja sijoitusaikasi, voit saada arvion siitä, kuinka paljon sijoituksesi saattavat kasvaa tulevaisuudessa.

Miten sijoituslaskuria käytetään säästö- ja sijoitussuunnitelman laatimisessa?

Sijoituslaskuria voidaan hyödyntää monin tavoin säästö- ja sijoitussuunnitelmien laatimisessa. Tässä on kolme keskeistä vaihetta:

Säästötavoitteiden määrittely

Ensin sinun täytyy määrittää säästötavoitteesi. Tämä voisi olla esimerkiksi eläkesäästäminen, lasten koulutukseen säästäminen tai suuren hankinnan, kuten talon, säästäminen. Määrittele kuinka paljon haluat säästää ja kuinka kauan aiot säästää.

Tuottotavoitteen asettaminen

Seuraavaksi määrittele tuottotavoite. Kuinka suuren tuoton haluat sijoituksiltasi? Tämä luku on usein prosentuaalinen ja se voi vaihdella sijoituskohteesta riippuen. Tyypillinen tuottotavoite voisi olla esimerkiksi 5-7% vuodessa.

Sijoituslaskurin käyttö

Kun olet määritellyt tavoitteesi, voit syöttää ne sijoituslaskuriin. Laskuri antaa sinulle arvion siitä, kuinka paljon sinun täytyy säästää kuukausittain tai vuosittain saavuttaaksesi tavoitteesi. Se ottaa huomioon sijoitusaikasi ja tuottotavoitteesi, antaen sinulle kuvan siitä, miten säästö- ja sijoitussuunnitelmasi voivat edetä.

Sijoituslaskurin hyödyntäminen säästö- ja sijoitussuunnitelmien seurannassa

Sijoituslaskurin avulla voit seurata säästö- ja sijoitussuunnitelmasi etenemistä ajan myötä. Se antaa sinulle mahdollisuuden tarkastella, kuinka lähellä olet tavoitteidesi saavuttamista ja tehdä tarvittavia muutoksia suunnitelmaasi, jotta voisit pysyä kurssissa.

Sijoituslaskurin rajoitukset

On tärkeää ymmärtää, että sijoituslaskurin antamat tulokset ovat vain arvioita. Ne perustuvat oletuksiin, kuten tuottotavoitteeseen, joka voi vaihdella markkinatilanteen mukaan. Sijoituslaskurin tuloksia ei pidä tulkita tulevien tuottojen takeina, vaan niitä voidaan käyttää ohjeellisena suunnittelutyökaluna.

Esimerkkejä säästö- ja sijoitussuunnitelmien laatimisesta sijoituslaskurin avulla

Sijoituslaskurin avulla voit suunnitella ja arvioida säästö- ja sijoitussuunnitelmasi. Seuraavassa on esimerkkejä siitä, kuinka voit käyttää sijoituslaskuria näiden suunnitelmien luomisessa.

 1. Säästötavoitteiden asettaminen

Kuvitellaan, että sinulla on tavoite säästää 20 000 euroa viiden vuoden kuluessa. Syöttämällä tämän tavoitteen sijoituslaskuriin, kuten Nordnetin sijoituslaskuriin, voit saada arvion siitä, kuinka paljon sinun täytyy säästää kuukausittain saavuttaaksesi tämän tavoitteen. Sijoituslaskuri ottaa huomioon myös mahdolliset tuotot, jotka saat sijoituksistasi tämän ajanjakson aikana.

 1. Sijoitussuunnitelman arviointi

Sijoituslaskurin, esimerkiksi OP:n sijoituslaskurin, avulla voit myös arvioida olemassa olevan sijoitussuunnitelmasi. Esimerkiksi, jos olet sijoittanut 5000 euroa ja aiot sijoittaa 100 euroa kuukaudessa seuraavan viiden vuoden ajan, voit syöttää nämä tiedot laskuriin. Sijoituslaskuri antaa sinulle arvion siitä, kuinka paljon sijoituksesi voivat kasvaa ottaen huomioon eri tuottotavoitteet ja mahdolliset markkinamuutokset.

 1. Eläkesäästöjen suunnittelu

Sijoituslaskurin, kuten Danske Bankin eläkesäästölaskurin, avulla voit suunnitella myös eläkesäästöjäsi. Kuvitellaan, että haluat saada 2000 euron kuukausituloja eläkkeellä ollessasi ja aiot jäädä eläkkeelle 25 vuoden kuluttua. Sijoituslaskurin avulla voit selvittää, kuinka paljon sinun tulee säästää ja sijoittaa kuukausittain saavuttaaksesi tämän tavoitteen.

Näiden esimerkkien avulla voit nähdä, kuinka hyödyllinen työkalu sijoituslaskuri voi olla säästö- ja sijoitussuunnitelmiesi luomisessa ja seurannassa.

Johtopäätökset

Sijoituslaskuri on hyödyllinen työkalu säästö- ja sijoitussuunnitelmien laatimisessa ja seurannassa. Se voi auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljon sinun tulee säästää ja mitä tuottoja voit odottaa sijoituksiltasi. Muista kuitenkin, että laskurin antamat tulokset ovat vain arvioita, ja todelliset tulokset voivat vaihdella.

UKK

 1. Mitä on sijoituslaskuri?
  • Sijoituslaskuri on verkossa toimiva työkalu, joka antaa arvion tulevista sijoitustuotoista.
 2. Miten sijoituslaskuria käytetään säästö- ja sijoitussuunnitelmassa?
  • Määritä säästö- ja tuottotavoitteet, syötä ne sijoituslaskuriin ja seuraa suunnitelmasi edistymistä.
 3. Voinko luottaa sijoituslaskurin antamiin tuloksiin?
  • Sijoituslaskurin tulokset ovat vain arvioita ja ne perustuvat oletuksiin. Todelliset tulokset voivat vaihdella.
 4. Miten voin seurata säästö- ja sijoitussuunnitelmaani sijoituslaskurin avulla?
  • Sijoituslaskuri antaa sinulle mahdollisuuden seurata, kuinka lähellä olet tavoitteiden saavuttamista ja tehdä tarvittaessa muutoksia suunnitelmaasi.
 5. Mitkä ovat sijoituslaskurin rajoitukset?
  • Sijoituslaskuri antaa arvioita, jotka perustuvat oletuksiin, kuten tuottotavoitteeseen, joka voi vaihdella markkinatilanteen mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *