Pikalaina pankista – mistä paras korko?

Pikalaina on kuluttajalle myönnettävä vakuudeton laina. Pikalaina nostetaan useimmiten pankista, sillä pankit tarjoavat nopeaa lainaa kuluttajille 1000 eurosta alkaen jopa 60 000 euroon asti. 

Koska pikalainassa ei ole vakuuksia tai takaajia, voidaan lainaa käyttää mihin vain itselle sopivaan käyttötarkoitukseen. Pikalainan suurimmat erot liittyvät hintaan, joten pikalainan korko kannattaa aina kilpailuttaa ennen pankin valitsemista. 

Käymme tässä artikkelissa läpi, mitä asioita nopeaa vakuudetonta pikalainaa hakevan kannattaa ottaa huomioon.

Pikalainan korko alkaen 4% 

Lainojen koroissa on isoja. Pankit tarjoavat vakuudettomaan pikalainaan korkoa 4 ja 20% välillä. Lainan hinta vaihtelee paljon, sillä pankit tekevät lainatarjouksen aina asiakaskohtaisesti. 

Lainan korkoon vaikuttavat hakijan tiedot, lainasumma ja pankin oma hinnoittelu malli. Koska tarjoukset ovat henkilökohtaisia, helpoin tapa selvittää oma lainan korko on kilpailuttaa lainatarjoukset useammasta pankista. 

Pikalainan hakeminen minuuteissa – tarjoukset heti 

Pikalaina on nimensä mukaisesti erittäin nopea lainatuote, jonka voi saada myös pankista omalle pankkitilille saman päivän aikana lainan hakemisesta. 

Pikalainan hakeminen onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa, eikä pankit vaadi alustavaan lainatarjoukseen liitteitä. Helpoin tapa hakea pikalainaa on kilpailuttaa lainat vertailupalvelun avulla, jolloin yhdellä lainahakemuksella voidaan saada jopa kymmeniä eri lainatarjouksia. 

Saat nopeasti lainahakemuksen jälkeen lainatarjouksia pankeista, sillä pankit tekevät automaattisen alustavan lainapäätöksen. Kun saat pankista lainatarjouksen, lähetetään sinulle allekirjoitus linkki lainasopimukseen sähköisesti. 

Ennen lainan valitsemista kannattaa odottaa hetki, sillä osa pankeista tekee lainatarjouksen vasta 6 tunnin sisällä. Kun olet löytänyt parhaan lainatarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti. Rahat maksetaan tilille pankista riippuen samana päivänä tai viimeistään parissa arkipäivässä. 

Pikalainan avulla rahoitusta kaikkiin yleisimpiin tarpeisiin 

Pikalaina on hyvin joustava lainatuote, sillä lainassa ei vaadita mitään vakuuksia tai takaajia. Tämä tarkoittaa, että sinulla ei tarvitse olla mitään reaaliomaisuutta lainan pantiksi pankille. 

  • Käytä joustavasti vakuudetonta lainaa
  • Ei vakuuksia tai takaajia 

Lainan yleisiä käyttökohteita ovat remontointi, matkustaminen, auton hankinta, veneily, kodinkoneiden osto, erääntyneiden laskujen maksu ja harrastukset. 

Koska päätät itse lainan käyttökohteen, voit käyttää pikalainaa myös useampaan sinulle tärkeään kohteeseen. 

Pikalainaa myönnetään säännöllisiä tuloja vasten 

Pikalainaa myönnetään täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on puhtaat luottotiedot ja riittävästi tuloja. Osa pankeista voi vaatia jopa 24 vuoden ikää pikalainassa. Usein iäksi vaaditaan 20 – 24 vuotta, mutta osa luotonantajista voi tarjota lainaa myös 18 vuotiaille. 

Mikä on riittävät tulot lainan saantiin? Se riippuu pankista ja hakijan muista tiedoista. Sitä vähemmän sinulla on velkaa, sitä alhaisimmilla tuloilla voit saada lainaa pankista. 

Sitä suuremmat tulot sinulla on, sitä suuremman pikalainan voit saada käyttöön. Esimerkiksi suurempiin 20 000 – 60 0000 euron pikalainaan vaaditaan jo merkittävästi isompia palkkatuloja kuin pieneen 2 000 – 5 000 euron lainaan. 

Paras pikalaina löytyy vertailun avulla 

Paras pikalaina on vakuudeton laina, jossa on kaikkein alhaisimmat kulut. Selvität parhaan pikalainan helpoiten lainavertailun avulla – tällöin kilpailutat yhdellä lainahakemuksella pankit, jotka tarjoavat pikalainaa. 

Voit saada vakuudettomaan lainaan myös alhaisen koron, sillä pankit tarjoavat vakuudetonta pikalainaa alkaen 4% vuosikorolla. Huomaa, että lainan korko ei ole ainoa kustannus. Parempi tapa mitata lainan hintaa on vertailla todellista vuosikorkoa keskenään. Se paljastaa, paljonko maksat lainasta kuluja vuosittain. 

Parhaan pikalaina tarjouksen voit saada Suomesta, Ruotsista tai Norjasta. Kilpailuttamalla pikalainat ja pankit selvität nopeasti, mistä löytyy paras korko sinulle. 

Pikalainaa maksetaan takaisin 1 – 15 vuodessa 

Pikalaina on kertalaina, jolloin lainasumma maksetaan yhdellä kertaa tilille. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaserissä. Laina-aika voi vaihdella 1 – 15 vuoden välillä. 

Tasaerä tarkoittaa, että lainan kuukausierä pysyy samana jokaisena kuukautena. Tämä helpottaa omaa arjen suunnittelua, sillä tiedät tarkkaan lainan kuukausierien suuruudet. 

Lainatarjouksesta ilmenee, mitä eri maksuaikoja sinulle voidaan tarjota lainaan. Voit valita laina-ajaksi pankista riippuen 1 ja 15 vuoden välillä. Huomaa, että lainan voi aina maksaa nopeammassa aikataulussa takaisin. Jos saat esimerkiksi paremman korkotarjouksen myöhemmin toisesta pankista – kannattaa nykyinen kalliimpi laina maksaa pois. 

Näin selvität parhaan koron pikalainalle 

Pikalainan hinta koostuu korosta, tilinhoitomaksusta ja avausmaksusta. Kokonaiskulut voivat vaihdella paljon eri pankeissa, sillä lainan todellinen vuosikorko vaihtelee tyypillisesti 5 – 38% välillä. 

Paras korko pikalainalle löytyy, kun eri pankit kilpailutetaan ja lainat järjestetään edullisuus järjestykseen todellisen vuosikoron perusteella. 

Helppo tapa vertailla lainojen todellista vuosikorkoa on kilpailuttaa lainatarjoukset vertailu palvelun avulla. Esimerkiksi Nordsekin avulla voit kilpailuttaa pikalainat maksutta 60 000 euroon asti. Lainan korko ja kustannukset kannattaa aina vertailla, sillä pikalainojen erot eri pankkien välillä liittyvät suurimmalta osin lainan hintaan. 

Kolme vinkkiä lainan hakemiseen 

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti vakuudettomissa lainoissa, sillä lainahakemukseen ei tarvita liitteitä. Voit saada kymmenistä eri pankeista nopeasti lainatarjoukset nopeaan pikalainaan. Tässä kolme tärkeää vinkkiä, kun olet hakemassa lainaa nopealla aikataululla. 

  • Muista kilpailuttaa pikalainat. Pankkien hinnoissa on isoja eroja – vain vertailemalla lainakorkoa saat selville parhaan tarjouksen. 
  • Vertaa todellista vuosikorkoa – ei pelkkää nimelliskorkoa. Lainan todellinen vuosikorko paljastaa, missä luotossa on alhaisimmat kokonaiskustannukset. 
  • Maksa kalliit pikalainat pois. Jos sinulla on kalliita pikaluottoja, voit maksaa pankin edullisemmalla lainalla ne pois. 

Pikalainaa ei tule nostaa, kun sinulla on vaikeuksia maksaa lainaa takaisin 

Jos sinulla on ongelmia velkaantumisen kanssa, tai et pysty maksamaan nostettavaa pikalainaa takaisin, ei lisävelkaantuminen kannata. 

Jos sinulla on jo vaikeuksia nykyisten lainojen kanssa, ei pikalainan nostaminen auta asiaa. Tällöin uuden velan nostaminen vain pahentaa velkaantumista, joten lainan nostamisen sijaan tulisi etsiä apua nykyisten velkojen takaisinmaksuun. 

Jos sinulla on ongelmia nykyisten velkojen kanssa, voi Takuusäätiön sosiaalinen luotto auttaa sinua. Takuusäätiön avulla voit saada nykyisten vakuudettomien lainojen kustannuksia alaspäin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *