maanantai 7. joulukuuta 2015

Leipää alle puoleen hintaan

Leipomossa


Palautusleipäjärjestelmä
Vaimo kävi hakemassa munkkeja paikallisesta leipomosta ja huomasi samalla, kuinka myyjä nosteli erääseen hyllyyn todella edullista leipää. Leivät maksoivat vain muutamia kymmeniä senttejä.

Kotona totesimme, että leivät olivat aivan pehmeitä ja tuoreen makuisia. Kuitissa luki "palautusleipä". Panimme merkille, että palautusleivät ilmestyivät hyllyyn aina maanantai iltaisin vähän ennen myymälän sulkemista ja hävisivät siitä nopeasti, mikä ei ole mikään ihme hinta huomioon ottaen. Myös valikoima on todella hyvä kun tietää milloin leivät tulevat: ranskanleipää, sämpylöitä, hiivaleipää, ruisleipää, rieskoja jne.

Otimme tavaksi käydä muutaman viikon välein hakemassa reilusti leipää pakkaseen. Vaalea- ja ruisleipä ovat oikein hyviä myös sulatettuina. Säästö ei tietenkään ole mikään valtava, leipä on sen verran edullista muutenkin, mutta säästöä kuitenkin ja helpottaa ruokakaupassa käyntiä kun sieltä ei tarvitse leipää kantaa.

Palautusleipäjärjestelmä


Palautusleipäjärjestelmä toimii niin, että leipomo antaa kaupalle tuoreustakuun. Leipää toimitetaan kauppaan säännöllisesti, ilmeisesti kerran viikossa. Samalla jäljelle jääneet leivät kerätään takaisin, koska jos ne olisivat kaupassa vielä toisen viikon, ne eivät olisi enää tämän toisen viikon loppupuolella tuoreita. Keräyshetkellä ne ovat kuitenkin vielä täysin tuoreita.

Lähileipomossamme toimitukset kauppoihin hoidetaan näköjään maanantaisin ja kaupoista kerätyt palautusleivät laitetaan saman tien leipomoon myyntiin.

Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Superrahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

1 kommentti: