sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Katsaus vuoteen 2016

Katsaus vuoteen 2016
Vuosi pyörähti taas kerran. Sijoittaminen tuntuu joskus pitkäjänteisyyttä vaativalta ja tavoitteet kaukaisilta. Silti näin vuoden vaihteessa huomaa, kuin nopeasti aika oikeastaan kuluu. Taas yksi vuosi takana ja yhden vuoden lähempänä taloudellista riippumattomuutta.

Bloggaus


Blogin kirjoittamisesta on tullut elämäntapa ja vuoden 2016 aikana blogini tuntuu vakiinnuttaneen paikkansa sijoitusblogien keskuudessa.

Blogin kävijämäärä kasvoi tasaiseen tahtiin alkuvuoden, kunnes heinäkuussa lukijamäärä lähes kaksinkertaistui. Sen jälkeen sivulataukset ovat jatkaneet tasaista kasvuaan. Tällä hetkellä sivulatauksia tulee noin 27 000 kuukaudessa. Myös kommenttien määrä on lisääntynyt, mistä iso kiitos lukijoille.

Kuluneen vuoden aikana blogini on myös alkanut tuottamaan minulle tuloja. Kirjoitin elokuussa blogini tuotoista, joita oli siinä vaiheessa kertynyt 256 euroa. Sijoittaminen nousi samoihin aikoihin voimakkaasti esille mediassa ja syksyn aikana tuloja kertyi kiihtyvään tahtiin. Nyt loppuvuodesta vauhti on taas tasoittunut. Tällä hetkellä mainostuloja on kertynyt yhteensä noin 990 euroa.

Säästäminen


Säästäminen on jatkunut entiseen tapaan. Vuonna 2015 tein isoja muutoksia, joilla saimme taloutemme menopuolen optimoitua aika hyvin. Uusia säästökohteita ei ole ilmaantunut ja vanhoistakin on hieman lipsuttu. Esimerkiksi ulkona tuli syötyä lounaita hieman useammin kuin edellisvuonna. Kokonaisuutena olen kuitenkin varsin tyytyväinen säästöihimme.

Lainat lyhenivät joka kuukausi noin 740 eurolla ja Nordnettiin siirsin joka kuukausi vähintään 1 400 euroa. Lisäksi pörssisijoitukset tuottivat kohtalaisesti, joten varallisuutemme kasvoi noin 30 000 eurolla.

Merkittävä virtanspylväs oli muuten se, että sijoitusteni arvo ylitti lainojeni määrän, joten voisin koska tahansa maksaa kaikki lainat pois ja asua velattomassa asunnossa.

Sijoitukset


Sijoitussalkkuni on tällä hetkellä noin 84 000 euroa. Valtaosa tästä on käteisenä arvo-osuustililläni. Vuoden 2016 aikana tuottoa tuli 4,99%, Loppuvuoden voimakas kurssinousu jäi minulta hyödyntämättä, joten mahdollisuus huomattavasti parempaan tuottoon oli toki olemassa.

Sijoitusten osalta tilanne on vähän outo. Jatkan tilanteen seuraamista ja jos kurssit laskevat palaan markkinoille isoilla panoksilla mahdollisesti jopa velkavivun kera. Jos kurssit sen sijaan jatkavat kasvuaan, kerrytän käteistä ja lyhentelen lainojani.

Kiitos kaikille blogini lukijoille ja menestystä vuoden 2017 sijoituksiin!

Image courtesy of Serge Bertasius at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

3 kommenttia:

 1. Ilmeisesti suurin osa tuloista tulee tradetrackerin kautta? Adsellä tarvitsisi olla aika isot kävijämäärät että saisi tuollaisia tuloja kerättyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, AdSensen kautta on tullut vasta noin 150 euroa tähän mennessä. AdSense tuottaa tasaisesti, mutta niukasti. Tradetrackerin kautta taas vaihtelee paljon. Tradetrackerin liidipalkkiot kuitenkin aika korkeat, joten niistä kertyy aika nopeasti.

   Poista
  2. Itselleni adsense tuottaa 30€ kuussa mutta tradetracker ei juuri ollenkaan.

   Poista