Korkoa korolle laskuriAvaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

61 kommenttia:

 1. Selkeä laskuri - kiitokset tän kasaamisesta!
  25 vuotta - 10% tuotto (I wish) - 800€/kk
  Mission: 7-numeroinen salkku ennen kuin ikä alkaa vitosella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 7 -numeroinen on hyvä tavoite! Siihen kun pääsee, tuntee varmasti saavuttaneensa jotain :)

   Poista
 2. Vasta aloittelen ton 7 -numeroisen tavoittelu tyylin uraa opintojen jälkeen, saahan nähdä kuinka käy !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opintojen jälkeen on hyvä hetki aloittaa! Välillä harmittaa, etten itse herännyt tähän hommaan jo silloin kun itse valmistuin.

   Poista
 3. Tää onkin kiva että joku on tehnyt tämmösen! voisin tulla tänne aina välillä fiilistelemään. Saisko toivoa tuhaterotinta noihin lukuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Tuhaterottimet on nyt lisätty :)

   Poista
 4. Erinomainen laskuri: tarkistin kaavat ja pitävät paikkansa. Havainnollisuuden vuoksi voisi olla hyvä lisätä selite kuten annuiteettilaskurissa eli mikä on ansaitun koron määrä. Toki sen saa itsekin laskemalla mutta jos ajatellaan vertailuhyötyä :). Ehkäpä moni saa ajateltavaa kannattaako roudata kaikkia rahojaan Siwaan tai ostaa uusi auto joka 3. vuosi tai maksaa pikavauhtia asuntolainaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kehitysehdotuksesta ja kaavojen tarkistamisesta! Lisäsin taulukon alapuolelle rivin "Tuottoa kertynyt yhteensä". Se tosiaan helpottaa hahmottamaan korkoa korolle ilmiön hyötyjä :)

   Poista
 5. Tällaista olen etsinyt, mutta... Ei laske ollenkaan pitkin vuotta sijoitetuille kuukausittaisille summille tuottoa, vaan edellisen vuoden pääoman päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, eli laskuri toimii vuosikorolla ja oletuksella, että korko maksetaan kerran vuodessa.

   Pörssin tapauksessa on helpompi arvioida kesmimääräinen vuosituotto, kuin keskimääräinen kuukausituotto (volatiliteetin takia).

   Säästötilin tapauksessa ainakin yritystileille tilikorko maksetaan kerran vuodessa joten laskurin vuosikorko sopii niiden laskemiseen. Sen sijaan maksettavat lainakorot jaotellaan jokaiselle kuukaudelle (pankki vetää tässä kotiinpäin).

   Poista
 6. Joo ihan huippulaskuri, kiva leikkiä tällä ja fiilistellä :) Linkkasin omaan blogiin myös tänään kun kirjottelin tuosta taloudellisen riippumattomuuden mahdollisuudesta. http://www.matkaopasvapauteen.com/raha/taloudellinen-riippumattomuus-utopia-mahdollisuus/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta ja linkityksestä! Pahoittelen viivästynyttä vastausta - olin lomamatkalla :) Mukava blogi sinulla, lisäsin sen blogilistalleni.

   Poista
 7. Kiitos laskurista. 20 vuotta sitten tein ratkaisun joka korkolaskurilla historiaa peilaten saattaa olla erittäin suuri virhe? Mutta toisaalta, vielä on kesää jäljellä...
  Korkolaskuri pitäisi saada pakolliseksi peruskoulun opetusohjelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin toivon, että asia olisi opetettu peruskoulussa :) Jos olisin aloittanut sijoittamisen 19 vuotta sitten, kun peruskoulu päättyi, voisin olla suht varakas nyt.

   Häpeä myöntää, mutta sisäistin korolle korkoa ilmiön vasta kolme vuotta sitten, 33 -vuotiaana. Mutta kuten sanoit, vielähän tässä ehtii.

   Poista
 8. itse sisäistin vasta nyt 43-vuotiaana.! mutta vielä ehtii säästää eläkkeelle hieman lisärahaa.
  ja omille lapsille pitää alkaa myös säästää rahastojen muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalle lapselleni olen asiaa opettanut leikin varjolla jo 4-vuotiaana. Kyllä se nauraa kun kurssit menee ylös alas, mutta eipä paljoakaan ymmärrä vielä :)

   Poista
 9. Kiitos. Erinomaisen hieno työkalu joka pitäisi jakaa jokaiselle peruskoulun opettajalle jotta jokamiehen talousoppi tms. tulisi ellei pakolliseksi niin valinnaiseksi kouluhin. Idea on matemaattisesti ikivanha, vaan kuinka moni sisäistää mahdollisuutta kuitenkaan? Valitettavan harva, mutta luulisi ajatuksen menevän lukujärjestyksiin merkityn "talousopin" kautta maaliin pikkuhiljaa jotta kansa mahdollisesti vaurastuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetuksella voisi olla myös merkittävä vaikutus Suomen kilpailukykyyn ja koko yhteiskunnan vaurastumiseen. Jos kaikki suomalaiset sijoittaisivat, yritykset tekisivät enemmän investointeja, syntyisi työpaikkoja, ihmisen vaurastuisivat, erilaisten tukien tarve vähenisi jne.

   Poista
  2. Täytyyhän esim. osakkeen arvonnousun tulla jostain. Se tulee siitä, että ihmiset ostavat yrityksen tuotteita, eli kuluttavat. Jos suurin osa ihmisistä ei kuluta, ei yrityksiin tule arvonnousua. Tämän takia asiaa ei opeteta kaikille, jotta harvat jotka asiasta tietää, voi kääriä voitot :)

   Poista
 10. Moi! Olen tehnyt laskurin Excelillä, joka laskee korkoakorolle, jos pääomaa ei lisätä esim. kuukausittain. Osaatko neuvoa/antaa kaavan, jolla saisin Excelin kaavaan pääoman lisäämiseen liittyvän ominaisuuden? Sun laskuri on loistava, mutta haluasin laskurin myös Exceliin, että voisin käyttä tarkempia lukuja laskurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee sarakkeeseen A lista vuosista (1,2,3 jne), B:hen sijoitus vuodessa, C:hen korkotuotto ja D:hen pääoma.

   Ekalle riville kaikkiin arvoksi 0.

   C2 soluun kaava =0,08*D1 (korko 8%)
   D2 soluun kaava =D1+B2+C2

   Ja sitten kopioit maalamalla C2:n ja D2:n alaspäin kaikille riveille.

   Poista
  2. Hei!

   Kiitos vastauksestasi! Lähden testaamaan saanko toimimaan :)

   Poista
 11. Anonyymi: jos sait toimimaan avoimen excelin kaavasi, kerrothan muillekin? Vaurastuminen on yhteinen asia :-) eli annetaan mahdollisuuuksien kiertää kuten tekee Rikas Erakko.

  VastaaPoista
 12. Anonyymin vastausta edelleen :) odotellessa, heitän RikElle (RikasErakko, sillä kutsun Sinua tästä eteenpäin, jos sallit) kysymyksen johon muutkin voivat vastata: miten suojaudut mahdolliselta valtionlainojen korkoriskiltä, joka väistämättä vaikuttaa osakkeidesi vakuusarvoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt laitoitkin vaikean kysymyksen ;) Matalan korkotason seurauksena valtiolainojen korkoriski voi tällä hetkellä olla merkittävä, mikä on erikoista, koska niitä pidetään yleensä pieniriskisinä.

   Riskiltä voi suojautua panostamalla yrityslainoihin valtiolainojen sijaan tai suuntaamalla kehittyville markkinoille.

   Itse en ole sijoittanut vielä lainoihin - sopivaa ei ole tullut vastaan.

   Poista
 13. Aina silloin tällöin tulee palattua leikkimään laskurilla! ...nyt kokeilin paljon sästän eläkeikään mennessä (22-vuotta), jos laitan kirkollisveron (500€/vuosi) sijoituksiin...27 728.38€ ! ! ! ! eli ensi joulukuussa kirkosta ero. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että laskurille on ollut käyttöä. Se antaa tosiaan motivaatiota säästämiseen, kun näkee miten korolle korkoa todella toimii :)

   Itsekin erosin kirkosta parisen vuotta sitten: http://www.rikaserakko.com/2015/08/eroa-kirkosta.html

   Poista
 14. Olisi hyvä lisä tuohon laskuriin vielä se, paljonko tuotosta pitää maksaa veroa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatus! - laitetaan kehityslistalle.

   Poista
  2. Kehitys ehdotuksena.

   Liukuvien summien tilalle/vierelle sarakkeet joihin voisi itse kirjoittaa numerot. Mobiilina hankala nimittäin käyttää.
   Myös vaihtoehtona tuoton jakaminen osinko- ja kasvutuottoon.
   Vero ehdotus loistava.

   Heh. En tiedä kuinka vaikeaksi nämä ehdotukset menevät, mutta kiva laskuri jo nyt!

   Poista
  3. Kiitos palautteesta ja ideoista.

   Hyviä ehdotuksia on tullut paljon ja täytyy varmaan tehdä versio 2 jossain vaiheessa. Olen ollut vähän kahden vaiheilla - toteuttaako lisää toimintoja, vai pitääkö laskuri simppelinä. Lisätoiminnot on kivoja, mutta toisaalta laskurin houkuttelevuus perustuu ehkä siihen että se on niin simppeli käyttää.

   Poista
 15. Jos tuumaat että mahdollisimman moni lukee ja innostuu blogistasi, pidä päälaskurisi simppelinä - se toimii parhaiten aloittelijoille ja luo ymmärrystä ja sitä kautta luottamusta.

  ps. RE, mitä ajattelet nyt lisäostoista vanhaan osakekantaan vs uudet listautumiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvittävän kallista joka puolella. Voi olla että olen pahasti väärässä, mutta vanhassa osakekannassa en on löydä mitään järkevänhintaista ja uudet listautumiset tuntuu käyvän tosi kuumina myös.

   Fondia olisi ollut kiinnostava - en silti edes yrittänyt - arvasin, että se merkitään niin yli että järkevän kokoisen position saaminen mahdotonta. Niin kävikin. Ja nyt senkin hinta jo korkealla.

   Minulla olisi iso tukku rahaa (70 000€) valmiina, mutta ei auta kuin kärsivällisesti odottaa...

   Poista
 16. Inflaatiota ei oteta ilmeisesti huomioon? Eikä pääomaveroja (salkku ei saa kiertää yhtään)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inflaatiolla ja pääomaveroilla on toki vaikutuksensa. Indeksi/ETF -sijoittamisessa pääomaverojen vaikutus jäänee pieneksi ja inflaatiota on vaikea ennustaa. Kyllähän ne tuottoa syö.

   Poista
 17. Hei,

  Aivan loistava ja simppeli laskuri. Voisiko tuohon lisätä mahdollisuuden laittaa vaikka pari eri tuotto prosenttia samaan aikaan, olisi kiva nähdä vähän verrokki lukuja vierekkäin.

  VastaaPoista
 18. Hyvä laskuri ja kiitokset vaivannäöstäsi!

  VastaaPoista
 19. Hyvä laskuri! on todella monesti tullut katseltua ja kyllä motivaatio kasvaa kun olen vasta vuoden sijoittanut aktiivisesti, mutta ikää mittarissa 22 vuotta joten aikaa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 22 -vuotiaana kun aloitat, niin nelikymppisenä olet jo rikas äijä :) Saattaa tuntua vielä kaukaiselta, mutta ainakin itselläni viimeiset 15 -vuotta menneet ihan siivillä.

   Poista
 20. Nathan Mayer Rothschild sai isältään 20000 puntaa Waterloon operaation toteuttamiseen Lontoossa.
  Hän levitti huhua että Napoleon on voittanut Waterloossa 18.6.1815. Tieto aiheutti paniikin pörssissä ja Nathan osti suurimman osan Englannin velkakirjoista pilkkahintaan. Nathan mainitsi muuttaneensa 20000 puntaa 50 miljoonaksi.

  Nyt jos lasketaan keskimäärin 8% korkoa korolle 50 mijoonalle vuodesta 1815 tekee se n. 250 biljoonaa euroa (250000 miljardia) .Maailman BKT on n.80 biljoonaa vuodessa.
  Rothschildit hallitsevat myös mm. FEDiä ja BISiä.
  Julkisuudessa näkee uutisia näistä maailman rikkaimmista Bezos,Gates .Kyseiset kaverit ovat vain juoksupoikia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kelmi äijä :)

   Varmasti nämä "maailman rikkaimmat" ovat tosiaan rikkaita julkisuuden henkilöitä - ei kaikilla rikkailla ole mitään intressiä olla julkisuudessa - päin vastoin.

   Joskus luin jostain tutkimusta siitä, että melkein kaikkia ökyrikkaita sukuja kun tutkii taaksepäin, niin vauraus on useimmiten peräisin enempi tai vähempi hämäristä puuhista. Sukupolvia sitten joku esi-isä vähän rötöstellyt - likainen raha puhdistuu sitten ajan myötä.

   Poista
  2. Rehellisellä työllä ei ole kukaan rikastunut :(

   Poista
 21. Kiitos myös täältä erinomaisesta laskurista!

  VastaaPoista
 22. Hei. Voisiko alkupääoman saada korkeammaksi, nyt maksimi joku 30.000 ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksimi ei itseasiassa ole 30 000 vaan 300 000. Asteikko ei ole lineaarinen vaan oikealle mentäessä summa kasvaa nopeammin. Eli pienet summat voi merkata tarkemmin ja summan kasvaessa myös portaat muuttuvat isommiksi.

   Poista
 23. Kiitos erinomaisesta laskurista. Sellaisen huomion vain tein, että laskutuloksessa ei ole eroa laittaako sijoituksiin 1000e joka kuukausi vai 12000e vuodessa. Oikeassa elämässä tällä on jotain merkitystä lopputulokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta!

   Joo, ihan oikeassa olet, korko lasketaan vuositasolla. Voisi sen laskea kuukausitasollakin mutta vaikutus kokonaisuuteen on aika pieni.

   Poista
 24. Ai että tätä laskuria. Vaikka onkin vanha postaus niin onneksi törmäsin! Näin sijoittamisuran alkuaikana on ihanaa fiilistellä tällaisiä, tulee heti buustia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tulen säännöllisesti tänne tekemään laskelmia ja fiilistelemään laskurilla :)

   Poista
 25. Hyvä laskuri, ei siinä mitään, kiva kun sattui silmään. Nyt kun tässä on yks jolla korvantaustat märät ja alottaa pitäisi niin sanoppa suoraan mikä se sitten olisi se mistä tämän 7-8% tuoton saavuttaa? Osakkeet on hinnoiteltu pilviin, joten kenties alottelen rahastoilla. Hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indeksirahastoilla voi olettaa saavansa keskimäärin 7-8% pitkällä aikavälillä. Lähivuosina tuotto voi olla heikompi mutta mitä aikaisemmin aloittaa sitä parempi. Nordnetin Superrahastot ovat hyvä tapa aloittaa sijoittaminen.

   Poista
 26. kaipa tästäkin asiasta voisi jonkun laskurin tehdä. Itse olen miettinyt sitä että kuinka paljon varallisuutta tarvitsisi jos ajattelisi että kerrytetty varallisuus tuottaisi osinkotuloja plus se että alkaisin myös käyttämään pääomaa itse niin että valtiolle ei jäisi mitään kuoltuani . Lapsia minulla ei ole.. noista tulevaisuuden eläkkeistä kun ei tiedä leikataanko niitä vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, turha omaisuutta on valtiolle kerätä, eikä kenenkään kannata omaa elämäänsä pelkästään lapsien hyväksi käyttää.

   Esim 50 000 - 100 000 eurolla elää jo tosi pitkään varsinkin jos se tulee käyttörahaksi eläkkeen päälle.

   Poista
 27. Hyvä laskuri, tosin alkupääoma n valinta voisi ulottua hiukan suurempiin lukuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ole saanut aikaiseksi suurentaa lukuja. Omaakaan varallisuuttani en enää pysty laskemaan tällä :)

   Poista
 28. Nordnetin suomirahasto on kuluton, mutta toimintakulut 0.25%? Mitä nämäkulut ovat ja milloin nämä lankeavat? Ter. TäysNuubi
  Ps:
  Onko milli ohitettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nordnetin suomirahastossa ei ole toimintakuluja. Vastaavissa Norja ja Tanska rahastoissa on pieni hallinnointipalkkio nykyään. Miltsi ei oo ohitettu mutta puoli miltsii on ihan hilkulla ;)

   Poista
 29. Moi. Saisiko laskuriin lisättyä sijoituslainan koron? Esimerkiksi otan Nordnetistä kultatason 0,99% vuosikorolla 10 000 euron vivun ja sijoitan sen vaikka Main Street Capitaliin, joka maksaa osinkoa kerran kuussa vuosiosingon ollessa tänään 7% hujakoilla. Korkokulut laskutetaan joka kuukausi, samoin tulee osinkoa. Onnistuinkohan ilmaisemaan asian selkeästi? Ja vieläpä niin että se osinko sijoitetaan takaisin samaan paperiin. Kaupankäyntikulut tietysti saadaan nyt riesaksi, mutta kyllä sinä keinot keksit! Kiitos jo etukäteen, tämä blogisi on ollut ratkaisevassa asemassa perheemme vaurastumisessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä ehdotuksesta! Täytyy miettiä miten sen saisi helpoiten, niin että osa sijoituksesta on vipua ja osa ei. Eli tuotto koskee koko summaa mutta vivun korko vain tiettyä osaa.

   Poista