lauantai 1. heinäkuuta 2017

Bank Norwegian säästötili tarjoaa 1,75% korkoa
Päivitys 30.8.2019
Huom. Bank Norwegian ilmoitti 30.8.2018 laskevansa koron 1,75%:sta 0,75%:iin. Lue lisää...

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, minulla on tällä hetkellä paljon käteistä. Pörssien arvostustasot eivät houkuttele, vaikka talous näyttääkin piristyvän. Kasvattelen käteistä, lyhentelen asuntolainaani ja odottelen, että korot nousevat ja pörssikurssit laskevat.

Mutta laskevatko pörssikurssit? Siitä on monen näköisiä arvauksia, kuten aina. En minä tiedä. Eikä muuten tiedä kukaan muukaan. Pidän kuitenkin varmana, että korot nousevat. Jos korkojen nousu ei näy riittävän voimakkaasti pörssikursseissa, niin sijoitan siinä tapauksessa korkotuotteisiin.

Käteinen tuottamaan


Strategiassani (käteisen kerryttäminen) on aivan perustavaa laatua oleva ongelma. Käteinen ei nimittäin tuota mitään ja tämä on myrkkyä korkoa korolle ilmiölle. Inflaatiosta en ole huolissani. Inflaatio on maltillinen tällä hetkellä, eikä juuri syö pääomaani, mutta korolle korkoa efektin menettäminen on hankalampi juttu.

Käteinen on siis saatava tuottamaan edes jotain.

Bank Norwegian kokemuksia


Siirsin käteiskassani Nordnetin arvo-osuustililtä Bank Norwegianin säästötilille. Bank Norwegian maksaa säästötilille 1,75% korkoa, mikä on nykyisessä nollakorkoympäristössä varsin hyvä korko.

Bank Norwegian vaikutti ihan kätevältä ja toimivalta palvelulta. Ensivaikutelma käyttöliittymästä oli hieman rimpula, mikä luo perusteettoman mielikuvan huonosta tietoturvasta. Hyvää käyttöliittymässä on se, että se on todella yksinkertainen, selkeä ja helppo käyttää. Pidin erityisesti siitä, että kertynyt korko päivittyy jatkuvasti - muutama euro kilahtaa kassaan joka päivä.


Bank Norwegian


Bank Norwegian säästötili pähkinänkuoressa:
 • Bank Norwegianiin kirjaudutaan tavallisilla pankkitunnuksilla. Esimerkiksi itse olen OP:n asiakas, joten käytän Norwegiania OP:n pankkitunnuksilla.
 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Säästötiliin ei liity mitään nostorajoituksia.
 • Talletukset kuuluvat Norjan Bankenes Sikringsfondin talletussuojan piiriin. Suojan enimmäismäärä on 2mlj kruunua, eli noin 200 000 euroa.
 • Talletussuojan ansiosta sijoitukseen ei liity mitään muita riskejä, kuin valuuttariski ja sekin vain kriisitilanteessa, jolloin olisi turvauduttava talletussuojaan.

Vaikutus varallisuuteni


Bank Norwegianin käyttöönoton myötä päivitin tiedot tämänhetkisestä varallisuudestani Osakesalkku ja varallisuus -sivulle. Säästöjen ansiosta varallisuutta kehittyy mukavasti, vaikka tuottoprosentti tällä hetkellä onkin melko alhainen.Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

18 kommenttia:

 1. Sinulla näyttää tuota käteistä riittävän kuitenkin hienosti :D
  Minulla tuolla makaa vain pari tonnia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aika utopistisia määriä, itsellä kolme tonttua tuolla :D

   Poista
  2. Onhan se tavallaan positiivinenkin ongelma että on paljon käteistä. Palkasta lyhentelen nyt asuntolainaa aika hyvää vauhtia, joten enempää käteistä en sentään kerrytä :)

   Poista
 2. Voi osoittautua oikein hyväksi ratkaisuksi! Oletko kirjannut paperille, missä tilanteessa ja miten rahat mahdollisesti sijoitat?

  Itse en osaa laittaa lihoiksi hartaudella rakennettua osinkosalkkua. Siksi säästelen hiljalleen myös suurempaa hätärahastoa, jonka voin käyttää harkinnan mukaan myös ylimääräisiin osakeostoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kirjoittanut selviä sääntöjä. Voisi tosiaan olla viisasta tehdä niin! Ajatuksena palata vaiheittain markkinalle kun kurssit laskevat. Esim 10 000€ euron erissä.

   Minun salkkuni on vain muutaman vuoden ikäinen joten se ei ole yhtä pitkään ja hartaasti rakennettu kuin monilla muilla. Tämän takia myöskin myyntien veroseuraamukset oli pienet. Jos olisin rakentanut salkkua esim 10 vuotta sitä tuskin olisi tullut muutettua käteiseksi.

   Poista
 3. Itsellä myös kolme tonttua ollut tuolla alkuvuodesta lähtien. Korkojen nousua varmaan nähdään, mutta uskon, että hitaasti ja lopputaso voi silti jäädä matalaksi. Hankala sijoitusympäristö nyt.

  VastaaPoista
 4. Todella hankala kieltämättä. Mutta uskon että pinnan muhii kupla. Kaikki tuntuu liian itsevarmoilta ja luottavaisilta - ja kurssit sen kun nousee. Tyyntä myrskyn edellä?

  VastaaPoista
 5. No joo. Tulin siihen tulokseen, että ehkä tuo Norwegian on noista hirveistä pikavippejä tuputtavista nettisivuistaan huolimatta (oikeana norjalaisena pankkina) sen verran luotettava taho, että uskallan minäkin tuohon ne ylimääräiset rahani jättää odottamaan. Tästä blogitekstistä kiitokset, sillä se kertoi riittävän hyvin sen, että tilin käyttö on kohtalaisen sujuvaa.

  (Pankin omat sivut eivät ole toistaiseksi olleet kovin valaisevat. "Vaihtuvakorkoinen korko vuosittaisella pääomituksella" on minun mielestäni vähän heikko informaatiopaketti, jos mitään muuta ei kerrota. Siis kiitos, tämä blogiteksti oli pienen harkinnan jälkeen se ratkaiseva sysäys tilin avaamiselle, kun pankin oma sivu ei sitä muutama kuukausi sitten ollut.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että kirjoituksestani oli hyötyä! Norwegianin nettisivut ei tosiaan ole omiaan herättämään luottamusta. Se oli itsellänikin yksi syy viivyttelyyn käyttöönotossa. Sivut on selvästi tehty halvalla, sisältöä on niukasti ja brändi on hutera. Mutta yksinkertaisuudessaan sivut on varsin toimivat ja helppo käyttää kun rimpulabrändiin tottuu.

   Jossain seminaarissa OP kertoi omasta designistaan. Siellä käytetään aivan järjetön määrä rahaa ja resursseja siihen, että verkkopankki saadaan tuntumaan turvalliselta. Toki itse tietoturvaankin panostetaan, mutta sen lisäksi käyttöliittymädesignin tärkein aspekti on luoda mielikuvaa turvallisuudesta. Norwegianilla vähän erilainen lähestymistapa.

   Poista
  2. Ja nyt kun Bank Norwegian tiputti korkoa, on aika katsoa muita vaihtoehtoja. Vielä löytyy pari hyvää säästötiliä, tuolla oli vertailussakin muutama uusi tulokas Säästötilivertailu

   Poista
 6. Bank Norwegianin peruskäytännöt tekevät siitä turvallisen oloisen: Vahva kirjautuminen pankkitunnareilla ja nostoissa vielä vahvistus kännykällä. Jos vertaa vaikkapa Nordnettiin niin onhan se valovuosia edellä - oli ulkoasu mitä tahansa (ja eikös sitäkin nyt hiljan ole paranneltu hieman).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nordnetissä voi tehdä siirron vain etukäteen ilmoitetulle pankkitilille, jonka he varmistavat puhelinsoitolla. Tämä tekee siitä varsin turvallisen, eikä sieltä saa siirrettyä rahaa muuta kuin omistajan omalle pankkitilille.

   Poista
  2. Juu, mutta esim. toisen tilin voit lisätä ilman puhelinsoittoja - eikä tommoset soitot muutenkaan mitään vedenpitäviä ole. Ei ole tarkoitus mollata Nordnetiä, olen tyytyväinen asiakas, mutta sais se tunnistautuminen silti vahvempaakin olla :)

   Poista
  3. Kieltämättä tunnistautuminen on aika kevyt pankkeihin verrattuna. Monella voi kuitenkin olla jopa miljoonaomaisuus Nordnetin kautta osakkeissa.

   Poista
 7. Varmistan vielä, että periikö pankki tästä 1,75% lähdeveron vai onko lähdevero jo laskettu korkoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdeveroa ei ole laskettu korkoon, eikä pankki peri sitä. Jokaisen pitää itse ilmoittaa se veroilmoituksessa, ellei se ole tullut sinne automaattisesti valtioiden välisen tiedonvaihdon kautta. Jokainen pankki ilmoittaa tiedot oman kotipaikkansa valtiolle.

   Poista
 8. Bank Norwegianin talletuksen korosta pitää maksaa tuo 30% lähdevero, mutta onhan se sen jälkeenkin tuottona omaa luokkaansa. Talletus on Norjan talletussuojan piirissä, joka on muuten parempi kuin Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, verokarhu mokoma rokottaa tästäkin. Talletussuoja on tärkeä ja se kannattaa aina tarkistaa kun rahaa jonnekin tallentaa.

   Poista