lauantai 22. heinäkuuta 2017

Passiivinen tulo

Mitä passiivinen tulo tarkoittaa?


Passiivinen tulo
Passiivinen tulo tarkoittaa tuloa, jonka eteen sinun ei tarvitse tehdä mitään välitöntä työtä. Esimerkiksi ansiotyöstä saatava palkka ei ole passiivista tuloa, koska sinun pitää tehdä tietty määrä työtä saadaksesi tietyn palkan. Mutta jos sijoitat 10 000 euroa ja saat siitä vuosittain 400 euroa tuottoa, tämä 400 euroa on passiivista tuloa.

Passiivisen tulon hankkiminen vaatii useimmiten työtä, mutta kun tämä työ on kerran tehty, rahaa virtaa tasaiseen tahtiin ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään ponnisteluja sen eteen.

Lisäksi passiivisella tulolla tarkoitetaan yleensä jatkuvaa tuloa. Esimerkiksi lottovoitto, perintö tai asunnon myyntivoitto eivät ole passiivista tuloa, vaikka et ole tehnyt töitä niiden eteen, koska kyseessä on kertaluontoinen tapahtuma.

Miksi passiivinen tulo on niin tärkeää?


Ihmisen aika on rajattua. Meillä on käytettävissämme vain 24 tuntia vuorokaudessa noin 75 vuoden ajan. Jos haluat nauttia mukavasta elämästä ilman työntekoa esimerkiksi 50 -vuotiaana ja aloitat työurasi parikymppisenä, sinulla on vain 30 vuotta aikaa ansaita omaisuus, jolla elät lopun elämääsi. Tavallista työtä tekemällä tämä on todella vaikeaa.

Mutta jos käytät työurasi siihen, että luot itsellesi passiivista tulovirtaa - tuloja jotka jatkuvat senkin jälkeen kun lopetat työnteon, varallisuudelle ei ole olemassa ylärajaa. Raha tekee töitä puolestasi sen sijaan että tekisit itse töitä rahan eteen.

Passiivinen tulo tarjoaa meille jokaiselle mahdollisuuden vaurastua tekemällä vähemmän työtä.

Miten saavuttaa passiivista tuloa?


Passiivista tuloa voi saavuttaa monella tapaa - esimerkiksi kirjoittamalla kirjan, tai ryhtymällä bloggaajaksi. Nämä eivät kuitenkaan ole helppoja tapoja saavuttaa passiivista tuloa, eivätkä ne missään tapauksessa sovi kaikille. Lisäksi niillä saatavat tulot ovat yleensä varsin vaatimattomia.

Paras tapa saavuttaa passiivista tuloa on sijoittaminen! Helpoin tapa on aloittaa kuukausisäästäminen passiiviseen indeksirahastoon. Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen esimerkiksi kuluttomiin Superrahastoihin. Voit tehdä kuukausisäästöohjelman, jolloin tietty osa palkastasi sijoitetaan automaattisesti indeksirahastoon joka kuukausi. Pitkässä juoksussa pörssien keskimääräinen tuotto on 8%. Tämä on pitkällä tähtäimellä käytännössä idioottivarma tapa vaurastua.Image courtesy of Ben Schonewille at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

6 kommenttia:

 1. Hrmm... itse olisin mieluummin maininnut osinko-osakkeet hyvänä passiivisena tulonlähteenä kuin indeksirahastot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osinko-osakkeet toki täysin vastaavia :) Indeksirahastossa passiivinen tulo voi kerryttää arvoa tai tuottaa tulovirtaa tuotto-osuuksina samalla tavalla kuin osingot. Itse suosin arvo-osuuksia koska ne kerryttää korolle korkoa ilman osinkoveroa ja sijoittaja voi itse päättää muuttaako arvon nousua käteiseksi. Mutta osinko-osakkeet on myös hyvä tapa, varsinkin jos osaa valita osinkoa kasvattavat osakkeet.

   Poista
 2. Miten indeksirahastot tuottavat passiivista jatkuvaa tuloa? ymmärrän että investoin niihin rahaa ja sitten joskus myyn ne tuotolla.. jos passiivista tuloa tulisi vaikka 3kk välein niin voisi laittaa ne tulot uudestaan rahastoon sisään ja jatkaa kasvua jne. Olen erittäin uusi sijoittamiseen joten kyselen varmaan tyhmiä yritän vaan ymmärtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indeksirahastoja on kahdenlaisia: kasvu- ja tuotto-osuusrahastoja.

   Tuotto-osuus tarkoittaa sitä, että rahasto maksaa tuoton (osingot ym.) sinulle säännöllisin väliajoin. Tämä on passiivista tuloa, josta joutuu maksamaan pääomaveron.

   Kasvuosuus taas tarkoittaa sitä, että rahasto sijoittaa automaattisesti tuotot uudestaan. Silloin rahasto-osuuksien, eli omistuksesi arvo kasvaa koko ajan. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse itse sijoittaa tuottoa uudelleen ja mikä parasta, rahaston ei tarvitse maksaa tuotosta veroa. Suurin osa indeksirahastoista toimii näin, koska se on sijoittajalle edullisempaa, kun joka vuosi ei tarvitse maksaa voitosta veroa. Voit nostaa passiivista tuloa myymällä osuuksia (myynnin yhteydessä joutuu sitten maksamaan pääomaveron).

   Täällä tarkempaa tietoa indeksirahastoista:
   https://www.rikaserakko.com/2015/10/indeksirahastoon-sijoittaminen.html

   Tsekkaa myös Superrahastot:
   https://www.rikaserakko.com/2017/07/nordnet-superrahasto-indeksirahasto.html

   Poista
 3. Eli voisiko passiivinen tulo jolla voisi elää toimia käytännössä näin: Superrahastossa 1,000,000€ kiinni joka tuottaa vaikka 80,000€ per vuosi jonka sitten muuttaisi käteiseksi ja pitäisi tuon miljoonan sisällä joka tuottaisi taas ensi vuodelle rahat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri tuohon moni sijoittaja, minä mukaan lukien, pyrkii. Tosin minulle riittäisi paljon pienempikin summa. Mut oishan se miltsi komee saavutus!

   Poista