keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Ilmainen sijoituslaina 0% korolla

Päivitys 20.12.2017 klo 13:45:
Osinkokuningas ja nimimerkki P.A. olivat yhteydessä asiakaspalveluun, josta heille luvattiin vain 2 000€/12kk. Olin yhteydessä kampanjan järjestäjiin ja he kertoivat, että 5 000€/24kk on kyllä mahdollinen, mutta tilanne katsotaan tapauskohtaisesti. Epäselväksi jäi, mitkä kriteerit ovat. Lisäksi Aasa ilmoitti tänään päättävänsä kampanjan etuajassa jo 22.12. Vaikuttaa siltä, että tällä kertaa ilmainen lounas on pelkkä keittolounas :)

Ilmaisia lounaita


Ilmainen sijoituslaina 0% korolla
Sanonnan mukaan ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Mutta kyllä niitä aina välillä saa syödäkseen. Ne vain pitää osata hyödyntää. Esimerkiksi monien yritysten sisäänheittotuotteet, eli tuotteet ja kampanjat, joilla yritykset hakevat uusia asiakkaita ovat välillä sellaisia. Olen aikaisemmin kirjoittanut Nordnetin Superrahastoista, jotka ovat hyvä esimerkki kuluttajalle täysin ilmaisesta tuotteesta - ja vieläpä aivan erinomaisen hyvästä tuotteesta.

Nyt löysin toisen, täysin ilmaisen sisäänheittotuotteen. Aasa Oy -niminen kotimainen toimija tarjoaa ensiasiakkailleen 2 000 - 5 000 euroa luottoa täysin ilmaiseksi, ilman minkäänlaisia kuluja. Tarjous on voimassa vain uusille asiakkaille ja laina-ajaksi voi valita 6 - 24kk.

Voit hakea täysin ilmaista sijoituslainaa tästä. (kampanja päättynyt)

Hakijan pitää täyttää seuraavat kriteerit:
 • Olet vähintään 20 vuotias
 • Sinulla ei ole rekisteröityä maksuhäiriötä
 • Asut vakinaisesti Suomessa
 • Sinulla on säännölliset työ- tai eläketulot

Ilmaista velkavipua sijoituksiin


Velkavivulla voi parantaa sijoitusten tuottoa. Itselläni oli aiemmin pankista hakemani 20 000€ sijoituslaina, jonka olen tosin jo maksanut pois. Tästä OP:n myöntämästä luotosta maksoin peräti 2,5% korkoa. Aasalta saa nyt 5 000€ sijoituslainaa kahdeksi vuodeksi täysin ilmaiseksi. Laskeskelin, että jos ottaisin ilmaisen viiden tonnin luoton ja laittaisin sen Bank Norwegianiin, josta saan 1,75% korkoa, jäisin kahdessa vuodessa 175€ voitolle. Summa on pieni, mutta tällä tavalla minulla olisi viisi tonnia enemmän sijoitettavaa pörssiin, jos kurssit notkahtavat parin vuoden kuluessa. Jos notkahdusta ei tule, saisin silti pari sataa vaivanpalkkaa.

Jos sinulla on sijoituskohde tiedossa (vertaislainat, osakkeet, asunnot), josta oletat saavasi esimerkiksi pörssin keskimääräisen 8% tuoton, voittoa tulisi kahdessa vuodessa peräti 800€.

Vanhojen velkojen maksuja


Aasan lainaa kannattaa harkita myös vanhojen lainojen pois maksamiseen. Jos olet erehtynyt ottamaan lainaa liian suurella korolla, tämä voi olla hyvä tilaisuus päästä koroista eroon.

Mitä kannattaa huomioida?


Aina kun otat lainaa, kannattaa laskea sen kassavirtavaikutukset ja kokonaiskustannukset. Tässä tapauksessa kokonaiskustannukset eivät ole ongelma, koska niitä ei ole. Laske kuitenkin vaikutus kassavirtaan ja varmista, että tulosi varmasti riittävät lainalyhennyksiin.

Toinen huomioitava asia on lainan takaisinmaksuaika. Voit valita sen puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Ilmaiselle sijoituslainalle pitkä takaisinmaksuaikataulu on yleensä perusteltu. Huomioi myös, ettet voi muuttaa lainan takaisinmaksuaikataulua myöhemmin. Tai voit, mutta siitä aiheutuisi kustannuksia. Mieti siis itsellesi sopivin aikataulu ennen lainan nostamista.

Aasa Oy


Aasa on kotimainen toimija, joka tarjonnut kotitalouksille vakuudetonta rahoitusta jo vuodesta 2010 lähtien. En tunne yritystä sen tarkemmin. Kävin tarkistamassa yritystiedot Fonectan Finderista ja ainakin siellä kaikki näyttää olevan ok.
Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

7 kommenttia:

 1. Sai kyllä kiinnostuksen heräämään! Nämä pikavippi firmat eivät lähtökohtaisesti herätä minussa kovinkaan syvää luottamusta ja piilokulut (ja muut mahdolliset ansat) askarruttavat vaikka useaan kertaan todetaankin, ettei mitään kuluja ole. Täytyy hieman vielä perehtyä tähän viritykseen ja katsoa sitten ottaisinko pikavipin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei olisi heti arvannut, että kulutusluotoista voi oikeasti löytyä sijoittajan kannalta kiinnostava tuote. Mutta kyllä toi tosiaan on täysin kuluton. Aika hyvä markkinointikampanja!

   Poista
 2. Sait myös minun kiinnostukseni heräämään, sillä ilmainen lounas on tullut syötyä useasti ja makiaa on ollut :) Kiitos mielenkiintoisesta tarjouksesta! Olin jo harkitsemassa Aasan sijoituslainanottoa mutta muutama seikka esti aikeeni...

  Aasa Oy kuuluu Aasa Groupiin joka toimii tällä hetkellä 6 eri maassa, päämajaa taitavat pitää Tallinnassa. Otin yhteyttä asiakaspalveluun ja kävi ilmi pari seikkaa: sivuilla oleva tieto on virheellistä, lainaavat kuluitta ja koroitta vain 2000€ ensilainana. Syitä virheelliseen tietoon sivuilla ei tullut asiakaspalvelusta. Eivät myös pysty lupaamaan 24kk laina-aikaa, joten laina-aikaa saattavat myöntää myös yhtä hyvin vain 12kk lainatarjoukseseesi.

  Tarkoituksenani olisi ollut ottaa tuo 5000€ laina Mintoksen vertaislainoja varten, mutta nyt jos saa maksimissaan tuon 2000€ koroitta ja kuluitta vaikka vain 12kk niin tasaerälyhennyksiä pitää maksaa 166,66€ kuussa. Toki tästäkin olisi hiukkasen hyötyä mutta aika vaikea on tuollaista lainaa nähdä sijoituslainana kun pääomaa pitää lyhentää niin nopsaan. Superluotto on niin paljon joustavampi eri tilanteisiin eikä siinäkään korkoa ole verovähennyksen jälkeen kuin 0,7% vuodessa.

  Tasaerälyhennyksen takia myös nuo tuottolaskut ovat virheellisiä. Joudut nimittäin koko ajan maksamaan pääomaa pois joten se ei ole enää tuottamassa sijoituksissa.

  Olen haaveillut opintolainasta sijoituksiin, siinä vasta on mukava laina isolla pitkällä maksuajalla ja minikorolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä ja nopea analyysi asiasta! Hyvää taustatyötä. Taidan itsekin kysellä vielä tuosta laina-ajasta ja summasta, se on niin selvästi kerrottu heidän kampanjatiedoissaan.

   Poista
 3. Suosittelen muokkaamaan tekstiä.. Kuluitta ja koroitta tarjotaan 12kk 2000e ja tämä selvisi puhelinpalveluun soitettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tasalyhennykset vaikuttavat tuottolaskelmiin.

   Poista
  2. Kiitos molemmille taustatyöstä ja tilannepäivityksestä!

   Olin itsekin sinne yhteydessä ja sain juuri vastauksen. Päivitin saamani tilannetiedon tekstin alkuun. Tämä ei enää vaikuta sijoituslainana kovin kiinnostavalta.

   Poista