keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Talousblogi

Taustaa


Talousblogi
Meillä ihmisillä on kova tarve luokitella asioita. Lajittelemme toisemme sukupuolen, rodun, ihonvärin, äidinkielen tai synnyinmaan mukaan. Kasvit jaamme erilaisiin lajeihin ja alalajeihin. Eläimistä muodostamme puurakenteita kuvaamaan lajien sukuhaaroja jne. Luokittelemalla ja lokeroimalla asioita erilaisiin kategorioihin luomme ympäristömme satunnaisuuteen ja kaaoottisuuteen ainakin näennäistä järjestelmällisyyttä. Järjestelmällisyys antaa meille turvallisuudentunnetta - illuusion siitä, että olemme tilanteen herroja.

Samalla tavalla blogit lajitellaan sisällön perusteella. Oma blogini luokitellaan talousblogiksi, tai sijoitusblogiksi. En hirveästi pidä tästä lokerosta. Miksikö? Minäpä kerron.

Talous


Wikipedia määrittelee talouden näin "Talous tarkoittaa ihmisten välistä kanssakäymistä ja instituutioita, jotka liittyvät hyödykkeiden tuotantoon, jakeluun, vaihtoon tai kulutukseen".

Aika epämääräinen ja vaikeaselkoinen määritelmä. Oletan että suomenkielen sana talous tulee talo -sanasta ja on alunperin tarkoittanut kotitaloutta. Nykyään talous tarkoittaa kotitalouden, yrityksen, kansantalouden, tai maailmantalouden raha-asioita. Joka tapauksessa kaikki talouteen liittyvät sanat tuovat mieleen kuvaa jostain todella tylsästä, ankeasta ja arkipäiväisestä asiasta.

Talousblogit


Raha-asioita, yleensä sijoittamista ja säästämistä, käsittelevät blogit nimetään monissa yhteyksissä talousblogeiksi. Tämä on varmin tapa saada mielenkiintoinen aihe kuulostamaan mahdollisimman tylsältä. Yksi syy siihen, että suomalaisista niin harva harrastaa sijoittamista, on aivan varmasti siinä, että mielenkiintoinen, ajoittain jopa jännittävä, harrastus on saatu jo kouluaikoina kuulostamaan todella tylsältä.

Jos blogit halutaan välttämättä lokeroida, puhuisin mielummin sijoitusblogeista, tai taloudellisen riippumattomuuden tavoittelusta. Skene tarvitsee ropauksen lisää seksikkyyttä ollakseen kiinnostava nuortenkin silmissä. Kaikessa mielikuvituksellisuudessaan Gordon Gekko ja The Wolf of Wall Street ovat tehneet enemmän valitustyötä sijoitusharrastuksen hyväksi kun yksikään yläaste.

Tämä blogi


Kyllä tämä siihen talousblogi, sijoitusblogi, taloudellinen riippumattomuus -kategoriaan menee, vaikka kirjoitan aika paljon kaikenlaisista muistakin aiheista. Vaikka kirjoitusten aiheet vaihtelevat, olen kuitenkin kaikissa kirjoituksissani pyrkinyt löytämään jonkinlaisen aasinsillan riippumattomuus -teemaan.

Olen myös, aina tilaisuuden tullen, kannustanut ihmisiä aloittamaan sijoittamisen ja tien kohti vauraampaa ja vapaampaa elämää. Sinäkin voit aloittaa jo tänään avaamalla maksuttoman arvo-osuustilin Nordnetiin.Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti