lauantai 17. helmikuuta 2018

Ilmainen kuukausisäästäminen

Taustaa


Ilmainen kuukausisäästäminen
Osakevälittäjien hintoja koskenut kirjoitukseni herätti viime viikolla huomattavan paljon keskustelua - jopa aika myrskyisää sellaista. Olin itseasiassa vähän yllättynyt. Olen pitänyt Nordnetin edullisuutta kivijalkapankkeihin verrattuna sen verran selvänä asiana, etten uskonut aiheen herättävän juurikaan kiinnostusta.

Ymmärrän toki, että jos itse käyttää kivijalkapankkia osaketoimeksiantojen tekemiseen, saattaa kirjoitus herättää tunteen siitä, että omia valintoja arvostellaan. Muutenkin, blogini lukijamäärän kasvaessa nopeaa vauhtia, olen huomannut, ettei kaikkia voi miellyttää ja kriittistä kommenttia tulee melkein aiheesta kuin aiheesta. Ne lukijat, joissa kirjoitus herättää tunteita, kommentoivat napakasti, kun taas samaa mieltä olevat tyytyvät yleensä enintään peukuttamaan Twitterissä. On kuitenkin hyvä, että kommentteja ja erilaisia näkemyksiä tulee.

Edellistä kirjoitusta kirjoittaessani kävi selväksi, että kivijalkapankkien monimutkainen hinnoittelu tekee hintojen vertaamisen vaikeaksi (mikä on varmaan tarkoituskin) ja kommenteissa lukijat nostivat esiin myös mm. valuutanvaihtoon liittyviä tekijöitä jotka vaikeuttavat vertailua entisestään.

Edellisen kirjoituksen innoittamana päätin kirjoittaa vielä kuluttomasta kuukausisäästämisestä - asiasta, jossa Nordnet on faktisesti ja kiistatta paras, koska kukaan muu osakevälittäjä ei vastaavaa täysin ilmaista palvelua tarjoa!

Ilmainen arvo-osuustili


Ensimmäinen tärkeä pointti on se, ettei Nordnetin arvo-osuustili maksa mitään. Vaikka sinulla olisi kuinka paljon osakkeita, niistä ei aiheudu sinulle mitään kuluja. Arvo-osuustilin avaaminen on täysin ilmaista, eikä Nordnet peri minkäänlaista kuukausimaksua tai säilytyspalkkioita. Ilmaisen arvo-osuustilin avaaminen onnistuu tästä.

Ilmaiset indeksirahastot


Toinen ilmainen ja muutenkin erinomainen palvelu on Nordnetin kuluttomat Superrahastot. Olen kirjoittanut Superrahastoista jo varsin kattavan kirjoituksen, joten en mene tässä aiheeseen sen syvemmälle. Tämä on kuitenkin asia johon jokaisen piensijoittajan kannattaa tutustua. Neljän indeksirahaston avulla saavutat hajautuksen peräti 140 yritykseen, neljään eri maahan (tai laajemminkin, koska monet näistä yrityksistä toimivat kansainvälisesti) ja todella monelle toimialalle. Monien tutkimusten mukaan jo 10 yritystä on riittävä hajautus, joten nämä indeksirahastot tarjoavat suurimmalle osalle piensijoittajista kaiken, mitä hyvin hajautettuun sijoitussalkkuun tarvitaan.

Ilmainen kuukausisäästöohjelma


Kuukausisäätäminen on monessa suhteessa järkevä tapa toteuttaa sijoittaminen ja kuukausisäästäminen sopii erityisen hyvin piensijoittajalle.

Nordnet tarjoaa kuluttoman kuukausisäästöohjelman, jonka puitteissa voit ostaa rahoitusvälineitä, joista normaalisti perittäisiin pieni välityspalkkio, täysin ilmaiseksi. Kuukausisäästöohjelman piiriin kuuluu suuri määrä erilaisia ETF -tuotteita, joiden ostotoimeksiannot voi toteuttaa maksutta ja automaattisesti.

Kuukausisäästöohjelman puitteissa ostetuista rahoitusvälineistä joutuu toki maksamaan normaalin välityspalkkion silloin kun rahoitusvälineet myy pois. Tämä on kuitenkin melko merkityksetöntä, koska kuukausisäästäjä tekee paljon pieniä ostotoimeksiantoja, mutta myyntitoimeksiantoja vain harvoin.

Voit aloittaa kuukausisäästämisen Nordnetiin tästä.


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti