sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Wall Street: Money Never Sleeps

Wall Street: Money Never Sleeps
Tänään tulee televisiosta Wall Street: Money Never Sleeps -elokuva. Se on jatkoa häikäilemättömästä, Gordon Gekko -nimisestä sijoittajasta, joka esiintyi ensimmäisen kerran valkokankaalla vuonna 1987 julkaistussa elokuvassa Wall Street – rahan ja vallan katu. Elokuvista saa mukavasti motivaatiota sijoittamiseen, joten tässä muutama sana niistä.

Wall Street – rahan ja vallan katu


Bud Fox on nuori pörssimeklari jolla on haave - päästä töihin Gordon Gekko -nimiselle pörssikeinottelijalle. Bud vähän samanlainen "ahne pikku paskiainen" kuin The Wolf of Wall Streetin Jordan Belfort, joskin nössömpi versio tästä.

Sinnikkyys tuottaa tulosta ja lopulta Bud pääsee Gekkolle töihin. Budin isä työskentelee mekaanikkona Bluestar -nimisessä lentoyhtiöissä ja Bud saa isältään sisäpiiritietoa yhtiön tilanteesta. Bud välittää tiedon Gekkolle, joka päättää ostaa yhtiön, pilkkoa sen osiin, lopettaa liiketoiminnan ja kerätä yhtiön rahastoimat eläkevarat itselleen. Budin isälle ja tämän työkavereille tämä tarkoittaa työttömyyttä ja eläketurvan menettämistä.

Bud alkaa katua ja kääntää kelkkansa. Hän onnistuu manipuloimaan Bluestarin kurssia ja vinkkaa Gekkon kilpailijaa ostamaan samaan aikaan kun Gekko myy. Tällä tavalla yhtiö pelastuu. Gekko joutuu oikeuden eteen talousrikoksista syytettynä.

Wall Street: Money Never Sleeps


Oliver Stonen ohjaama ja vuonna 2010 ensi-iltansa saanut Wall Street: Money Never Sleeps -elokuva jatkaa Gordon Gekkon tarinaa. Elokuva alkaa sitä, että varallisuutensa kokonaan menettänyt Gekko saa kahdeksanvuotisen kakkunsa lusittua ja vapautuu vankilasta.

Gordonin aikuinen tytär Winnie vihaa isäänsä. Hän kuitenkin asuu Jacob "Jake" Moore -nimisen sijoittajan kanssa, joka ihailee Gordonia. Jake ottaa yhteyttä Gordoniin tämän vapauduttua ja esittelee itsensä. Gordon ja Jake sopivat, että he yrittävät yhdessä parantaa Gordonin suhdetta tyttäreensä ja samalla kostaa Brettonille sen, että tämä tuhosi Jaken työnantajan ja ajoi tämän oppi-isän tekemään itsemurhan. Jake onnistuu kostamaan Brettonille manipuloimalla sen kursseja niin että yhtiö menettää 120 miljoona dollaria. Jaken toimet tekevät kuitenkin vaikutuksen Brettoniin ja hän päätyy Brettonille töihin.

Winnie antaa isälleen anteeksi ja odottaa lasta Jakelle. Gordon kertoo järjestäneensä 80 -luvulla Winnielle Sveitsiin 100 miljoonan rahaston, ja lupaa säätiöidä sen tutkimuskäyttöön. Winnie siirtää varat Jakelle, joka hoitaa käytännön järjestelyt Gordonin kanssa. Gordon kuitenkin pettää heidät - muuttaa Lontooseen rahojen kanssa ja perustaa sinne menestyvän sijoitusyhtiön.

Winnie ja Jake palaavat yhteen. Valtavan omaisuuden varastamallaan alkupääomalla tehnyt Gordon tulee yllättäen käymään ja palauttaa viemänsä 100 miljoonaa. Tarina päättyy siihen.

Motivaatioita sijoittamiseen


Hyvistä elokuvista saa motivaatioita sijoittamiseen ja lukemattomat piensijoittajat ovat aloittaneet oman sijoitusuransa tällaisten elokuvien motivoimina. Sinäkin voit muuten aloittaa sijoittamisen, vieläpä täysin ilmaiseksi. Aloita sijoittaminen ja avaa maksuton arvo-osuustilin Nordnetin tästä.

Tässä vielä elokuvan traileri:Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

4 kommenttia:

 1. Onnellinen loppu on hieman falski. Michael Douglas tekee aivan mahtavan roolityön. Pidin, taas kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, amerikkalaisten pakollinen happy end kieltämättä tympii. Olisi ollut parempi jättää Gekko roistoksi - tytärtään rakastavaksi roistoksi. Ristiriidat tekee asioista kiinnostavia.

   Michael Douglasin karisma kantoi elokuvaa aika pitkälle - heikomalla näyttelijällä lopputulos ois voinut olla aika vaisu.

   Poista
 2. Hyviä leffoja. Hyllystä löytyy, ehkä tänä vuonna oiskin taas aika ne katsoa. Michael Douglas on loistava ja Oliver Stone yksi suosikeistani :) Hiljan katsoin myös The Wolf of Wall Streetin, ok sekin oli, ei kuitenkaan ihan täysosuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjaajan tai pääosan näyttelijän perusteella kun valitsee leffat katsottavaksi niin harvoin menee ainakaan pahasti pieleen :)

   Poista