lauantai 20. lokakuuta 2018

Tekemättömät teot

Jokaisen miehen pitäisi tehdä elämässään kolme asiaa: ampua tykillä, ajaa metrolla ja olla mustan naisen kanssa.

Tekemättömät teot
Edellisen elämänohjeen kuulin eräältä entiseltä työkaveriltani. Täytyy tunnustaa, että yksi asia näistä kolmesta on jäänyt minulta tekemättä.

Vanhana ihmiset eivät yleensä kadu tekemiään asioita, vaan asioita, jotka ovat jättäneet tekemättä. Luin joskus tutkimuksesta, jossa oli haastateltu kuolevia ihmisiä ja asioita, jotka heille merkitsivät kaikista eniten. Kuoleville lapsille tärkeimpiä asioita olivat yhdessäoleminen ja jäätelö. Olen yrittänyt rajata meidän tytön makean syönnin karkkipäivään, mutta luettuani tutkimuksesta olen joustanut jäätelön osalta. Tällaiset haastattelut tuovat vähän perspektiiviä asioihin.

Aikuiset katuivat hukattuja tilaisuuksia harrastaa seksiä ja liiallista työntekoa. Itsekin olen muutaman viime vuoden aikana tehnyt aika kovasti töitä, mutta toisaalta sen ansiosta pystyn lopettamaan työnteon kokonaan jokusen vuoden kuluttua. Siitä huolimatta välillä tulee mieleen, kun lapsi kasvaa kohisten, että täytyy muistaa käyttää aikaa yhdessäolemiseen ja nauttia tästä ajasta kun hän on vielä lapsi. Sitten joskus murrosiässä faija on kuitenkin rasittava paskapää ja niin edelleen.

Miten työntekoa voisi sitten vähentää? No, tietysti säästämällä ja sijoittamalla. Vauraus tuo lisää vapaa-aikaa. Voit toki tavoitella täydellistä taloudellista riippumattomuutta, mutta vapaa-aikaa voi hankkia myös paljon helpommin. Esimerkiksi 50 000 euron sijoitusvarallisuudella pystyisit todennäköisesti pitämään korkotuottojen turvin joka vuosi ylimääräisen kuukauden palkatonta vapaata. Kuukaudella pidennetty kesäloma parantaa jo elämänlaatua hurjasti.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen vaikkapa helppokäyttöisiin ja turvallisiin Superrahastoihin. Pitkäjänteinen sijoittaminen ja vaurastuminen on sellainen asia, jota et taatusti tule kuolinvuoteellasi katumaan!


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

4 kommenttia:

 1. Jännä juttu, että monet superrikkaat jatkavat vielä työntekoa. Ehkäpä he saavat siitä elämälleen tarkoituksen. Voisihan se pidemmän päälle tuntua merkityksettömältä, jos jokainen päivä olisi vaan syömistä ja sekstailua nuorten naisten kanssa. Kyllä se on olennainen osa onnellisuutta, että löytää elämässään asioita joista todella nauttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superrikkaalle työnteko ei ole samanlaista orjuutta kuin köyhälle, asuntolainan ja laskujen kanssa kamppailevalle tehdastyöläiselle. Rikkaat voivat valita alan, joka heitä kiinnostaa ja keskittyä tekemään mielekkäitä hommia. He tietävät voivansa lopettaa jos niin haluavat.

   Taloudellinen riippumattomuus ei tarkoita ainakaan minulle joutenoloa, vaan sitä että voin tehdä niitä asioita, jotka minua eniten kiinnostavat. Se tuo ennen kaikkea vapautta.

   Poista
 2. Oikea lainaushan kuuluu "amppuu tykillä, ajjaa junalla ja naia neekerii".

  VastaaPoista