lauantai 12. tammikuuta 2019

Ilmaisia äänikirjoja

Äänikirjoja kirjastosta


Ilmaisia äänikirjoja
Olen kuluttanut kirjaston kirjoja varsin ahkerasti koko ikäni. Joululomalle sopivaa lukemista etsiessäni mitään kiinnostavaa ei kuitenkaan meinannut löytyä. Luen nykyään mieluiten englanniksi, koska se on mukava tapa laajentaa sanavarastoa. Harmi vain, että kirjaston englanninkielinen valikoima ei ole kovin laaja. Hyllyn päässä oli kuitenkin englanninkielisiä äänikirjoja ja päätin vaihtelun vuoksi kokeilla sellaista. Nopeastipuhutun englanninkielisen puheen ymmärtäminen ei ole vahvuuksiani, joten arvelin tämän olevan hyvää harjoitusta.

Lainasin Ken Follettin The pillars of the earth, jonka olen lukenut suomeksi joskus aikoja sitten. Totesin äänikirjan mukavaksi vaihteluksi ja kävin lainaamassa toisenkin äänikirjan.

Äänikirjoja netistä


Kiinnostuttuani asiasta hain netistä ilmaisia äänikirjoja ja niitä tuntuu löytyvän aika mukavasti. Esimerkiksi openculture.com -sivustolta löytyy monia klassikoita. Kuuntelin muutamia nuoruusvuosieni suosikkiteoksia Jules Verneltä ja Robert Louis Stevensonilta. Tällä hetkellä kuuntelen Herman Melvillen Typee -kirjaa, jonka olen lukenut joskus ylä-asteiässä.

Myös iTunes Podcastista näyttää löytyvän äänikirjoja ja muuta kuunneltavaa vaikka kuinka paljon. Varmasti löytyy myös sijoittamiseen liittyvää aineistoa - niitä en ole ehtinyt penkoa vielä.

Olen toki tiennyt podcasteista ja äänikirjoista, mutta jostain syystä vasta nyt kiinnostun niitä käyttämään. Lapsena tietysti tuli kuunneltua kirjoja C -kasetilta. Suosittelen tutustumaan!


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

2 kommenttia:

 1. Meidän kirjastossa on saatavilla myös e-kirjoja ja e-äänikirjoja, joten kannattaa tutkia oman kirjastonsa nettisivuja. Tarjonta tuntuu laajenevan koko ajan ja ovat täysin ilmaisia. Ja jos ei oman paikkakunnan tarjonta innosta, niin mikään ei estä reissaamasta lähimpään isoon kaupunkiin ja hankkimasta sinne kirjastokortin, jotta pääsee e-aineistoihin käsiksi omalta kotisohvalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastojen palvelut ovat tosiaan laajentuneet - lainattavissa on vaikka mitä, 3D tulostimista ja urheiluvälineistä lähtien.

   Poista