keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Nordnet Smart -salkut

Mistä on kyse?


Nordnet Smart -salkut
Nordnet julkaisi uuden Smart salkut -nimisen palvelun kolme kuukautta sitten ja nyt Smart -säästäjiä on Suomessa jo peräti 6 000. Hurja aloitus uudella palvelulla! Päätin tutustua vähän tarkemmin, mistä on kyse.

Nordnet kuvaa palveluaan näin:

"Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista."

Vertailuindeksin voittaminen on kunnianhimoinen tavoite. Lisäksi Nordnet Smart lupailee erinomaista, omaisuusluokat ylittävää hajautusta. Tämä on itselleni kiinnostava asia, koska tällä hetkellä minulla ei ole sijoituksia muissa omaisuusluokissa kuin osakkeissa.

Sijoitukset hajautetaan neljään omaisuusluokkaan:
  • Osakkeet
  • Korot (valtionlainat)
  • Hyödykkeet
  • Luotot (yritysluotot)

Miten Smart -rahasto toimii?


Rahastosta on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa. Jokaiselle vaihtoehdolle on tavoiteriskitaso, joka voi olla 5, 10 tai 15 prosenttia. Prosenttiluku kuvaa salkun arvon heilahtelua eli volatiliteettia. Nordnetin veloittama palkkio vaihtelee rahaston tyypin mukaan, mutta on kaikissa vaihtoehdoissa hieman alle prosentin.

RahastoVolatiliteetti (tavoite)Palkkio vuodessa
Nordnet Smart 55%0,79%
Nordnet Smart 1010%0,89%
Nordnet Smart 1515%0,99%

Rahastoa tasapainotetaan automaattisesti kuukausittain niin, että kurssivaihtelu pysyy tämän rajan sisällä. Mitä suurempaa volatiliteettia sijoittaja on valmis sietämään, sitä paremmin sijoitukset yleensä tuottavat pitkällä aikavälillä. Matalariskisissä (pieni volatiliteetti) sijoituskohteissa, kuten koroissa, tuotto jää pienemmäksi. Smart salkut paikkaavat tämän vivuttamalla matalariskisiä kohteita, eli sijoittamalla niihin velkarahalla.

Toimintaperiaate käy järkeen ja kuulostaa oikein hyvältä. Ainoa hankaluus on se, että tarkkaa toimintaperiaatetta ei voi tietää. Sijoittajan on vaikea arvioida esimerkiksi sitä, mikä on korkojen nousun vaikutus Smart -salkkuihin. Koska korkoihin sijoitetaan vivuttamalla, oletan että korkojen vaikutus voi olla aika merkittävä.

Omia kokemuksia minulla ei vielä ole Smart -salkuista. Voi olla, että kokeilen niitä jossain vaiheessa ja kirjoitan sitten kokemuksistani tänne. Onko lukijoilla kokemuksia Smart -salkuista?

Smart -salkut 5 minuutissa


Seuraavassa videossa on kerrottu tiiviissä paketissa, miten Smart -salkut toimivat käytännössä. Voit ottaa Smart -salkun käyttöösi avaamalla arvo-osuustilin Nordnetiin. Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin tästä.


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti