torstai 10. lokakuuta 2019

Nordnet Mobiilivarmenne

Taustaa


Nordnet mobiilivarmenne
Kirjoitin kaksi vuotta sitten Nordnetin tietoturvasta. Lukaisin tänään kirjoitukseni uudelleen läpi ja täytyy todeta, että sehän on varsin mukiinmenevä kiteytys tietoturvaan liittyvistä asioista. Välillä kun luen vanhoja kirjoituksiani, yllätyn siitä, että nehän ovat oikeastaan ihan hyviä.

Selkeä tietoturvan kannalta heikko kohta on mielestäni ollut pelkkään käyttäjätunnukseen ja salasanaan perustuva tunnistautuminen. Monilla on tapana käyttää salasanoja löyhästi, kirjoittaa niitä muistiin, käyttää monissa palveluissa samoja salasanoja jne. Suurin haaste salasanojen kanssa on käyttäjä itse, mutta se ei toki muuta sitä tosiasiaa, että tunnukseen ja salasanaan perustuva tunnistautuminen on aika heikko.

Huomasin tänään ilokseni, että Nordnet on vihdoin julkaissut Mobiilivarmenteeseen perustuvan vahvan tunnistautumisen.

Mobiilivarmenne


Mobiilivarmenne alkaa olla sen verran laajalti tunnettu, etten käy tässä kaikkia siihen liittyviä yksityiskohtia läpi, vaan tyydyn kiteyttämään sen lyhyesti. Kyseessä on varsin yksinkertainen ja helppokäyttöinen ratkaisu.

Mobiilivarmenne lyhyesti:
  • Perustuu puhelimen SIM -korttiin liitettyyn, 4-8 numeroiseen, itse valitsemaasi koodiin, jonka voit aktivoida operaattorisi kotisivulta.
  • Kun kirjaudut palveluun, puhelimeesi ilmestyy ilmoitus, jossa kysytään sallitaanko kirjautuminen. Kirjautuminen ei siis ole mahdollista ilman tätä tiettyä fyysistä laitetta, johon SIM kortti on asennettu ja johon ilmoitukset lähetetään.
  • Varmenteella pääset kirjautumaan yli 20 000 sähköiseen palveluun.
  • Toimii Elisan, DNA:n ja Telian liittymissä. Palvelun hinta vaihtelee operaattorista riippuen ilmaisesta muutamaan euroon kuukaudessa.
  • Nordnetin asetuksista voit pakottaa mobiilivarmenteen käytön kirjautumisen yhteydessä, jonka jälkeen käyttäjätunnuksella ja salasanalla ei pääse enää kirjautumaan.
  • Tarvittaessa voit asettaa vielä häirinnänestokoodin, joka on salasananomainen koodi, joka täytyy syöttää, ennen kuin varmenne lähetetään puhelimeen.

Lopuksi


Kuvittele sitä vitutuksen määrää, joka säästöjen menettämisestä huonon salasanan takia aiheutuisi. Suosittelen lämpimästi ottamaan mobiilivarmenteen käyttöön - tarkemmat ohjeet löytyvät Nordnetin kirjautumissivulta.

Mobiilivarmenteen käyttöönottaminen tapahtuu hieman eri tavalla, operaattorista riippuen. Tässä vielä Elisa Mobiilivarmenteen esittelyvideo.Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti