tiistai 22. lokakuuta 2019

Nordnet Private Banking kokemuksia

200k€ raja ylittyi


Nordnet Private Banking kokemuksia
Salkkuni arvo ylitti 200 000€ rajan sen jälkeen kun myin omistusasuntoni ja sijoitin rahat pörssiin. Havahduin hetki sitten siihen, että tämähän oikeuttaa minut käyttämään Nordnetin Private Banking -palvelua. Jätin yhteydenottopyynnön ja pankkiiri soitti seuraavana päivänä, kertoi vähän palvelusta ja avasi sen sitten käyttööni. Olen hyötynyt siitä vasta muutaman viikon ajan, mutta ajattelin kirjoittaa, miltä palvelu vaikuttaa piensijoittajan silmin.

Private Banking


Private Banking asiakkaat voivat soittaa suoraan Nordnetin asiantuntijoille ja meklareille ja kysyä neuvoa missä tahansa sijoittamiseen liittyvässä asiassa. Suoria sijoitussuosituksia he eivät voi antaa, mutta tarjoavat asiantuntemuksensa asiakkaan käyttöön.

Itselleni tärkein syy hakeutua Private Banking asiakkaaksi oli alhaisemmat kaupankäyntikulut. Joudun maksamaan vain 0,08% välityspalkkion (min 5€) Pohjoismaiden, Euroopan ja USA:n osakekaupoista. Nykyisillä kaupankäyntivolyymeillä tämä tarkoittaa ihan merkittävää säästöä.

Lisäksi palveluun kuuluu mm. Inderesin analyysit veloituksetta, sekä eksklusiivisia tapahtumia, trader työkaluja puoleen hintaan jne. Nämä eivät ole itselleni kovin tarpeellisia asioita, joskin tuleehan niitä Inderesin analyyseja luettua, kun niitä kerran ilmaiseksi saa.

Private Banking palvelu ei maksa mitään. Sen saa täysin veloituksetta käyttöön, kunhan on tarpeeksi varakas (salkku vähintään 200 000€). Köyhät kyykkyyn!

Tutustu tarkemmin


Kiinnostuitko? Voit tutustua Nordnetin Private Banking palveluun tarkemmin Nordnetin kotisivulla. Itselleni on jäänyt palvelusta varsin positiivinen fiilis - onhan se hienoa, kun saa asioita ilmaiseksi!


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

12 kommenttia:

 1. Mites jos salkun arvo laskee takaisin alle 200k€:n noustuaan ensin sen päälle hetkellisesti, niin poistuuko Private banking -edut tuossa tilanteessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa, mutta en ole tullut selvittäneeksi. Oletan, ettei ole mitään automatiikkaa ja ettei hetkelliset alitukset vaikuta siihen. Mutta varmaan aika ajoin katsovat tilanteen ja palauttavat rahvaan pariin, jos varallisuus ei riitä 😀

   Eduthan on kuitenkin aika pienet, eikä PB asiakkaat aiheuta kovin suuria kuluja verrattuna perinteisiin yksityispankkiireihin.

   Poista
  2. Itselläkin ylittyi 200K tänä vuonna ja sähköpostittelusta jäi käsitys, että tarkistaisivat puolen vuoden välein tilanteen.

   Poista
 2. Pieni tarkennus tuohon, pohjoismaissa minimikulu 5 EUR ja muilla markkinoilla 8 EUR. Tai sitten olet vain parempi PB-asiakas, kuin minä. ;)

  VastaaPoista
 3. Eipä tuossa PB:ssä ole muuta hyvää kuin todella alhaiset kaupankäyntikulut.
  Tilaisuuksia ei ole ollut kohta vuoteen ja nekin oli vähän niin ja näin sisällön osalta. Parasta niissä oli verkostoituminen (oli muuten porukkaa laidasta laitaan, TJ:stä perusduunariin, yrittäjään, ulkomaalaisiin jne.)
  Mitään erityisiä tarjouksia ei ole ollut koskaan. Noh, Inderesin saa ilmaiseksi, mutta se on vain suomi-osakkeita ja sekin oli pari vuotta sitten vähän kyseenalaista "analyysia" eli pelkkää osarikopiointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tärkein motiivi oli juuri noi matalat kaupankäyntikulut.

   Olen samaa mieltä Inderesin analyyseistä - kaiken lisäksi yritykset maksaa Inderesille siitä, että nämä ottavat sen seurantaan, joten arvioita ei voi pitää edes täysin objektiivisina.

   Poista
 4. Hei,

  aikaisemmin kirjoittelit, että uskot pörssiromahduksen tapahtuvan pian. Tulit sitten toisiin ajatuksiin, koska ilmeisesti ajattelit että vielä ei ole sen aika ja olemalla pois markkinoilta menettäisit nousukauden korkoa-korolle rahanlisän. Milloin luulet nyt pörssiromahduksen tulevan? Se saatta olla lähitulevaisuudessa (1-5v?). Miten ajattelit /ajattelitko varautua siihen jotenkin, kun nyt näytät olevan takaisin sijoitusmarkkinoilla? Kiitos mukavasta blogista. Tulee luettua jokainen postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkemykseni pörssiromahduksesta perustui korkojen nousuun. Edelleen pidän romahdusta todennäköisenä sitten kun korot lähtevät nousuun.

   Oletukseni korkojen noususta oli kuitenkin väärä. Nyt alkaa näyttää siltä, että korot pysyy alhaalla hamaaseen tulevaisuuteen.

   Toinen syy markkinoille palaamiseen oli vuodenvaihteen dippi. Nordeaa, Outokumpua ja Cityconia sai 20-40% halvemmalla kuin vuotta aikaisemmin. Houkuttelevia kohteita alkaa löytyä.

   Kolmas syy on se, että sijoituksiin vapaa omaisuus on kasvanut niin suureksi. Muutaman kymppitonnin makuuttaminen tilillä oli ok, mutta nyt kun puhutaan sadoista tonneista, ainakin osa siitä pitää saada markkinoille tuottamaan.

   Kiva kuulla, että pidät blogistani:)

   Poista
 5. Nyt kun aikaa on kulunut, niin onko vielä Nordnetin PB hyvä juttu? Ilmeisesti se on tuo alennettu välityspalkkio edelleen se juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se ihan kiva juttu, vaikka suurin hyöty lähinnä matalammat välityspalkkiot. Saishan sieltä myös ilmaisia Inderes analyysejä, jos niitä jaksais lukea.

   Poista