lauantai 27. toukokuuta 2017

100. blogikirjoitukseni

100. blogikirjoitukseni
Tämä on sadas blogikirjoitukseni, joten päätin kirjoittaa ajatuksiani bloggaamisesta. Ajamittaan olen tarkoituksella kokeillut erilaisia kirjoituksia. Olen kirjoittanut hyvin asiapitoisia ja hyödyllisiä kirjoituksia, kärjistettyjä mielipidekirjoituksia, valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä, vähän filosofisempia pohdintoja ja kokeilin myös miten lukijoita kiinnostaa haastattelut. Tässä huomioitani.

Suositut tekstit


Suosituimmat tekstit ovat asiapitoisia kirjoituksia:

Näitä kirjoituksia yhdistää pari seikkaa. Ne ovat melko kattavia kirjoituksia, jotka löytyvät hyvin Googlen kautta. Tämä ei ole kovin yllättävää. Ihmiset hakevat tietoja hakukoneilla ja kirjoitukset, jotka vastaavat näihin kysymyksiin keräävät hyvin kävijöitä. Toinen seikka on vähän yllättävämpi - suositut kirjoitukset ovat keränneet vähän, tai ei lainkaan kommentteja. Kommenttien määrä ei siis korreloi lainkaan siihen, kuinka suosittu kirjoitus on pitkässä juoksussa.

Kommentoiduimmat tekstit


Eniten kommentteja keränneet kirjoitukset taas eivät ole pitkässä juoksussa olleet mitenkään erityisen suosittuja:

Näyttää siltä, että kommentteja keräävät suhteellisen kärkkäät ja kantaaottavat kirjoitukset, jotka käsittelevät lukijaa lähellä olevia konkreettisia asioita. Ne jaksavat kuitenkin kiinnostaa vain vähän aikaa, eivätkä ne ole asioita, joita ihmiset hakevat hakukoneilla. Tällaiset kirjoitukset vetoavat blogin seuraajiin, eivät niinkään satunnaisiin kävijöihin.

Mustat hevoset


Mustat hevoset ovat kirjoittajalle erityisen palkitsevia. Tässä muutama kirjoitus, jotka yllättivät.

Pohdin marraskuussa 2015 Voiko ilman rahaa olla riippumaton? Kirjoitus oli sellainen perusteksti - se ei herättänyt aikanaan sen suurempaa kiinnostusta. Kunnes yli vuotta myöhemmin, YLE Teema -kanava näytti dokumenttielokuvan Eino "Parta" Kourulasta. Kirjoituksessani mainitaan Kourula kuin ohimennen yhdessä kappaleessa. Dokumentin seurauksena ihmiset alkoivat hakea tietoa Kourulan kohtalosta netin kautta ja äkkiä blogiini tupsahti tuhansia samanaikaisia kävijöitä.

Vielä suurempi yllättäjä oli Kuinka rikastua? -kirjoitukseni. Se keräsi 3 000 kävijää sivustolleni heti ensimmäisenä iltana sen julkaisun jälkeen ja sama meno jatkui vielä seuraavanakin päivänä. Analytiikasta näen, että kävijät tulivat Facebookin kautta, mutta en vielä tänä päivänäkään tiedä, kuka linkitti kirjoitukseni Facebookiin ja miten se lähti siellä leviämään. Kiehtovaa - blogini ikään kuin elää omaa elämäänsä minusta riippumatta.

Blogilla tienaaminen


Blogilla tienaamisen osalta olen onnistunut olosuhteisiin nähden suhteellisen hyvin. Blogilla ei ole helppoa tienata, varsinkaan kun blogin keskeisenä aiheena on säästäminen. Lukijoitaan ostamaan yllyttävän muotibloggaajan on huomattavasti helpompaa kääntää kävijävirta euroiksi, kuin säästämiseen kannustavan talousbloggaajan. En tosin pidä itseäni varsinaisena talousbloggaajana; riippumattomuudessa on kyse paljon muustakin kuin taloudesta.

10 kuukautta takaperin, kerroin tienanneeni blogillani vain 256€. Tilanne on parantunut huomattavasti ja tähän mennessä olen tienannut 1 602 euroa. Tästä summasta 1 333 euroa on tullut TradeTrackerin* kautta ja Google Adsensen kautta on tullut 269 euroa. Alla olevassa kuvaajassa näkyy TradeTrackerin kautta tulleet tulot kuukausittain, tästä vuoden taaksepäin (toukokuu 2016 - toukokuu 2017).

 

Kävijämäärän kehitys


Blogini sivulatausten määrä on kehittynyt alla olevan kuvaajan mukaisesti.Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

12 kommenttia:

 1. Kiitos näistä. Tämä on yksi parhaista blogiesikuvista. Kiva, että sisältö on laadukasta, eikä liikaa keskity klikkien monetisointiin. Itse pyrin samaan Vaurastu-blogillani, mutta aika merkittävästi pienempi lukijakunta vielä. Mitä vinkkejä sen kasvattamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta!

   Lisäsin kirjoituksen loppuun kuvaajan (Google Analytics) missä näkyy sivulatausten kehitys. Kuten kuvaajasta näkyy, välillä kävijämäärä polkee pitkään lähes paikallaan ja sitten sen saattaa tuplaantua pysyvästi ihan hetkessä.

   Tässä vinkkejä kävijämäärän kasvattamiseen:

   1. Julkaise säännöllisesti. Kun kävijät tietävät koska julkaiset, he palaavat sivustollesi. Jos väliin tulee vähänkin pidempiä hiljaisia jaksoja kävijät kaikkoaa. Totuta lukijat tiettyyn rytmiin, olipa se sitten päivä, viikko, kaksi viikkoa tai kuukausi.

   2. Kirjoita varastoon. Joskus aiheita on paljon ja tekstiä syntyy. Toisinaan taas ei. Minulla on iso läjä raakilekirjoituksia (osa pelkkiä otsikoita) valmiina.

   3. Kommentoi muiden blogeja. Itse olen ollut vähän laiska siinä, mutta uskon, että esimerkiksi Osinkokuninkaan blogin kävijämäärä perustuuu pitkälti siihen, että hän on kiitettävän aktiivinen komentoimaan muiden blogeja. Sosiaalisella yhteisöllä on iso vaikutus.

   4. Hyödynnä Twitter ja FB - linkitä kirjoituksesi someen.

   5. Jokaisen kirjoituksen pitää antaa lukijalle jotain: tietoa, motivaatiota, uusia ajatuksia, vinkkejä, viihdettä, ...

   6. Löydä oma tyylisi ja pidä siitä kiinni. Aina ei tarvitse olla oikeassa ja välillä lukijoita saa vähän ärsyttääkin. Karrikoimalla ja kärjistämällä voi vedota tunteisiin ja sillä saa ihmiset ajattelemaan.

   Poista
  2. Kommentti kohtaan 3: Kyllä kommentointi tuo lisää liikennettä sillä ihmisillä on enemmän linkkejä sivullesi. mMutta on tässä vuosien varrella jo lähes 300 postiakin tullut tehtyä :)

   Sekin vaikuttaa että blogi on jo 4 vuotta vanha joten vakilukijoita on kerinnyt kertyä kiitettävä määrä.

   Poista
 2. Mielenkiintoista tilastotietoa meille kanssabloggaajille. Samanlaisia huomioita olen tehnyt, vaikka oma blogihistoriani on huomattavasti lyhyempi. Hieman yllätyin siitä, että Adsense ei ole tuottanut sinulle tuon enempää vaikka kävijöitä on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bannerimainonta ei ole oikeasti kovin tuottavaa ja aiheeseen sopivaa mainontaa on aika vähän. En ole myöskään halunnut tuoda bannereita kovin aggressiivisesti esillä. Tuolla sivussa ne eivät mielestäni häiritse likaa, mutta eivät kyllä juuri tuota tulojakaan :)

   Poista
  2. Ja toinen asia on että todella monella on nykyään jokin adblockeri käytössä joten bannerit ovat ihan näkymättömiä nykyään.

   Poista
  3. Totta, adblockereilla voi olla iso vaikutus displaymainontaan.

   Poista
 3. Mielenkiintoisia huomioita. Olen itsekkin huomannut joitain saman tyyppisiä asioita, vaikka oman blogini näyttömäärä onkin kokonaisuudessaan vasta 10 000.

  VastaaPoista
 4. Itsellä on samanlaisia kokemuksia, että faktoihin pohjautuvat asiapitoiset blogikirjoitukset keräävät eniten sivun katseluja, kun taas fiilispohjaiset pohdinnat keräävät enemmän kommentteja.

  Tuo korkoa korolle laskurisi on muuten erinomainen työkalu. Sen avulla on hahmoteltu oman ja lapsen sijoitusvarallisuuden kasvua vuosikymmeniksi eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että laskurista on ollut hyötyä. Se on kuukaudesta toiseen kerännyt eniten kävijöitä, joten ilmeisesti siitä on ollut monelle iloa :)

   Poista