lauantai 4. heinäkuuta 2020

Sijoitukset pyörii entiseen tapaan!

Kuulumisia


Sijoitukset pyörii entiseen tapaan!
Huh, mikä vuoden alku takana - asunnon vaihto, uusi työpaikka, koronakriisi ja pörssiromahdus. Maailma on nyt erilainen paikka kuin puoli vuotta sitten ja uskon että monet muutokset ovat tulleet jäädäkseen.

Kaiken tämä keskellä kirjoitettavaa olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta viiden vuoden aktiivisen kirjoittelun jälkeen tuli aika jolloin kirjoittaminen ei enää maistunut. Jotenkin kyllästyin perustelemaan lukijoilleni kaiken mitä teen. Oli vapauttavaa jättää Rikas Erakko hetkeksi. Huomaan kuitenkin että tämä blogi on minulle tärkeämpi kuin osasin arvatakaan ja olen kyllä ehtinyt jo kaivatakin Rikasta Erakkoa. Noh, tässä sitä taas ollaan ja kirjoitellaan.

Blogia luetaan edelleen


Oli kiva nähdä, että blogiani luetaan edelleen. Kahden miljoonan vierailijan raja on ylittynyt aika päivää sitten ja tämä on kyllä suomalaiselle, marginaaliaiheiselle amatööriblogille aika hyvin. Kiitokset lukijoille ja pahoittelut, etten ole edes kommentteja ehtinyt moderoimaan ja julkaisemaan. Niitä oli kertynyt niin paljon ja suurin osa ei enää ole ajankohtaisia, joten poistin ne samoin kuin alkuvuoden aikana tulleet sähköpostit. Sorry, arvostan todella kommentteja, joten tästä jäi vähän huono omatunto.

Harmituksekseni huomasin, että Google oli valloittanut blogini bannereilla ja pop-up ikkunoilla. Todella ärsyttävää, koska olin aikaisemmin erityisen tarkka siitä mihin kuvabannereita laitoin. Ei niistä ollut tullut edes mitään tuloja, joten heivasin koko AdSense -tilin menemään.

Sijoitukset rullaa


Sijoitukset rullaa

Sijoitusrintamalla menee hyvin. Olen ollut vähän onnekaskin. Sattumalta Nordea ja Outokumpu raketoivat helmikuun lopulla ja koska en keksinyt syytä hurjalle nousulle, myin molemmat yli 50% voitolla kokonaan pois. Heti sen jälkeen kurssit romahtivat koronan takia. Kun minulla oli lisäksi asunnon myynnin jäljiltä runsaasti käteistä, niin pääsin sijoittamaan laskeviin kursseihin. Aloitin ostot liian aikaisin, mutta hyvä määrä ostoja osui myös lähelle pohjaa ja viimeiset meni nouseviin kursseihin. Koko käteiskassa oli huhtikuun pelissä - velkavipua en ehtinyt ottaa käyttöön. Keventelin toukokuussa ja kesäkuun 9. päivä nostin käteisen 90%:iin. Sitten tule pieni notkahdus, johon ostin ja osakepaino tällä hetkellä noin 25%.

Vuoden alusta nettovarallisuuteni kasvanut noin 42k€:lla ja on yhteensä 410k€. Tästä noin 22k€ on osakkeista saatua tuottoa ja loput palkasta säästettyä. Eroa indeksiin on tullut noin 15%. Tarkempi tilanne päivitetty Osakesalkku ja varallisuus -sivulle.

Tarkoitukseni on laittaa pörssiin kaikki käteinen ja lisäksi ottaa koko 50k€ velkavipu käyttöön. Odottelen kuitenkin kesän yli ja hajauttelen ajallisesti - toinen kunnon rytinä kun saattaa vielä olla tulossa ja silloin käteistä tarvitaan. Toisaalta, voi hyvin olla, ettei sellaista tulekaan. Moni on aivan liian varma siitä, että uusi romahdus tulee. Keskuspankkien tukitoimet tekevät markkinoista entistäkin arvaamattomampia, joten itse varaudun siihen että saattaa tulla isoja muutoksia suuntaan tai toiseen, joten olen varautunut molempiin.

Tästä eteenpäin


Kirjoittelen silloin tällöin. Viikottaisia kirjoituksia tuskin jaksan ainakaan tässä vaiheessa jatkaa, mutta toivottavasti ehdin kirjoittaa useammin, kuin mitä olen kuluneen vuoden aikana tehnyt.

Mukavaa kesää kaikille!Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti