sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Rahapodi

Eilen vietin mökin rauhassa syksyistä sadepäivää. Laitoin takkaan tulen ja liekkien kodikkaassa lämmössä selailin YLE Areenasta jotain katsottavaa tai kuunneltavaa. Mitään kiinnostavaa ei oikein löytynyt, joten siirryin Spotifyihin. Jostain putkahti mieleeni, että vilkaistaampa mitä Nordnetin Rahapodista löytyy. Siinä menikin koko lauantai-ilta mukavasti ja tuossa se Martin ja Miikka höpisevät nytkin taustalla.

Kyseessähän ei ole mikään uusi asia, olen vain itse vähän hitaasti kiinnostunut podeista. Jostain syystä olen kuvitellut, että kyseessä olisi vähän tylsiä ja myyntihenkisiä höpinöitä - monet YouTube -videot sijoittamisesta kun eivät ole kovin kiinnostavia. Olin täysin väärässä ennakkoluuloineni. Martinin ja Miikan tyyli on tosi miellyttävää kuunneltavaa. Tiukkaa asiaa ja rohkeitakin näkemyksiä sopivan leppoisasti ja huumorilla höystettynä.

Jos kaipaat jotain kiinnostavaa sisältöä pimeiden syysiltojen ratoksi, niin suosittelen lämpimästi!


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

4 kommenttia:

 1. Hyvää kuunneltavaa kyllä. Kysymys; nyt kun keskuspankit ovat varmistaneet löysän rahan siirtymisen pörsseihin ja rahastoihin, miten koet nykyvarallisuutesi riittävän suhteessa teemaan eli taloudelliseen riippumattomuuteen? Tarkemmin vaikkapa siten ajatellen, että palkkatyöt loppuisivat huomenna mutta kulurakenteesi säilyisi ennallaan. Miten pitkälle homma rulettaisi olettaen että tuottosi eivät kasvaisi eivätkä lainan korot seuraavaan 10 vuoteen? Tälläinen helppo arjen happotesti joka jokaisen pitäisi joskus tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Kaarlo, pitkästä aikaa :)

   Jos jäisin nyt työttömäksi, pärjäisin ansiosidonnaisella. Jonkin verran jäisi jopa säästöön kuukausittain.

   5% tuotolla, saisin tuottoa 20k vuodessa eli 1 666€/kk. Se ei yksistään aivan riitä mutta riittäisi yhdessä peruspäivärahan kanssa hyvin.

   Eli käytännössä en joutuisi tinkimään elintasosta enkä syömään pääomaa vaikka en kävisi töissä, mutta tarvitsisin tuet. Jotta pärjäisin ilman tukia tarvitsisin 500k salkun eli 100k lisää. Siitä 50k voin hoitaa vivulla jonka olen nostanut 100k eli 50k on vielä käyttämättä. 50k pitäisi saada vielä omaa pääomaa jonka jälkeen olen taloudellisesti täysin riippumaton.

   Toki elämme epävarmoja aikoja ja saatan puolen vuoden päästä olla 100k köyhempikin jos suuntaa muuttuu.

   Poista
  2. Mielenkiintoinen pohdinta. Itselläni on samanlainen tuumailu ja oikeastaan tilannekin, eli salkku nousi juuri 400k-rajan yli.

   Meillä on se ero, että en ole ottanut lainkaan lainaa eikä myöskään asuntolainaa ole. Miten näet asuntolainan tai muiden lainojen vaikuttavat yllä keskusteltuun skenaarioon? Vai onko mitään vaikutusta?

   Poista
  3. Lueskelinkin blogiasi juuri ja mietin samaa, että aika samanlaisessa tilanteessa olemme :)

   Asuntolainan takia tarvitsen 2k nettona per kk elämiseen. Lyhennys + vastike tekee tonnin - saman verran mitä vuokralla asuminen, mutta nyt laina lyhenee 680€/kk, joten lainakämppä parempi kuin vuokra.

   Korona varmisti sen ettei korot tule nousemaan aikoihin joten pidän velkaa järkevänä. Kun raha on ilmaista niin hyödynnän sen. Minulle riittää 500k salkku jossa 100k saa olla vipua. Toki jos salkku tippuu siitä, superluotto muuttuisi hopeatasoon ja korko nousisi. Mut laina on huomioitu ym skenaariossa.

   Jos ei olisi lasta ja kouluja, muuttaisin mökille ja pääsisin asuntolainasta. Mut eipä tuo laina näillä koroilla ongelma ole.

   Poista