lauantai 21. marraskuuta 2020

Varoitus Tilintarkastustoimisto ProRevisio Oy toimii epärehellisesti

Jokainen vähänkään suositumpaa blogia ylläpitävä tietää kuinka ärsyttävää on erilaisten, yritysten ja yksityisten, jatkuva epärehellinen markkinointi. Yleisimmin tämä ilmenee niin, että postauksiin kommentoidaan muka aiheeseen liittyen, mutta kommenttiin upotetaankin linkki mainostettavaan sivustoon. Tarkoituksena ei ole tehdä linkistä näkyvää, eikä sillä haeta kävijöitä sivulle, vaan se on ihan puhtaasti hakukoneita varten. Kun Google huomaa, että tällaisesta laadukkaasta sivusta on linkkejä johonkin toiseen sivustoon, se olettaa sisällön olevan hyvää ja nostaa sivustoa paremmin esiin Googlen hakutuloksissa. Toisaalta jos Google tunnistaa että linkki on roskalinkki, se laskee blogini sijoitusta hakutuloksissa, koska kukaan käyttäjä ei halua roskalinkkejä.

Huomasin, että Tilintarkastustoimisto ProRevisio Oy on onnistunut upottamaan useita roskalinkkejä blogini kommentteihin, käyttämällä kommentin lähettäjän nimimerkkiä linkkinä. Tämän tekemiseen käytettiin useita erilaisia tekaistuja nimimerkkejä, jotka esiintyivät yksityishenkilöinä. Linkit oli laitettu kirjoituksiin jotka liittyivät taloushallintoon ja kommenttien sisällössä annettiin ymmärtää ettei henkilö itse tunne aihetta. Todella suunnitelmallista toimintaa siis.

Tästä lähtien julkaisen kaikkien epärehellistä mainontaa tekevien yritysten tiedot blogissani. Haluan siis varoittaa kanssabloggaajia ja myös Tilintarkastustoimisto ProRevisio Oy mahdollisia asiakkaita siitä, että yrityksen nettisivuja mainostetaan epärehellisin keinoin.

Jotkut yritykset ovat yrittäneet ostaa minulta tällaisia linkkejä 500€ palkkiota vastaan, mutta en ole suostunut laittamaan epäluonnollisia linkkejä edes korvausta vastaan. Nordnet on ainoa sivusto jonka tarjoomalla olen nähnyt arvoa blogini lukijoille. Näin ollen huijaamalla upotetut linkit ovat erityisen ärsyttäviä.


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

8 kommenttia:

 1. Itelle tulee kans näitä tasaisin väliajoin. Erityisesti autokorjaamot on tykännyt käydä kommentoimassa mun autoaiheisia artikkeleja. Joskus tutkailin, niin niiden kommenttien IP:t osoitti Saksaan. Itellä noi kommenttien linkit on nofollow-linkkejä, joten ei niiden avulla pääse SEOttamaan omaa sivustoaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs melkein perustaa joku ilmiantoalusta, jonne näistä voisi reklamoida ja joka tallentais todisteet sekä ylläpitäis julkista rötöslistaa. Jos yritys kommentoisi omalla nimellään voisi ylläpitäjä arvioida missä menee mainonnan raja - mut noi tekaistut yksityishenkilöiden tilit on jo todella törkeetä huijausta.

   Poista
  2. Tossa on vaan haasteena se, että yritykset eivät varsinaisesti ole tehneet mitään laitonta. Kökköä ja kankeaa yritystä, jolla ei saa yhtään mitään tuloksia ja samalla tuhlataan vain aikaa.

   Oman lisämausteensa soppaan tuo vielä negative-SEO-masinoinnit, joita on alettu nähdä nyt myös Suomessa. Joillakin toimijoilla voi olla tarkoituksena tehdä haittaa kilpailijoiden tms sivuille, lisäämällä kilpailijoiden linkkejä epämääräisiin yhteyksiin. Okei, blogien kommenttiosiot eivät yleensä ole niitä niitä paikkoja, missä voisi tehdä kilpailijalle eniten hallaa, mutta kannattaa miettiä myös tämä negative-SEO -puoli ennen kuin lynkataan firmat.

   Poista
  3. Ei toki laitonta, mutta tekaistut nimimerkit epärehellistä kuitenkin...

   Poista
 2. Hyvin huomattu, itse en olisi tätä edes huomannut ilman sinun kirjoitustasi. Tämä on selkeästi uusi ilmiö, kun kävin blogin kaikki kommentit läpi ja vain viime kuukausien blogiteksteissä lähes kaikki kommentit olivat eri tilitoimisto/perintätoimisto linkkejä. Niitä oli itselläni yhteensä kolmesta eri yrityksestä (Laatuperintä, Tilikeskus ja kolmatta en kirjoittanut ylös). Pitääkin alkaa seuraamaan tilannetta tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perintätoimistoissa on jonkin verran vähän hämärää toimintaa (aiheetonta perintää yms) mutta tilitoimistosta olen yllättynyt että sortuvat tällaiseen. Hyvä että sait blogisi kommentit siivottua!

   Poista
  2. Itsellä kanssa ainakin Tilikeskus yrittää tasaisin väliajoin kommentoida huomaamattomasti jotain turhanpäiväistä kirjanpito-artikkeleihini. Oma seulani sen verran tarkka ja tottunut, että tuollaiset kommentit bongaan jo aika kaukaa ja jätän julkaisematta. Perintätoimistoihin en ole omassa blogissani vielä törmännyt.

   Poista
  3. Sen verran kökköä markkinointia että tulee suorastaan myötähäpeä siitä että joku tekee oikeesti tällasta. Ois kiva tietää maksaako ne jollekin puljulle joka "optimoi" niiden hakukonenäkyvyyttä :)

   Poista