kärkiosakerahastojen

Suomen kärkiosakerahastojen vertailu

Rikaserakko.com:n kärkiosakerahastojen vertailu Suomessa

Vertailussamme tarkastellaan 23 suomalaista osakerahastoa, joilla on viiden vuoden tuottohistoria. Vuonna 2023, joka oli haastava suomalaisille osakkeille, nämä rahastot suoriutuivat vahvasti.

Vertailumme pyrkii vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitkä rahastot ovat parhaita tavallisen säästäjän näkökulmasta Suomessa
  2. Onko olemassa jatkuvasti hyvin menestyviä rahastoja
  3. Voiko löytää rahastoja, joiden riskitaso on selvästi matalampi kuin yleisesti pörssissä

Suomen huippu-osakerahastot

Vertailumme huipulle nousivat Evli Suomi Pienyhtiöt B, eQ Suomi 1 K ja Säästöpankki Pienyhtiöt. Nämä rahastot ovat aktiivisesti hallinnoituja ja tähtäävät ylittämään vertailuindeksinsä tuoton, keskittyen suomalaisiin osakkeisiin. Erityisesti Evli ja Säästöpankki keskittävät sijoituksensa pieniin yhtiöihin.

Syksyllä pienyhtiörahastot yllättäen nousivat vertailun kärkeen, huolimatta Helsingin pörssin pienyhtiöiden haasteista. Evli ja Säästöpankki sijoittavat myös keskisuuriin yhtiöihin, mikä auttoi niitä saavuttamaan vahvaa menestystä. Marraskuussa pienyhtiöiden tilanne parani, ja OMX Helsinki Small Cap -indeksi kääntyi nousuun, mikä vahvisti pienyhtiörahastojen asemaa.

Evli Suomi Pienyhtiöt B

Evli Suomi Pienyhtiöt B, joka sijoittuu listan kärkeen, keskittyy suomalaisten pienten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeisiin. Rahasto on saavuttanut erinomaisia tuloksia perustamisestaan lähtien, ja sen viimeisen viiden vuoden tuotto on ollut vertailun parhaimmistoa. Riskitaso on korkea, mutta rahasto on tuottanut huomattavasti vertailuindeksiään paremmin. Kuuntele myös Sijoittaja-podcastia, jossa Evlin rahastonhoitaja Janne Kujala kertoo osakevalintansa perusteista.

eQ Suomi 1 K

Toiseksi sijoittuva eQ Suomi 1 K on vastuullisesti hallinnoitu rahasto, joka sijoittaa pääosin suomalaisiin yhtiöihin. Rahasto on EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen mukainen, ja sen riskitaso on korkein kolmesta kärkirahastosta. Sen voittosuhde indeksiin on kuitenkin korkein.

Säästöpankki Pienyhtiöt

Kolmanneksi sijoittunut Säästöpankki Pienyhtiöt investoi suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin. Rahaston riskitaso on matalin, mutta se on saavuttanut vakuuttavia tuottoja viimeisen viiden vuoden aikana.

Suomen parhaat osakerahastot (jäsenille)

Vertailussa on 23 suomalaista rahastoa. Tutustu, miten pankkisi rahastot sijoittuivat.

Vertailu on suoritettu seitsemän eri ominaisuuden perusteella, ja alla näet parhaat rahastot kunkin osa-alueen mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *