Citycon osake keskustelu

Citycon osake - keskustelu


Tervetuloa keskustelemaan Cityconin osakkeesta. Osallistu keskusteluun lähettämällä kommentteja alla olevalla lomakkeella.


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

13 kommenttia:

 1. Osakkeen hinta on laskenut jo vuosia. Kauppa on siirtynyt verkkoon mutta silti uskon että kauppakeskuksille on paikkansa tulevaisuudessakin. Salkussa 17 000€ edestä tätä. Odotan tästä tylsää mutta tasaista osingonmaksajaa.

  VastaaPoista
 2. Tulevaisuus mietityttää kovasti, mutta pienellä panoksella myös mukana. Ehkä tullaan ostamaan poiskin pörssistä jonkun rohkean ja visionäärisen toimesta vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gazit Globe lisää jatkuvasti omistustaan. Viimeisin osto 23. päivä. Heidän osuutensa on vain hieman alle 50% ja olen ymmärtänyt, että 50 pinnan kohdalla heidän on pakko tehdä julkinen ostotarjous. Sponda ja Technopolis huomioiden pörssistä pois ostaminen alkaa tuntua aika relevantilta vaihtoehdolta. Mikähänlainen preemio voisi tässä tapauksessa olla?

   Hankin tämän pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, mutta kyllä minulle vaikka 20-30% pikavoittokin kelpaisi. Lähivuodet voi kuitenkin olla yhtiölle aika vaikeita.

   Poista
  2. Lähivuosien epävarmuus ahdistaa hieman itseä, siksi tosiaan vain 2k€ arvosta salkussa. Olisin myös oikein tyytyväinen 20-30 % preemioon. Gazit Globe on tosiaan aika lähellä:

   "Gazit-Globe Ltd. 47.7% of the total shares and votes in the company (424,563,350 shares as of 30 September 2018)" (Cityconin sijoittajasivuilta).

   Varmasti heillä siis on jokin strategia tämän suhteen, ja puuttuva 2.3 % voidaan napata kun siltä tuntuu.

   Poista
  3. Ja vielä lisäyksenä pohdintaa Inderesin osalta asiasta, suunnilleen vuosi sitten:

   https://www.inderes.fi/fi/kysymys/cityconin-suuromistajan-toimet

   Poista
  4. Mielenkiintoinen linkki! Kyllähän Cityconiin kieltämättä liittyy paljon epävarmuutta, mutta näillä hinnoilla myös hyvä mahdollisuus. Kilpailukin alalla on tosi kovaa.

   Poista
 3. Hei Erakko. Olen myös itse harkinnut Citycon-osakkeiden ostoa. Tunnuslukujen perusteella näyttäisi olevan melko "edullinen" ja myös yhtiön strategia kuulostaa omasta mielestäni järkevältä. Tunnuslukuja katsellessa kuitenkin vähän pelottaa viimeisen kymmenen vuoden osakekohtainen liikevoiton kehitys (EPRA EPS). Liikevoitto on toki kasvanut noin 2,5 kertaa suuremmaksi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Mutta samaan aikaan osakkeiden määrä on lähes nelinkertaistunut useamman osakeannin johdosta (myös suunnattuja anteja). Osakekohtainen liikevoitto (EPRA EPS) ja nettovarallisuus (EPRA NAV) on siis kuihtunut vuosi vuodelta ja osakeen hinta sen muka oikeutetusti tullut alas. Oletko nähnyt millaisia suunnitelmia yhtiön hallituksella/johdolla on osakeantien suhteen tästä eteenpäin (huom 2015 jälkeen ei ole ollut osakeanteja)?

  br,
  Muffe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en ole huomannut mitään vinkkejä siitä, onko suunnitelmia antien suhteen. Toivottavasti ei ole suunnitelmissa. Osakeantien sijaan toivoisin omien osakkeiden ostoa - se pitäisi olla näillä hinnoilla perusteltua.

   Poista
 4. Ovipumppu laulaa, kun johtajia heitetään pihalle. Johtoa tuntematta, pidän tätä hyvänä merkkinä - muutos tuppaa pitämään homman virkeänä. Erikoista tosin, etten ole ainakaan huomannut nimitysuutisia, pelkkiä potkuja vain...

  VastaaPoista
 5. Oma veikkaukseni on, että Gazit Globe pamauttaa joskus alkukeväästä pakollisen 50% liputuksen yhteydessä lunastustarjouksen, joka osuu tämän hetken viimeisimpien kauppojen 1,7-1,8 nurkille. En usko, että tulee mitään preemiota vaan pikemminkin mennään viimeisen 6kk ostojen korkeimmalla hinnalla. Tämä saa ainakin allekirjoittaneen silmäkulmaan pienen/keskisuuren kyyneleen. On tullut nimittäin tankattua putiikkia keskimäärin 2 euron hintaan. Preemiota ei todennäköisesti ole pahemmin tarvetta maksella, kun voi tarvittaessa ajaa vähemmistöosakkaat ulos esim. katkaisemalla osingot ja nostamalla investointeja. No onneksi olen ehtinyt samaan edes muutamat osingot/po-palautukset, jotka vähän auttavat laskemaan verenpainetta asian tiimoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikea keksiä miksi Gazit maksaisi suurta preemiota, ellei nyt halua jostain syystä päästä muista omistajista nopeasti eroon. Onkohan siitä verotuksellisesti jotain hyötyä irrottautua pörssistä? Ainakin hallinnollisesti olisi kevyempää.

   Poista
 6. Pääomistajan pointti on varmaan painaa hintaa alaspäin ja ostaa koko firma. Melko epäreilua piensijoittajia kohtaan ja tämän päiväinen käänteinen splittaus vaan vahvistaa tätä teoriaa..9 eurosta voi vielä tiputtaa näppärästi puoleen ja lunastaa murusten hinnalla koko yhtiön...vai onko kellä parempaa teoriaa miksi yhtiön hinta laskee koko ajan, hitaasti mutta varmasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä tavalla uskot pääomistajan painavan hintaa alaspäin? Nehän vaan ostaa säännöllisesti ja hinta on se millä muut myyvät. Eiköhän arvon laskussa ole kyse siitä, ettei kauppakeskusten tulevaisuus kaikkien mielestä näytä kovin valoisalta.

   Poista