ETF -tietopaketti

1. Perusteet


ETF -tietopaketti
Tämän tietopaketin avulla pääset nopeasti alkuun pörssinoteerattujen rahastojen, eli ETF:ien, kanssa.

Useimmat pörssinoteeratut rahastot ovat indeksirahastoja, joten aloittelevan sijoittajan kannattaa ensin lukea osakeindeksejä käsittelevä kirjoitukseni ja sitten perehtyä indeksirahastoja koskevaan kirjoitukseeni.

Kun osakeindeksit ja indeksirahastojen toimintaperiaate on selvillä, tutustu ETF -sijoittamista käsittelevään kirjoitukseeni, jossa käydään läpi ETF:ien perusteet.

2. ETF -sijoittaminen käytännössä


Käytännössä pörssinoteerattujen rahastojen osuuksia ostetaan samalla tavalla kuin osakkeita. Ohjeet osakkeiden ostamiseen voit lukea täältä.

Kun olet päässyt alkuun, suosittelen kuukausisäästämistä, koska kuukausisäästäminen tarjoaa monia etuja etenkin piensijoittajalle. Lue lisää kuukausisäästämisestä ja sen hyödyistä.

3. Riskit


Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Hallittu riski on positiivinen asia, koska se mahdollistaa hyvät tuotot. Markkinariski -kirjoituksestani voit lukea tarkemmin riskistä ja sen vaikutuksesta sijoitusten tuottoon.

ETF -tuotteiden ja indeksirahastojen liikkeellelaskijariski -tekstistä löytyy lisätietoa pörssinoteerattuihin rahastoihin liittyvästä liikkellelaskijariskistä. Myös ETF:ien monimutkaisuus on mielestäni merkittävä riski, jota olen käsitellyt omana kirjoituksenaan. Voit lukea kirjoitukseni tästä.

Vivutettuihin ETF -tuotteisiin liittyy erityinen volatiliteettiin liittyvä valuvika, joka tekee niistä käytännössä varmasti tappiollisia pitkällä aikajänteellä. Olen kirjoittanut aihessta Onko vivutettu ETF tikittävä aikapommi? -postauksessani.

Myös Sijoittamisen uhkakuvat -kirjoitukseen kannattaa tutustua.

4. Sijoittaisinko ETF:ään vai indeksirahastoon?


Indeksirahastot ovat vaihtoehto ETF:lle. Molemmissa on omat etunsa ja huonot puolet. ETF vs indeksirahasto -tekstissä olen eritellyt ETF:ien ja indeksirahastojen eroja. Kannattaa tutustua kirjoitukseen ja miettiä, kumpi vaihtoehto sopii parhaiten juuri sinulle.


Toivottavasti tästä tietopaketista on hyötyä matkallasi sijoittamisen ihmeellisessä maailmassa! Jätä rohkeasti palautetta kommentoimalla kirjoituksia.

Image courtesy of jk1991 at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti