Indeksirahasto -tietopaketti

1. Perusteet


Indeksirahasto -tietopaketti
Indeksirahastot ovat yleisesti käytettyjä, tehokkaita ja turvallisia sijoituskohteita. Tämän tietopaketin avulla pääset nopeasti alkuun indeksisijoittamisessa.

Aloittelevan sijoittajan kannattaa tutustua ensimmäisenä Osakeindeksit -kirjoitukseen ja lukea sitten Indeksirahastoon sijoittaminen -kirjoitukseni. Näissä on selitetty indeksirahastojen toimintaperiaate ja yleiset periaatteet.

2. Indeksirahastoon sijoittaminen käytännössä


Nordnet Superrahasto -postauksessa olen esitellyt Nordnetin kuluttomat Superrahastot. Kirjoituksessa on esitelty kaikki neljä Superrahastoa, niiden toimintaperiaate, historiallinen kehitys ja koostumus. Nämä ovat erittäin hyvä vaihtoehto piensijoittajalle.

Miten Sijoitan indeksirahastoon? -teksti sisältää yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten voi käytännössä tehdä sijoituksia Nordnetin indeksirahastoihin. Teksti on yksityiskohtainen ja sisältää myös kuvakaappauksia, joten sen avulla arvo-osuustilin avaaminen ja sijoittamisen aloittaminen on todella helppoa.

Itselle parhaiten sopivan rahaston löytäminen voi olla työlästä ja aikaa vievää puuhaa. Superrahastot ovat erinomainen ja helppo valinta, mutta jos haluat tutustua laajemmin erilaisiin rahastoihin ja tehdä vertailuja niiden välillä, tähän on olemassa valmiita digitaalisia palveluita. Lue lisää rahastojen valinnasta ja vertailusta.

3. Indeksirahastojen verotus


Yksi indeksirahaston hyödyistä on niiden erityisasema verokohtelussa. Indeksirahasto ei joudu maksamaan veroa osingosta, mikä tuo merkittävän hyödyn korkoa korolle ilmiöön. Katso esimerkkilaskelma indeksirahastojen verohyödyistä tästä.

4. Sijoittaisinko indeksirahastoon vai ETF:ään?


ETF -tuotteet ovat vaihtoehto indeksirahastoille. Molemmissa on omat etunsa ja huonot puolet. ETF vs indeksirahasto -tekstissä olen eritellyt ETF:ien ja indeksirahastojen eroja. Kannattaa tutustua kirjoitukseen ja miettiä, kumpi vaihtoehto sopii parhaiten juuri sinulle.

5. Indeksisijoittamisen riskit


Myös indeksisijoittamiseen liittyy riskejä. Hallittu riski on positiivinen asia ja juuri se mahdollistaa hyvät tuotot. Markkinariski -kirjoituksestani voit lukea tarkemmin riskistä ja sen vaikutuksesta sijoitusten tuottoon.

Sijoittamisen uhkakuvat -kirjoituksessa on pohdittu sijoittamisen riskejä ja uhkakuvia vähän laajemmin.


Toivottavasti tästä tietopaketista on hyötyä matkallasi sijoittamisen ihmeellisessä maailmassa! Jätä rohkeasti palautetta kommentoimalla kirjoituksia.

Image courtesy of Gualberto107 at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti