Kirjoittajasta

Blogia aloittaessani (elokuu 2015) olen kolmekymppinen, naimisissa ja minulla on pieni lapsi. Työskentelen asiantuntijana ja tienaan keskinkertaisesti. En siis ole rikas vielä, enkä täysin erakkokaan. Näistä ensimmäinen on selkeä tavoite (ks. tavoitteet). Jälkimmäinen ei ole tavoite, vaan pikemminkin luonteeni ominaisuus, jonka olen huomannut vahvistuvan iän myötä. Se lienee myös keskeinen motivaatiotekijä riippumattomuuden tavoitteluun. Sosiaalisilla ihmisillä ei ehkä ole yhtä voimakasta tarvetta olla riippumaton.

Kirjoitan tätä blogia ainakin toistaiseksi anonyyminä, enkä halua paljastaa omaa tai läheisteni henkilöllisyyttä.

Sähköpostiosoitteeni on rikaserakko ja loppuosa @gmail.comAvaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

13 kommenttia:

 1. Hei. Kuulostaa hyvälle! Seurantaan lähtee blogi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta blogista, lisäänkin sinut heti blogrolliini =)

  VastaaPoista
 3. Heissan tuleva rikas! Itse olen jo 50v ja en ole ihan kartalla näist"blogiseurantamahdollisuuksista" joten käytännön kysymys. miten liityn? Mielelläni jaan omia kokemuksiani ajalta kun olin 30v, eli 90-luvun lamoilta. Kurssit joka suhteessa olivat täysin down, mutta hei, kutakin ajassa. Yt. Kari kariltapostia@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olisi mukava kuulla kokemuksia 90 -luvulta!

   Blogit toimivat niin, että ihmisillä on yleensä henkilökohtaiset blogit. Bloggaajat muodostavat yhteisöjä linkittämällä toisia blogeja yhteen. Esim. tuolla oikeassa alaosassa on linkit blogeihin, joita seuraan ja usemmissa niistä on linkki takaisin tähän blogiin.

   Oman blogin perustaminen ei maksa mitään, mutta vaatii vähän tekemistä ja opettelua. Täältä https://support.google.com/blogger/?hl=fi#topic=3339243 löytyy ohjeet miten voi tehdä oman blogin.

   Eli voit luoda oman blogin, tai sitten kommentoida muiden blogien kirjoituksia.

   Osassa blogeissa voi tilata uutiskirjeen sähköpostiin, mutta minulla ei tässä sellaista toimintoa ole.

   Poista
  2. Jos kaarlo66:n kysymys oli pelkästä blogin seuraamisesta, niin helppo tapa seuraamiseen on asentaa käyttämäänsä internet-selaimeen tai älypuhelimeen RSS-lukijan, joka ilmoittaa aina uudesta blogikirjoituksesta. RSS-lukijoista Google kertoo kaiken tarpeellisen.

   Poista
 4. Hei, tunnistan tuon saman tarpeen rauhaan ja riippumattomuuteen. Urahurmoksessasi käytin sosiaalisuuden varastot tosi tyhjiin, väsyin ja nyt nautin eniten siitä ettei ole pakko olla sosiaalinen kuin rajallisesti ja harkitusti :)
  -Rosita / matkaopasvapauteen.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosiaalisuus on yllättävän raskasta ja myös yliarvostettua. Meille painotetaan todella paljon sitä kuinka pitäisi olla sosiaalinen, koska ihmissuhteet tekee onnelliseksi ja suhteet tuo menestystä.

   Mielestäni tärkeämpää olisi oppia tulemaan toimeen itsensä kanssa. Ainakin minulla on niin paljon omia ajatuksia ja omia juttuja joiden parissa viihdyn niin hyvin, että hyvänpäiväntuttujen tapaaminen on lähinnä häiriöksi. Todeliset ihmissuhteet ovat tärkeitä, mutta hyvänpäiväntutuista ei ole niin väliä :)

   Omien kokemuksiani mukaan myös työelämässä menestyvät ovat usein pohjimmiltaan vähemmän sosiaalisia - ihmisiä jotka tietävät mitä tahtovat ja tekevät sen muista välittämättä. Sosiaalisuus on myös rajoite, sosiaalinen ihminen tuntee usein tarvetta miellyttää muita.

   Poista
 5. Terve! Olisiko Sinulla antaa kustannustehokkaita ruokareseptejä, olettaen sinun optimoivan ruokamenotkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ruokamenoista olemme saaneet säästettyä aika paljon käymällä harvemmin kaupassa ja valmistamalla ruokaa isoissa erissä pakkaseen.

   Tässä tarkemmin aiheesta:

   http://www.rikaserakko.com/2015/10/ruoanlaiton-tuotannollistaminen.html

   Poista
 6. Hei, mahtava blogi sinulla! Olen aloittanut omassa blogissani kuukauden blogisuositus -sarjan ja ensimmäiseksi suositeltavaksi valikoitu blogisi. Toivottavasti tämä on ok, että linkkaan blogisi postaukseeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, totta kai linkkaaminen on ok ja olen todella imarreltu siitä että haluat suositella blogiani :)

   Poista
 7. Hauskaa, että luettuani esittelysi TAJUSIN miksi haluan olla taloudellisesti melko riippumaton, vaikken edes välitä rikkauksista tai ylellisyystavaroista. Kirpparilla on hyviä vaatteita ja puuro hyvää. Mutta haluan säädellä sitä kuinka paljon olen ihmisten kanssa. Jos olen taloudellisesti riippumaton, voin itse valikoida töitteni laatua ja määrää. Viihdyn hyvin omassa (oudossa) seurassani, ihmiset ovat mukavia vain pienissä annoksissa. Noita lapsiani en laske, he olkoot niin paljon ja niin lähellä kuin haluavat. Seuraan blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samanlaisia ajatuksia siis. Toiset ovat erakkoja pakon edestä, toisille se on ylellisyyttä :)

   Poista