Outokumpu osake keskustelu

Outokumpu osake - keskustelu


Tervetuloa keskustelemaan Outokummun osakkeesta. Osallistu keskusteluun lähettämällä kommentteja alla olevalla lomakkeella.


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

6 kommenttia:

 1. Ostin tätä riskiosaketta 18 000€ arvosta. Melkoista vuoristorataa on ollut tämän yhtiön matka. Selvästi korkeariskisin lappu salkussani mutta tuottopotentiaalikin on melkoinen.

  VastaaPoista
 2. Olen itse Outokumpua pitempään jo katsellut ja tullut sitä pari kertaa ostaneeksi. Yhtiön strategia, jossa velkaa vähennetään ja pitäydytään perusasioissa miellyttää. Jatkan ostoja, jos eivät strategian kanssa sählää. Halpahan se perinteisillä mittareilla on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Strategia miellyttää minuakin ja ennen kaikkea se, että se on saatu jalkautettua ilmeisen onnistuneesti. Vielä vuosi sitten analyytikot antoivat hurjia tavoitehintoja.

   Ei ainakaan käy elämä tylsäksi tämän kanssa. Muutokset on aika hurjia suuntaan ja toiseen.

   Poista
 3. Outokumpu on nyt ja jatkossakin toimialallaan hinnanottaja, ei hinnanasettaja. Tästä syystä yhtiön tulos heiluu jatkossakin ns. ihan riittävästi. Spekulatiivisen paperin arkkityyppi, jonka osakkeen hintahistoriaa tutkiessa ei oikein voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin että viimeisten 10v aikana kaikkein kovimmat rykäykset ylöspäin ovat olleet melkoisia aivopieruja. Mutta tätähän nuo robottialgot rakastaa.

  VastaaPoista
 4. Ruostumattomassa teräksessä on joukko loistavia toimijoita (esim. hollantilainen Aperam), jotka tekevät kovempaa katetta, paremmalla taseella jne. kuin Outokumpu. Outokumpu on ollut historiallisesti ja on yhä heikko yritys, joka on aivan jäätävän surkea investoinneissa.

  Kliseisesti lainaisin Buffettia ja sanoisin että "osta mielummin loistavaa yhtiötä reilulla hinnalla kuin huonoa halvalla".
  Tai ehkä relevantimpana teräs on jälkisyklinen toimiala, jossa syklin huippu on nyt ollut jonkun aikaa menossa. Silloin sääntö numero 1. on "Älä ikinä osta syklisiä, kun sykli on T
  huipussa."
  Muisti (DRAM, NDAM) markkinoillakin ollaan nyt syklin huipussa ja firmojen P/E luvut ovat 3-4 (siis kymmenien miljardien markkina-arvoisilla, esim. Micron (Nasdaq:MU)...koska syklin huipulla näiden tunnusluvut aina laskevat.
  Näitä rehellisesti pitää ostaa kun tulos on tappiolla koko sektorilla, tai kun sektorin P/E lähestyy sataa.

  VastaaPoista