Helppoja niksejä säästämiseen – Nappaa vinkit talteen!

Tili tuli, tili meni? Loppuiko palkka jälleen ennen aikojaan? Tuntuuko, että koko ajan tulee yllärilaskuja joihin et ole varautunut? Jos vastasit kyllä näihin, tästä tekstistä on varmasti hyötyä sinulle. Lukaise siis eteenpäin ja nappaa itsellesi talteen muutamat helpot ja käytännölliset vinkit säästämiseen.

Lainamäärä
Term:
Show more results
  1. Maksa ensin itsellesi

Tärkein sääntö, muista aina ensin maksaa itsellesi.. Eli heti, kun raha kilahtaa tilille, siitä kannattaa ottaa sopiva summa säästöön. On paljon helpompaa laittaa siitä 1800 euron palkasta 100 euroa säästötilille, kuin laskujen jälkeen jääneestä 600 eurosta. Hyvä nyrkkisääntö on, että jokaisesta saapuvasta palkasta laittaa suoraan 10 % säästöön. Jos tuntuu, että 10 % on liikaa, niin voi aloittaa säästämisen esimerkiksi 5 %.

  1. Mieti viikon ruoat etukäteen

Tämä on varsinkin lapsiperheessä monesti se vaikein osuus, johon menee euro jos toinenkin hukkaan. Suosittelemme, että tee ruokalista koko viikolle valmiiksi, ja laadi kauppalista sen perusteella. Lisää kauppalistaan aamu-, väli- ja iltapalatarvikkeet, ja mene listan kanssa kauppaan. Plussana tässä on se, että koska hyvin suunnitellun listan avulla ei tule juurikaan ruokahävikkiä, ja rahaakin säästyy.

  1. Muista budjetointi

Tämä yksinkertainen asia on tärkeä osa oman talouden hallintaa. Budjetoimalla menot ja tulot näet selkeästi, että mihin sitä rahaa kuluu, ja voit sen jälkeen muuttaa sitä paremmaksi. Jos teet huomion, että budjetoimasi 400 € ruokaan ei mitenkään riitä kuukausittaisiin ruokalaskuihin, voit miettiä, että onko kyseessä liian tiukka budjetti vai liian löysä rahankäyttö. Yksi mahdollisen keino lisätienesteihin ovat erilaiset nettipelit, voitkin tänne suuntaamalla löytää kaikki markkinoiden uudet nettipelit ja mahdollisesti voittaa niistä itsellesi hieman lisäystä säästötilille. Voit kuitenkin valita, mihin rahasi käytät, ja parhaiten pystyt sen tekemään päättämällä etukäteen, mihin tilille tulevat eurot kuluvat.

  1. Säästä kaverin kanssa

Mikäs sen mukavampaa, kun yhdessä ystävän kanssa kärsiä ne ekat muutoksen tuomat ehkä hankalammat viikot, mitkä väistämättä saa pinnan kireälle ennen kuin uudesta asiasta on muodostunut tapa. Voitte jakaa onnistumiset ja epäonnistumiset, ja mikä vielä parempaa, voi juhlia yhdessä säästötavoitteen täytyttyä.

  1. Anna itsellesi uusi mahdollisuus

Sait vaivalla säästettyä 200 euroa säästötilille, mutta huomasitkin hyvän tarjouksen, ja käytit kaiken? Tämä ei haittaa! Olisi tylsää, jos kaikki asiat elämässä menisi suunnitelmien mukaan. Aloita alusta. Ota asia oppimisen kannalta. Nyt tiedät, että joku tietty asia saa sinut käyttämään rahaa, ja voit nyt miettiä, että mikä siitä tilanteesta teki sellaisen, että se sai sinut siirtämään rahat käyttötilille. Ota tavoitteeksi, vaikka kahden viikon ajalle, että joka kerta kun mielesi tekee siirtää rahaa säästötililtä käyttötilille, kysyt itseltäsi, että minkä takia näin haluat tehdä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *