Kuinka tienata rahaa treidaamalla osakkeita

Kuinka tienata rahaa treidaamalla osakkeita?

Monet ihmiset ovat tänä päivänä kiinnostuneet sijoittamisesta, mutta mukaan mahtuu myös pieni joukko ihmisiä, jotka haaveilevat suurista pikavoitoista ja treidaamisen aloittamisesta.

Parhaimmillaan treidaaminen voi johtaa nopean aikavälin rikastumiseen, mutta etenkin uutisissa nähdään enemmän tarinoita päinvastaisista lopputuloksista. Nettikasino ja treidaus kulkevatkin siksi monen mielestä käsi kädessä, koska voittojen saamiseen liittyy treidaamisessa paljon perinteistä sijoittamista suurempi riski.

Mikäli asioista kuitenkin ottaa selvää ja tietää tarkalleen, mitä tekee, voi treidaamisellakin päästä hyville ansioille. Mitä treidaaminen sitten konkreettisesti on ja miten sen kanssa pääsee alkuun? Näitä asioita käydään tarkemmin läpi seuraavaksi!

Mitä treidaaminen on?

Treidaamisessa on kyse aktiivisesta sijoittamisesta, jossa voittoja pyritään saamaan lyhyellä aikavälillä. Treidaaja pyrkii tekemään omat sijoituksensa niin laskeviin kuin nouseviin kursseihin eli voittoja ei tehdä pelkästään nousevilla trendeillä.

Kauppaa pystyy tekemään esimerkiksi johdannaisilla, valuutoilla ja/tai osakkeilla. Jos esimerkiksi rahapeliala kiinnostaa enemmän, voi treidaaja esimerkiksi analysoida ohjelmistotuottajien (esim. Microgaming) kursseja ja iskeä joko nousuihin tai laskuihin.

Treidaamisessa ei siis osteta ja pidetä osakkeita pitkiä aikoja, vaan ideana on ostaa halvemmalla ja myydä kallimmaalla jopa muutaman minuutin tai tunnin sisällä. Tyylejä treidaamiseen on olemassa monia ja seuraavaksi hypätään tarkemmin niihin kiinni.

Erilaiset treidaustavat

  • Swing trading: Kauppaa tehdään viikkojen tai päivien hintavaihteluilla. Kun tietty hintataso saavutetaan, osake myydään välittömästi automatisoidulla työkalulla. Markkinoita ei siis tarvitse seurata jatkuvasti.
  • Skalppaus: Aikajana vain muutamia minuutteja tai joitakin sekunteja, sillä voittoja etsitään ihan pienistäkin hintavaihteluista. Kauppoja tehdään monia ja voitot eivät ole kovin suuria.
  • Day-trading: Treidaaja ostaa ja myy osakkeita samana päivänä useita kertoja. Tarkoituksena pyrkiä ennustamaan vaikkapa osakkeen alin hinta ja tehdä oma osto siinä hetkessä.
  • Kontrakauppa: Kontrakaupassa (contrarian-trading) ideana on tehdä kaupankäyntiä trendejä vastaan. Toiminta perustetaan oletukselle, että tietty tapahtuma tai mieliala aiheuttaa markkinoille liian voimakkaan reaktion.
  • Momentum-treidaus: Kaupankäynti perustuu tiettyjen hetkien käänteisiin. Momentum-treidaaja tutkii aktiivisesti esimerkiksi uutisia ja iskee niiden aiheuttamiin, markkinoilla nähtäviin voimakkaisiin reaktioihin.

Miten treidaaminen aloitetaan?

Vaikka joidenkin mielestä treidaajat menevät samaan kastiin kuin työttömät niin silti moni haluaa harjoittaa sitä. Pitkälti syynä siihen ovat suuret tuottomahdollisuudet ja rakkaus lajiin. Kaikille treidaus ei kuitenkaan ole vielä tuttua ja siksi onkin hyvä käydä läpi, miten treidaamisen voi aloittaa kaikkein helpoiten.

Tässä yksinkertaiset ohjeet treidaamisen aloittamiseen:

  1. Treidaustilin avaaminen – Aluksi täytyy valita kaupankäyntialusta ja avata sen jälkeen treidaus-tili. Monia alustoja on mahdollista kokeilla ilmaiseksi ennen kuin omaa rahaa laittaa kunnolla likoon. Arvioi sivuston monipuolisuutta ja toimivuutta, ja mieti, tarjoaako se kaikki tarvitsemasi työkalut. Muista myös kulut!
  2. Markkinoiden seuraaminen ja treidaamisen opetteleminen – Muutamalla pikkufaktalla ei voi pidemmän päälle tehdä onnistuneita kauppoja. Siksipä markkinat täytyy tietää läpikotaisin, jotta sijoittajien käyttäytymistä olisi mahdollista ennustaa.
  3. Budjetin määrittäminen – Jokaisella treidaajalla täytyy olla itselleen sopiva budjetti ja strategia. Budjetin on hyvä olla aluksi maltillinen, jotta tappiot eivät kaada taloutta. Lainan avulla ei koskaan kuulu treidata!
  4. Paperitreidaaminen – Ennen kuin kaupankäynti starttaa omalla rahalla, on hyvä kokeilla paperitreidausta, joka tarkoittaa sellaista kaupankäyntiä, jossa ei käytetä oikeaa rahaa. Sen sijaan omat treidausideat voi esimerkiksi kirjoittaa paperille ylös ja katsoa, miten omilla vinkeillä olisi käynyt.
  5. Toiminnan osittainen kasvattaminen – Vaikka treidaus on nopeasyklistä, tulee siihenkin suhtautua pitkäjänteisesti ihan kuten perinteiseen sijoittamiseen. Kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys palkitsevat tässäkin tapauksessa. Vältä siis all-in-periaatetta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *