Onko järkevää sijoittaa kryptovaluuttaan arvon vaihtelusta huolimatta?

Vuosi sitten kryptovaluutat nousivat päivittäin uutisotsikoihin, joka luonnollisesti herätti mielenkiintoa meissä. Tätä ennen tiedostimme kyllä niiden olemassaolon, mutta ne sivuutettiin lähinnä olankohautuksella.

Lainamäärä
Term:
Show more results

 

Mielenkiinto kryptovaluuttoja kohtaan kasvaa jatkuvasti, mutta luonnollisesti niihin suhtaudutaan pienellä varauksella. Mielessä pyörii kysymykset siitä ovatko ne turvallisia tai onko niihin kuitenkaan järkevä sijoittaa, koska arvo saattaa muuttua jopa 5-10 % päivässä. 

Valuuttamarkkinat elävät muutoksen aikaa

Meidän ei tarvitse mennä kuin muutamia vuosia taaksepäin, niin maksutapana käytettiin suurimmaksi osaksi käteistä. Vain harvassa paikassa oli mahdollista maksaa kortilla ja muutenkin sen käyttäminen oli monimutkaista. 

 

Teknologian kehityksen myötä enää ei ole välttämättä tarvetta edes pankkikortille, vaan rahansiirto hoituu nopeasti ja helposti netin välityksellä. Raha on muuttunut vain numeroiksi ruudulla ja muutos on luonut pohjan sille, että esimerkiksi kryptovaluuttoja pohditaan mahdollisena vaihtoehtona.

Mitkä ovat tunnetuimmat kryptovaluutat?

Vuosi 2021 oli kryptovaluuttojen suhteen menestyksekästä aikaa ja niiden suosion kasvun myötä yhä useampi on aloittanut valuuttasijoittamisen. Olemassa on yli 10 000 eri kryptovaluuttaa ja uusia julkaistaan jatkuvasti lisää. 

 

Tällä hetkellä kryptovaluuttojen markkina-arvon arvioidaan olevan noin 324 716 miljardia dollaria. Totuus on se, että suurin osa valuutoista jäävät aivan yhtä nopeaan unohduksiin, kuin ovat nousseet markkinoille. Samalla niiden joukosta löytyy myös niitä vaihtoehtoja, joiden arvo todennäköisesti nousee ennemmin tai myöhemmin.

 

Historian ensimmäinen kryptovaluutta, bitcoin, on ehdottomasti tunnetuin, mutta sen lisäksi suureen suosion ja arvonnousun ovat kokeneet myös nämä seuraavat valuutat:

  • Shiba Inu
  • Fantom 
  • Polygoni
  • Ethereum
  • Ripple 
  • DogeCoin

Kryptovaluuttojen arvo on noususuuntainen

Vaikka valuutta on ottanut vakiintuneen paikan käyttäjien keskuudessa, niin kyse ei ole virallisesta valuutasta. Sitä myötä kun mielenkiinto kryptovaluuttoja kohtaan kasvaa, niin esimerkiksi pankit, rahoituslaitokset ja valtiot pohtivat oman kryptovaluutan luomista. Toistaiseksi ainoastaan Venezuela on hyväksynyt bitcoinit virallisesti käyttöön.

 

Kryptovaluutat tai muut vaihtoehtoiset maksutavat ovat tulleet pysyäkseen. Siitä huolimatta niiden kanssa tulee olla erityisen varovainen. Etenkin tunnetuimpien valuuttojen arvon uskotaan jatkavan kasvamista vielä pitkään. On kuitenkin täysin mahdotonta arvioida miten tai milloin se tulee tapahtumaan.

Mielenkiintoinen mahdollisuus, johon tulee suhtautua varauksella

Valuuttasijoituksessa ja etenkin kryptovaluuttaan sijoittamisessa on oma riskinsä, juurikin sen arvaamattoman arvon vaihtelun takia. Voimme tehdä arveluja siitä mikä valuutta milloinkin on sijoittajan kannalta suotuisa, mutta kukaan ei voi antaa niistä takuuta. 

 

Mielenkiintoista näissä on juuri se, että sinulla on mahdollisuus vain hetkessä moninkertaistaa pääoma, -mutta varjopuolena sen voi aivan yhtä herkästi myös menettää. Tästä johtuen tärkeintä on muistaa, että kryptovaluuttaan sijoittaa aina vain sen verran kuin on vara menettää.

 

Helpointa on aloittaa bitcoinista, mutta riskin ottajien kannattaa tutustua vähemmän tunnettuihin kryptovaluuttoihin. Ennen kuin lähdet tekemään sijoituksen, niin on tärkeää tutustua siihen mitä on tekemässä. Hyvällä tuurilla ja tietotaidolla sinulla on mahdollista kääntää sijoituksi omaksi voitoksi. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *