torstai 27. elokuuta 2015

Eroa kirkosta!

Säästä 1-2% ansiotuloistasi eroamalla kirkosta!


Kirkkoon kuuluminen on todella kallista. Olen maksanut kirkollisveroa yli 800€ joka vuosi ja vaimoni yli 300€/v. Erosin kirkosta tänään, joten ensi vuonna säästöön jää yli 800 euroa enemmän.

Kirkon palvelut


Eroa kirkosta
Kirkko tarjoaa monenlaista palvelua, joille minulla ei ole mitään käyttöä. Normiin kuuluu, että liitymme kirkkoon syntyessämme ja maksamme veroa koko ikämme. Kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä palveluita olet käyttänyt ja paljonko niistä olet joutunut maksamaan.

Useimmilla ihmisillä kirkon tarjoamien palveluiden käyttö rajoittuu ristiäisiin, rippikouluun, häihin ja hautajaisiin. Näistä voi joutua helposti maksamaan rapiat 30 000 euroa työuransa aikana. Aika kalliiksi tulee. Hautajaiset kirkko hoitaa muuten valtion tuella, joten saat hautauspalvelun, vaikka et kirkkoon kuuluisikaan.

Kannanottoko?


Suurin osa suomalaisista kuulunee kirkkoon vain siksi, että eroaminen on perinteisesti tulkittu kannanotoksi. Erilaisten uskonlahkojen jäsenet eroavat kirkosta protestina kirkon vuosi vuodelta suvaitsevammaksi muuttuneeseen ilmapiiriin (naispappeus, homoseksuaalisuus, jne.). Vapaamielisemmät ihmiset taas eroavat vastalauseena kirkon ahdasmielisyyteen. Osalla eroamisen syy on näkemysero jostain yksittäisesti asiasta ja toisilla maailmankuvaan liittyvät näkemykset (ateismi).

Oma suhtautumiseni kirkkoon on hyvin neutraali, eikä eroamiseni ole kannanotto mihinkään yksittäiseen asiaan, sen enempää kuin uskontoonkaan. Kukin uskokoon mihin haluaa.

Yleisiä kysymyksiä


Kirkosta eroaminen herättää monenlaisia kysymyksiä, joihin löytyy kattavat vastaukset Eroakirkosta -sivuston Yleisiä kysymyksiä -osiosta.

Kuinka erota kirkosta?


Kirkosta eroaminen on todella helppoa ja voit tehdä sen verkossa. Riittää kun syötät yhteystietosi ja henkilötunnuksesi lomakkeelle ja lähetät sen. Saat myöhemmin postissa vahvistuksen ensin maistraatista ja sitten vielä kirkosta.

Kirkosta voit erota osoitteessa eroakirkosta.fiImage courtesy of dan at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla! 

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

2 kommenttia:

  1. Itsekin erosin vuosi sitten ja kuulun nimenomaan uskonlahkoon. Ei kaduta, että hylkäsin uppoavan laivan.

    VastaaPoista