sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Cityvarasto kehittyy


Taustaa

Päivitin osakesalkkuni sisällön blogiini ja huomasin samalla, että Cityvaraston kurssi on noussut 7 euroon. Ostin 2 000 kpl Cityvaraston osakkeita hintaan 5€/kpl vuonna 2015 ja kirjoittelin silloin listaamattomiin osakkeisiin sijoittamisesta. Tämän jälkeen olen julkaissut blogini ainoan haastattelun vuonna 2017, jolloin haastattelin Cityvaraston perustaja ja toimistusjohtaja Ville Stenroosia sähköpostin välityksellä.

Cityvarasto sijoituksena

Cityvaraston kurssi on noussut viidessä vuodessa 38%, joten sijoitus on ollut hyvä. Tähän liittyy kuitenkin sellainen erikoisuus, että kun Cityvarasto keräsi itselleen uusia omistajia vuonna 2015, syyksi ilmoitettiin omistajapohjan laajentaminen First North -listalle listautumista varten. Listautumisen ehtona kun on sellainen pykälä, että omistajia pitää olla vähintään 100. Tämä oli varsin hyvä peruste joukkorahoituskampanjalle, koska vakavaraisuutensa puolesta Cityvarasto ei olisi tarvinnut uusia omistajia, vaan rahaa investointeihin saa helpommin pankista, koska kiinteistöt ovat vahvoja vakuuksia. Moni piensijoittaja tavoitteli varmasti pikavoittoa listautumisesta, jota ei ole vieläkään tapahtunut ja heille sijoitus on saattanut olla pettymys.

Liiketoiminnan kehittyminen

Itse olen erittäin tyytyväinen Cityvarastoon. Vaikka hyviä uutisia tulee harvakseltaan, ne osoittavat asioiden kehittyvän oikeaan suuntaan, eikä huonoja uutisia ole tullut lainkaan.

Hyviä merkkejä Cityvaraston liiketoiminnasta:

  • Cityvarasto osti Pakuovelle.com koko liiketoiminnan. Loistava tapa laajentaa omaa toimintaa autovuokraukseen, pakua kun usein tarvitaan kamojen roudaamiseen varastoon tai sieltä pois. Seuraavaksi tätä laajennetaan kattamaan myös muuttopalvelut. Tälläkin hetkellä muuttolaatikot ym tarpeet kuuluvat jo konseptiin.
  • Norjalaisen sijoitusyhtiön Ferncliff TIH AS:n tytäryhtiö Feut AS sijoitti 5 miljoonaa euroa suunnatulla osakeannilla Cityvarasto Oyj:hin. Osakeannin myötä Feut AS nousi yhtiön toiseksi suurimmaksi omistajaksi 12 %:n omistusosuudella.
  • Cityvaraston konsepti, jossa ostetaan vaatimattomia teollisuusrakennuksia ja muutetaan ne moderneiksi pienvarastoiksi luo omistaja-arvoa nopeasti.
  • Digitaaliset palvelut ovat oleellinen osa Cityvaraston liiketoimintaa. Kaikki asiat toimivat appsien avulla täysin itsepalveluna.
  • Liiketoiminta kasvaa tasaisen varmasti hyvällä kannattavuudella.
  • Korona ei sotke varastoliiketoimintaa, vaan itsepalveluna toimivat palvelut sopivat tilanteeseen tosi hyvin.
Vaikka olen suhteellisen vannoutunut indeksisijoittaja ja olen luopunut suorista osakesijoituksista kokonaan pörssiyhtiöiden osalta, tämä on sellainen juna, jossa haluan olla mukana. Mitään räjähdysmäistä kasvua on turha odottaa, mutta harvoin näkee pienten yhtiöiden tekevän näin varmaa ja tasaisesti kehittyvää bisnestä.


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti