sunnuntai 2. elokuuta 2015

Miksi aloitin tämän blogin?


Seuraava tilanne on tuttu jokaiselle erilaisten ongelmien parissa työskentelevälle. Olet miettinyt jotain asiaa pääsi puhki. Vastassa on joko täydellinen umpikuja tai valinta monen huonon vaihtoehdon väliltä. Et tiedä miten jatkaa. Jossain vaiheessa selität ongelman jollekin toiselle, joka ei välttämättä entuudestaan tiedä asiasta mitään. Yht'äkkiä, kesken lauseen päässäsi välähtää ja näet ratkaisun. Ratkaisu on usein niin itsestään selvä, että jäät ihmettelemään, miksi et keksinyt sitä aiemmin. Ohjelmistojen kehittäjät ovat antaneet tälle ilmiölle nimen Rubber duck debugging - löydät ratkaisun kun selität asian vaikka kumiankalle.

Kyse on yksinkertaisesti siitä, että sinun on jäsenneltävä jokin kokonaisuus päässäsi, ennen kuin voit selittää sen toiselle. Tämä pakottaa sinut käymään asiaa laajemmin läpi ja perustelemaan myös itsestään selviltä tuntuvat asiat.

Tämä on yksi keskeinen peruste blogin aloittamiselle. Se, että joudun työstämään ratkaisujani ja ajatuksiani tekstiksi, on hyvä tapa tutkia, mitkä perusteeni ja motiivini milloinkin oikeastaan ovat. Uskon oppivani itsestäni paljon enemmän kun kirjoitan ajatukseni johonkin.

Jos pitäisin lukijoita pelkkinä kumiankkoina, voisin yhtä hyvin pitää yksityistä sijoituspäiväkirjaa - se ajaisi saman asian. Uskon kuitenkin, että ajatuksistani, näkemyksistäni, kokemuksistani ja käytännön vinkeistä on hyötyä myös muille samanlaisia tavoitteita omaaville. Ainakin itse olen löytänyt netistä paljon innostavaa materiaalia. Blogi antaa lukijalle myös mahdollisuuden kommentoida, kyseenalaistaa ja haastaa näkemyksiäni.

Tervetuloa mukaan!

Image courtesy of Clare Bloomfield at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla! 

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

4 kommenttia:

 1. Itse kirjoitan blogia aika samasta syystä. Tervetuloa joukkoon!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Yllätyin positiivisesti vastaanotosta myös Twitterissä. Samanhenkisistä blogeista on hyvä ammentaa motivaatiota.

  VastaaPoista
 3. Moi ja tervetuloa "yhteisöön" :)

  Itse en sijoitusneuvoiksi yltävää analyysiä pysty tuottamaan ja oma blogini onkin enemmän päiväkirjamainen ja samalla se mahdollistaa ajatusten kirjoittaminen auki. Välillä siinä samalla välähtää itsellekin ja toisaalta julkinen blogi mahdollistaa sen, että joku teistä mahdollisesti kommentoi ja herättää ajatuksia.

  Ulkomaisista, pääasiassa USA-blogeista huomaa vahvan yhteisöllisyyden saman aiheen blogien pitäjien välillä. Sellainen on aika kannustavaa mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lueskellut aiheeseen liittyviä blogeja ja ammentanut niistä motivaatiota jo muutaman vuoden ajan, mutta en ole tajunnut että taustalla on käytännössä yhteisö. Oman blogin aloittaminen on avannut minulle aivan uuden oven. Todella hienoa!

   Minäkään en aio varsinaisia sijoitusneuvoja antaa (mihin yritykseen sijoittaa tms.), siihen en todellakaan kykene. Tykkään kuitenkin kirjoittaa tyyliin "tee näin", "älä tee näin", "eroa", "aloita" jne. koska niillä saa lukijan ajattelemaan. Kyse on ratkaisuista joihin olen itse päätynyt ja loppupelissä vastuu on kuulijalla :) Kaikki asiat joista kirjoitan on ratkaisuja joihin olen itse päätynyt. En ikinä kehoita ketään tekemään jotain, mitä en ole itse tehnyt. Tässä joutuu laittamaan itsensä likoon, koska tulen tekemään virheitä ja blogin kautta ne ovat kaikkien nähtävillä (onkohan Fortum sellainen?). Voi olla että kirjoitan tänään "tee näin" ja vuoden kuluttua samasta asiasta "älä tee kuten minä tein". Aika näyttää :)

   Tätä kommenttia kirjoittaessani tajusin, että täytyy lisätä blogiin jonkinlainen disclaimer, ettei kukaan vaan ota kirjoituksia liian vakavasti.

   Poista