perjantai 1. kesäkuuta 2018

Taloudellinen riippumattomuus

Mitä on taloudellinen riippumattomuus?


Taloudellinen riippumattomuus
Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa sitä, että olet taloudellisesti muista riippumaton. Käytännössä tällä yleensä tarkoitetaan sitä, ettei tarvitse käydä palkkatyössä, vaan pääomatulot riittävät kattamaan elämiseen liittyvät kulut ja voit käyttää aikasi vapaasti sellaisiin asioihin, joita oikeasti haluat tehdä.

Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, eikä asia ole lainkaan mustavalkoinen. Taloudellisen riippuvuuden/riippumattomuuden tasoja voi olla niin monia. Joku voi kokea olevansa taloudellisesti riippumaton vasta, kun rahaa on niin paljon, että voi tehdä mitä tahansa kuluista välittämättä. Toiselle taloudellinen riippumattomuus on sitä, että pystyy elämään hyvin vaatimatonta ja leppoisaa elämää ilman työssäkäyntiä. Toiselle vapautta tuo se, ettei rahan kanssa tarvitse nuukailla ja toiselle se ettei tarvitse tehdä työtä. Arvostamme erilaisia asioita.

Sinäkin voit saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden!


Uuno Turhapuro ratkaisi ongelman naimalla rikkaan eukon, moni tavis on saavuttanut riippumattomuuden voittamalla lotossa, jotkin urheilijat ja taiteilijat ovat tienanneet riittävän potin vuosien työn jälkeen ja moni yrittäjä on eläköitynyt nuorena onnistuneen yrityskaupan jälkeen.

Minä olen päättänyt saavuttaa riittävän varallisuuden tekemällä palkkatyötä, säästämällä ja sijoittamalla. Tällä tavalla taloudellinen riippumattomuus on kenen tahansa saavutettavissa.

Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen on periaatteessa todella helppoa:
  1. Kuluta vähemmän kuin tienaat,
  2. Sijoita säästyneet rahat kannattavasti,
  3. Odota tarpeeksi kauan.
Mitä enemmän saat säästöön tai mitä paremmin onnistut sijoituksissasi, sitä nopeammin pääset tavoitteeseen. Hyvin yksinkertaista periaatteessa, mutta vaatii käytännössä paljon säästämistä, perehtymistä sijoitusasioihin ja malttia odottaa. Mutta ei hätää, tämä blogi on sitä varten, ettei sinun tarvitse opetella tätä kaikkea kantapään kautta. Tulen tarjoamaan sinulle kaikki tarpeelliset ohjeet, joiden avulla voit toteuttaa unelmasi taloudellisesta riippumattomuudesta.

Mitä taloudellinen riippumattomuus merkitsee minulle?


Minulle taloudellinen riippumattomuus merkitsee sitä, että koen olevani työnantajasta riippumaton. Pelkästään tietoisuus siitä, että voin vapaasti lopettaa työnteon koska haluan on tavoittelemisen arvoinen. Tärkein motiivini taloudellisen riippumattomuuden tavoitteluun on vapaus. Milloin sitten olen vapaa? Sitten kun tunnen olevani vapaa - tavoittelen vapaudentunnetta.

Tavoitteista


Monet taloudellista riippumattomuutta tavoittelevat ovat tehneet tarkat laskelmat ja heillä on tiedossa tarkka summa ja tavoitepäivämäärä taloudelliselle riippumattomuudelle.

Itse olen hyvin tavoitteellinen ihminen ja minulla on selkeät tavoitteet säästämiseen ja sijoittamiseen (kirjoittelen niistä lisää myöhemmin), mutta taloudelliselle riippumattomuudelle en aio asettaa selvää rajapyykkiä. Tämä siksi, että matka on vielä pitkä (vähintään kymmenen vuotta) ja muuttujia on liian paljon. Esimerkiksi pörssiosakkeet ovat historian valossa tuottaneet keskimäärin 8% korkoa vuosittain, mutta se ei ole tae tulevasta. Pääomatuloverotus saattaa muuttua, millä voi olla radikaali vaikutus tavoitteisiin. Tai suomeen  saattaa tulla (taitaa olla toiveajattelua) kansalaispalkka, mikä taas helpottaisi tavoitetta merkittävästi.

Eli teen tavoitteet, paljonko minulla tulisi olla omaisuutta minäkin ajankohtana, mutta jätän vielä toistaiseksi määrittelemättä, koska lopullinen tavoite taloudellisesta riippumattomuudesta on saavutettu.


Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti