perjantai 11. syyskuuta 2015

Korkoa korolle laskuri

Korkoa korolle laskelmia


Korkoa korolle laskuri
Minulla on tapana tehdä jatkuvasti korkoa korolle -laskelmia. Yleensä laskelmani liittyvät taloudelliseen riippumattomuuteen - kuinka kauan tarvittavan pääoman keräämiseen menee, paljonko pitää sijoittaa vuodessa, mikä on koron vaikutus, entä jos sijoittaisin satasen kuukaudessa enemmän jne.

Avaa korkoa korolle laskuri tästä!


Teen vastaavia laskelmia myös säästötoimenpiteille. Kun teen jonkin asian, jonka seurauksena säästän rahaa, lasken aina kuinka paljon säästön vaikutus on pitkässä juoksussa. Esimerkiksi jos säästän 500 euroa vuodessa, säästö tuottaa minulle 8% korolla peräti 56 641€ kolmessa kymmenessä vuodessa ja niin edelleen. Tämä antaa kummasti motivaatiota säästämiseen.

Hiirellä toimiva laskuri


Tähän asti olen tehnyt laskelmani taulukkolaskennalla, mutta se on hidasta. En ole jaksanut tehdä taulukkopohjaa, joten joudun aina kirjoittamaan kaavan, kopioimaan soluja ja kirjoittelemaan lukuja. Laskelmani ovat minulle tärkeitä, mutta kertaluonteisia, eikä minulla ole tarvetta säilyttää niitä pidempiä aikoja. Taulukkolaskennan näpräämisen menee siis turhaa aikaa.

Päätin tehdä nettisivulle simppelin laskurin, johon ei tarvitse kirjoittaa mitään. Ajan, korkoprosentin, alkupääoman, lisäsijoituksen sekä lisäsijoituksen aikavälin voi valita suoraan hiirellä. Näillä kaikilla arvoilla on lisäksi alkuarvot, joten kaikkia ei aina tarvitse asettaa. Esimerkiksi omat laskelmani teen useimmiten 8% korolla, koska se on pörssihistorian pitkän aikavälin keskimääräinen tuotto.

Laskurin euromääräiset asteikot ovat progressiivisia: 300 euroon asti summia voi säätää 10 euron tarkkuudella, tästä eteenpäin 100 euron askelissa aina 3000 euroon asti, jonka jälkeen 1000 euron askelissa 30 000 euroon saakka, josta eteenpäin muutokset tapahtuu 10 000 euron askelissa.

Lisäsin blogini valikkoon Työkaluja -sivun, sillä ajatuksella, että saatan jatkossa tehdä muitakin vastaavia työkaluja. Avaa laskuri valikon kautta tai kokeile korkoa korolle laskuria tästä!

Jatkokehitystä


Otan mielelläni vastaan kaikenlaisia kehitysehdotuksia laskuriin ja muihin työkaluihin liittyen. Tässä muutamia asioita, joita olen tehnyt käyttäjien toiveesta:
  • Lukuihin on lisätty välilyönnit tuhaterottimiksi helpottamaan lukemista.
  • Taulukon alle on lisätty rivi, jossa näkyy kertynyt tuotto.


Image courtesy of punsayaporn at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti