torstai 8. lokakuuta 2015

Kilpailuta sähkösopimuksesi!

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen


Sähkösopimuksen kilpailuttaminen
Viime viikolla kilpailutin ensimmäistä kertaa sähkösopimuksemme. Tämä on aikaisemmin jäänyt minulta tekemättä, koska sähköyhtiöiden yhteydenotot ovat tapahtuneet poikkeuksetta puhelimen kautta ja inhoan puhelinmyyntiä sekä tyrkyttämistä.

Lukijana olet varmasti huomannut, että blogissani on TradeTrackerin sponsoroimia linkkejä. Selaillessani TradeTrackerin talouteen liittyviä kampanjoita, huomasin Superkilpailuttaja -palvelun ja päätin kilpailuttaa sähkösopimuksen saman tien. Tässä kokemuksiani palvelusta.

Kilpailuttaminen nettisivun kautta


Sähkösopimuksen kilpailuttaminen onnistuu helposti ja nopeasti Superkilpailuttaja.fi -palvelun nettisivulla. Heti palvelun etusivulla on lyhyt lomake, jonka täyttämällä pääsee katsomaan tarjouksia.

Kun tiedot on syötetty, "katso tarjous" -painike tarjosi seuraavia vaihtoehtoja:
 • 48kk sopimus kiinteällä kWh hinnalla,
 • 12kk sopimus kiinteällä kWh hinnalla,
 • pörssisähkösopimus kahden viikon irtisanomisajalla,
 • vaihtoehto, jossa saisi heti 100€ hyvitystä omalle pankkitilille.

Meidän tapauksessa kaikki tarjotut sopimusvaihtoehdot olivat selvästi (20-30%) halvempia, kuin aikaisempi sähkösopimuksemme. Päätin valita pörssisähkösopimuksen, jossa hinta määräytyy tunneittain kulloisenkin markkinahinnan mukaan. Tämän päälle tulee 0,26 euron marginaali, sekä 2,6€ kuukausimaksu.

Sopimuksen tekemiseen riitti kun valitsin sopivan vaihtoehdon ja syötin omat yhteystietoni ja henkilötunnukseni. Tämän jälkeen sain sähköpostiini vahvistuksen siitä, että sopimus on käsittelyssä. Koko homman tekemiseen meni vain muutama minuutti. Työläin vaihe oli etsiä nykyisen sopimuksen lasku hintojen vertailua varten.

Sopimuksen hyväksyminen


Muutaman päivän kuluttua sain sähköpostiin Loisteelta vahvistuksen sopimuksen hyväksymisestä, sopimusehdot, sekä ohjeet e-laskun käyttöönottamiseksi. Tässä vaiheessa sopimuksen voi vielä halutessaan purkaa kolmen viikon kuluessa, eli asiaa voi harkita rauhassa. Sopimus tulee automaattisesti voimaan kolmen viikon kuluttua ja samalla edellinen sopimus raukeaa, eli vanhaa sopimusta ei tarvitse erikseen irtisanoa. Menettely saattaa olla hieman erilainen sen mukaan, minkä sähköyhtiön kanssa tekee sopimuksen.

Säästö


Viimeisen kolmen kuukauden sähkölaskumme oli 172,35€ ja energian osuus tästä 92,51€. Säästöä tältä ajalta tulee noin 30€, eli 120€ vuodessa. Melko pieni summa, mutta kaikki on kotiinpäin. Korkoa korolle laskuri kertoo, että tämä säästö tuottaa kuitenkin 13 593€ kolmessa kymmenessä vuodessa, 8% korolla. Jos asut omakotitalossa, säästö voi olla huomattavasti suurempi.


Kilpailuta sähkösopimuksesi osoitteessa www.superkilpailuttaja.fi


Image courtesy of duron123 at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla! 

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

2 kommenttia:

 1. Tuo on hyvä vinkki..... Itse en ole tehnyt kilpailutusta johtuen muutenkin pienestä sähkölaskusta. Yksiössäni tulee 3kk sähkön siirto+energia laskuksi 70-80e =) Toki aion tuon tehdä sitten kun muuttaa isompaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nykyhinnoilla meidänkin kerrostaloasunnon sähkölasku on aika pieni. Sähköpattereilla lämpiävässä omakotitalossa laskut on jo aikamoisia - tosin uskon, että sellaisessa asuvat ovat huomanneet sen jo kilpailuttaa.

   Poista