keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Säästä kilpailuttamalla!

Säästä kilpailuttamalla!
Kilpailuttamalla hankintoja on mahdollista saada merkittäviä säästöjä. Itse kilpailutan melkein kaikki hankinnat mitä teen - pienet ja suuret. Suurissa hankinnoissa merkitys on selvemmin nähtävissä, mutta pitkässä juoksussa pienten hankintojen kilpailutus voi olla jopa merkittävämpää.

Jos säästät kaikista pienistä hankinnoista esimerkiksi 20%, sijoitat nämä säästyneet rahat Nordnetiin tai esimerkiksi Korkeatuottoinen -palveluun ja annat korkoa korolle ilmiön toimia hyväksesi, vaurastut väistämättä.

Nykyään kilpailuttaminen on kaiken lisäksi todella vaivatonta. Aikaisemmin piti soitella eri liikkeisiin, kysellä hintoja ja tehdä vertailuja. Tänä päivänä kätevät nettipalvelut hoitavat tämän puolestasi. Monia asioita saa helposti kilpailutettua vain muutaman minuutin vaivalla. Erilaisia kilpailutuspalveluita on ilmestynyt suuri määrä, eikä ihme, koska ne ovat aidosti todella hyödyllisiä.

Keräsin tähän erilaisia kilpailutuspalveluita. Olen itse käyttänyt useita kilpailutuspalveluita netissä ja  minulla on niistä pelkästään hyviä kokemuksia. Palvelut ovat käyttäjälle täysin ilmaisia, eikä kilpailuttaminen sido hankkimaan mitään tarjotuista palveluista.

Lentojen, hotellien ja autovuokrauksen kilpailuttaminen


Oletko lähdössä matkalle? Lentojen hinnoissa on todella suuria eroja. En tiedä mistä erot johtuvat - luultavasti siitä kuinka täyteen lentokone on varattu. Joka tapauksessa peräkkäisinä päivinä lentojen hinta saattaa vaihdella jopa yli 50%. Momondo -palvelun kautta lentojen, hotellien ja autovuokrauksen kilpailuttaminen onnistuu kätevästi suomenkielellä.

Myös Kilpailuttaja -palvelussa voit kilpailuttaa lentoja, hotelleja ja auton vuokrauksen. Momondo on kuitenkin juuri tähän tarkoitukseen suunniteltu, joten pidän sitä parempana vaihtoehtona.

Autohuollon kilpailuttaminen


Edellinen autoni alkoi renata vanhemmiten ja jouduin käyttämään sitä huollossa yhtenään. Kalliiden autoliikkeiden merkkihuolloista luovuin heti takuuajan päätyttyä ja suosin pienempiä ja edullisempia liikkeitä. Toki pienistäkin korjaamoista löytyy merkkihuoltoja, jos haluaa nimenomaan merkkihuoltoa käyttää.

Viimeisimmän laakerivian korjauksen kilpailutin AutoJerry -palvelun kautta. Todella kätevä ja helppo palvelu, jonka kautta sain lukuisia hyviä tarjouksia heti seuraavana päivänä. Kokeile kilpailuttaa seuraava autohuoltosi AutoJerryn kautta. Voit saada todella merkittäviä säästöjä, varsinkin jos käytät tällä hetkellä jonkin suuren autoliikeketjun huoltopalveluita.

Autovakuutuksen kilpailuttaminen


Itse olen optimoinut vakuutukseni niin, että minulla on vain minimimäärä vakuutuksia. Turvallisuushakuisemmat ihmiset, joilla on paljon vakuutuksia maksavat suuria summia vakuutuksistaan. Autovakuutukset, varsinkin jos liikennevakuutuksen lisäksi käytössä on kasko, ovat merkittävä kuluerä useimmissa talouksissa. Etenkin niissä talouksissa, joissa on useampia autoja. Voit kilpailuta autovakuutuksesi Kilpailuttaja -palvelussa.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen


Sähkösopimuksen kilpailuttamisesta kirjoitin jo pari vuotta sitten. Voit lukea silloisen kirjoitukseni täältä. Superkilpailuttaja -palvelu toimi hienosti ja käytän edelleen pörssisähkösopimusta, jonka aikanaan kilpailutin palvelun kautta.

Sähkösopimuksen kilpailuttamisen voi tehdä myös Sähkomittari-fi -osoitteessa. Sähkömittari on täysin suomalainen palvelu, jonka kautta kymmenet tuhannet suomalaiset ovat kilpailuttaneet sähkösopimuksensa.

Voit tehdä kilpailutuksen myös näiden molempien palveluiden kautta, jolloin saat vielä enemmän vaihtoehtoja vertailtavaksesi.

Matkapuhelinliittymän ja nettitikun kilpailuttaminen


Matkapuhelimiin ja langattomiin nettiyhteyksiin palaa yllättävän paljon rahaa. Summat eivät tunnu kovin suurilta, kun laskut tulevat kerran kuukaudessa, mutta vuosien saatossa näihin menee suuria summia. Liittymät saa helosti kilpailutettua Kilpailuttaja -palvelussa.

Lainan kilpailuttaminen


En kannusta käyttämään kulutusluottoja. Säästämällä ja sijoittamalla saavutat paljon paremman elintason ajan myötä. Vastaan saattaa kuitenkin tulla tilanteita, jolloin tarvitset lainaa ja silloin lainojen korko kannattaa kilpailuttaa.

Lainojen ja kulutusluottojen koroissa ja muissa kuluissa on suuria eroja ja ne kannattaa kilpailuttaa esimerkiksi Lainavertaaja tai Luottovertaaja -palvelun kautta.


Image courtesy of jimbophoto at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

2 kommenttia:

 1. Tiedätkö onko Suomessa mahdollista saada samanlaista luottoa kuin jenkeissä jossa vakuutena käytetään omistusasuntoa, tms? Olen käsittänyt, että siellä tuo homma menee niin, että haet pankista lainalupauksen jollekin tietylle summalle jonka vakuudeksi laitetaan kiinteää omaisuutta. Noissa on kaiketi huomattavasti paremmat korkoehdot kuin normaaleissa kulutusluotoissa (Visa, jne) ja maksuja ei mene jos maksat saldon kuukausittain pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin aikanaan sijoituslainaa (20k) ja sen sai helposti, koska minulla oli asuntolainaa niin vähän. Olisin saanut myös isomman summan ja meidän asunto oli siinä vakuutena. Pari prosenttia jouduin maksamaan korkoa. Eli onnistuu myös Suomessa.

   Mitä pienempi riski pankille, sitä pienemmällä korolla lainaa saa, joten asunnon käyttäminen vakuutena on mielestäni hyvä asia. Se on myös melko riskitön, koska asuntojen arvo ei heittele kovin rajusti.

   Esim. Nordnetin Superluotossa hirvittää se, että vakuutena on salkku, jonka arvo voi romahtaa. Jos salkun arvo romahtaa, voi käydä niin, ettei sen vakuuarvo enää riitä ja pankki pakkomyy osakkeet pörssiromahduksen pohjalla. Ei mitenkään kiva skenaario.

   Poista