lauantai 16. syyskuuta 2017

Romuilla rikkaammaksi

Myy mitä et tarvitse


Romuilla rikkaammaksi
Tarkkaavainen blogini seuraaja on saattanut huomata, että Osakesalkku ja varallisuus -sivulla eritelty varallisuuteni ponnahti elokuussa 12 000 eurolla ylöspäin. 300 000 euron raja lähestyy nyt hyvää vauhtia.

Elokuun osalta varallisuuden kasvu on kuitenkin pitkälti laskennallinen juttu. 2 000 euroa jäi ansiotuloista säästöön tavalliseen tapaan, mutta loput 10 000 euroa tulivat veneeni myynnistä. Aikaisemmin en ollut laskenut veneen arvoa mukaan varallisuuteeni, koska kyseessä on käyttöesine. Nyt kun myin veneen ja lyhensin myyntitulolla asuntolainaani, veneen myyntihinta kasvatti varallisuuttani.

Minulla on ollut jo kymmenen vuoden ajan vanha rautapaatti, jota olen kunnostellut. Vene on ollut koko omistusajan täysin toimintakuntoinen, mutta käyttö on vaan jäänyt todella vähälle varsinkin viime vuosina. Oikeastaan vene olisi kannattanut myydä jo aikoja sitten. Laituripaikat, nostot, maalit ym. maksoivat noin tuhat euroa vuodessa. Veneen ropaaminen on kuitenkin ollut eräänlainen henkireikä, joten en ole siitä raaskinut luopua. Tänä kesänä päätin ryhdistäytyä ja myydä veneen. Nyt päätös on toteutettu ja vene myyty.

Mitä myydä ja missä?


Kirpputorit ovat erinomainen paikka, jos myytävää on enemmän. Pöytävuokra maksaa muutamia kymppejä, joten tavaraa pitää olla jonkin verran ennen kuin pöydän vuokraaminen on kannattavaa. Pienelektroniikka ja erilaiset käyttöesineet menevät hyvin kaupaksi. Myös lasten kengät ja osa vaatteista käy kaupaksi, mutta aikuisten vaatteiden myynti on hankalampaa. Useimmilta löytyy sopivaa tarpeetonta kamaa kaapeista, jotka myymällä tienaa helposti muutamia satasia.

Jos haluat myydä yksittäisiä tavaroita - suuria tai pieniä, huuto.net on erinomainen valinta. Olen myynyt Huutonetissä mm. tarpeettomat vapatelineet, lasten pelastusliivit, öljykamiinan ja pari kajakkia.

Myös käytetyn ostaminen kannattaa


Käytetyt, laadukkaat ja hyväkuntoiset lastenvaunut ostimme aikanaan 180 eurolla ja myimme ne myöhemmin 90 eurolla. Uudet olisivat maksaneet 800 euroa. Neiti on nyt polkupyöräiässä ja keväällä löysimme läheltä hyväkuntoisen pyörän 30 eurolla. Siitäkin saa varmaan vielä pari vuoden päästä 20 euroa kun sen myy eteenpäin. Käytettyjen tavaroiden hyödyntäminen on paitsi hämmästyttävän edullista, myös ekologisesti järkevää.

Myös kirjoja olen välillä ostanut käytettynä. Pidin teini-iässä Hammond Innesin kirjoista kovasti, mutta niistä suurin osa on jo poistunut kirjastoista. Muutama vuosi takaperin huomasin, että Innesin vanhoja kirjoja löytyi Huutonetistä vaikka kuinka paljon muutamalla eurolla. Löysin monta kirjaa joita en ollut aikaisemmin lukenut.


Image courtesy of Phil_Bird at FreeDigitalPhotos.net
Jos pidit artikkelistani, jaa se kavereillesi alla olevilla painikkeilla!

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

6 kommenttia:

 1. Mä myyn paljon vanhaa tavaraa torissa. Siellä tosin ihmiset tuntuu ottavan paljon yhteyttä mutta sitten he jotenkin aina häviävät kuin pieru saharaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on myös tätä porukkaa, jotka soittavat tai laittavat viestin ja tekevät kaupat heti puhelimessa. Sitten heistä ei kuulu enää mitään. Joskus taas sopivat kaupat heti puhelimessa, mut sit kun "tulevat hakemaan" alkaakin kauhea tinkiminen.

   Koskaan ei kannata poistaa ilmoitusta tai varata tuotetta kenellekään. Kauppa syntyy silloin kun rahat on kourassa.

   Poista
 2. Varmasti hyvä veto tuo veneen realisointi, ja etenkin jos siitä ei niin suurta iloa enää viime vuosina sulle ollut. Asioita on hyvä laittaa koko ajan tärkeysjärjestykseen ja keskittyä niihin ihan tärkeimpiin / pitää niistä kii :) Muu saakoon mennä. Itekin myyn aina jotain rompetta pois kun olen Suomessa, joka vuosi raaskii luopua jostain mitä vielä edellisvuonna ajatteli säilyttävänsä nyt "ainakin toistaiseksi". Kaikista cd-levyistä maltan jo päästää irti niitä vaan ei kukaan enää osta :P vinyylitkin meni suht pilkkahintaan. Ja bändikirjat läks nyt kesällä. Vähän tuntuu että myy osan omaa historiaa, mutta onhan se historia mielessä ja muistoissa :) Mulla on vaan hyviä kokemuksia tori.fi kaupoista, kaikki on pitäny kutinsa ei mitään turhia säätöjä oo onneks ollut.
  Rosita - matkaopasvapauteen.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin veneen kanssa myös sellaista, että se oli henkisesti jopa pieni taakka. Aina jotain mistä piti huolehtia: nosto ennen jäitä, pakkasnesteet koneeseen ettei jäädy ja hajoa, läpivientien tarkistus, ettei uppoa jne.

   En ole varma haluanko oikeastaan omistaa mitään, mikä ei tuota mitään. Fyysisestä omaisuudesta tulee helposti rasite. Jossain oli tutkimustakin siitä, että esineiden ostaminen/omistaminen ei tuo onnellisuutta, mutta palveluiden ostaminen kylläkin.

   Sen kaksi keraa kesässä kun haluan vesille, voin hypätä johonkin sisävesilaivaan risteilylle. :)

   Poista
 3. Välillä vaan ottaa päähän kun laitat jotain myyntiin ni viestejä alkaa sadella:
  -paljo kiintee hinta
  -saisko tarkempia mittoja
  -saisko lisää kuvia
  -ostan jos maksat postit

  Ja kyseessä aina joku muutaman euron tuote

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja sitten on vaihtajat. Vaikka laitoin veneen myynti-ilmoitukseen, että ei vaihtoa, tuli useita viestejä tyyliin "vaihdatko vm 79 traktoriin". Yksi olisi haluunut vaihtaa omaan veneeseensä josta puuttui moottori. Luulisi ostajien tajuavan, että jos joku myy toimivaa venettä hän ei todellakaan ole kiinnostunut vaihtamaan sitä toiseen veneeseen, mikä ei edes toimi!

   Poista