lauantai 16. joulukuuta 2017

Varallisuuden kasvu 50 000€ vuonna 2017

Hyvä vuosi takana


Varallisuuden kasvu 50 000€ vuonna 2017
Päivitin viime keskiviikkona Osakesalkku ja varallisuus -sivua ja huomasin, että kaksi rajapyykkiä on saavutettu. Kokonaisvarallisuuteni kasvoi vuonna 2017 peräti 50 000 eurolla ja lisäksi kokonaisvarallisuus ylitti 300 000 euron rajan. Olen enemmän kuin tyytyväinen tilanteeseen, ottaen huomioon, että olen ollut melkein kokonaan pois osakemarkkinoilta tämän vuoden.

Mistä säästöt koostuvat?


Vuoden aikana kertyneet säästöt koostuvat palkkatuloista, kilometrikorvauksista, päivärahoista, korkotuotoista (Bank Norwegian), Nordnetin sijoituksista, Bitcoin -myynneistä, blogituloista ja käytetyn tavaran myymisestä.

Töissä tuli reissaamista enemmän kuin olin odottanut ja 41€ verovapaa kokopäiväraha keskimäärin 5-15 päivänä kuukaudessa näkyy säästöissä. Käytetyn tavaran myyminen näkyy myös, koska en ollut aiemmin laskenut näitä varallisuuteeni mukaan - nyt kun ne muutti rahaksi, vaikutus näkyy.

Säästeliäällä elämäntavalla on todella tärkeä merkitys hyvään tulokseen. En ole viime aikoina kirjoittanut säästämisestä kovin paljoa, koska vuoden 2015 ja 2016 aikana karsin systemaattisesti kaikki meidän perheen kiinteät kulut aivan minimiin. Tänä vuonna ei ole enää mitään mistä olisi voinut nipistää. Jossain asioissa, kuten ravintolalounaissa olen vähän lipsunutkin. Mutta jos selaat vanhoja kirjoituksiani, huomaat, että aikaisempina vuosina mietin paljon säästämiseen liittyviä asioita, nyttemmin painopiste on siirtynyt tulovirtojen hankintaan.

Mitä olisi voinut tehdä toisin?


Aina voi jossitella ja miettiä, mitä olisi voinut tehdä toisin. Jos olisin pitänyt Bank Norwegian säästöt osakkeissa, olisin muutaman kymppitonnin rikkaampi - ainakin siihen saakka, kunnes kurssit romahtavat. Tai jos olisin myynyt Bitcoinit vasta tänään, olisin 40 000€ rikkaampi. Ajoittaminen on tunnetusti vaikeaa ja osakesijoittamisessa jossittelu on turhaa. Olen varsin tyytyväinen tulokseen, mutta toki parempaankin olisi ollut mahdollisuus.

Näkymiä ensivuodelle


En usko pääseväni ensi vuonna yhtä hyvään tulokseen. Käytettyä tavaraa ei ole enää myytäväksi ja Bitcoinit on myyty. Jos ensi vuonna säästöön jää 35-40k€ olen tyytyväinen. Toki jos työssä tapahtuu isoja muutoksia (jos päätän esimerkiksi lähteä yrittäjäksi) parempaankin on mahdollisuus.

Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mielenkiintoinen sijoitusvuosi tulossa!Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

6 kommenttia:

 1. Kiinnostuin todella paljon tuosta 300k € varallisuudesta kunnes huomasin, että 217k € onkin kiinni omissa seinissä ja vain 83k € on oikeaa sijoitusvarallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Ostin tämän asunnon ennen sijoitusharrastuksen aloittamista. Jos olisin nyt ostamassa, hankkisin 100k€ edullisemman. Asunto on huippupaikalla ja perhe viihtyy - vaihtaminen on haastavaa.

   Olen ajatellut maksaa loputkin lainat ens vuonna pois. Sen jälkeen taloudellinen riippumattomuus on lähellä, koska tulemme toimeen tosi pienellä kassavirralla. Toivottavasti kurssit laskevat ja voi ens vuoden jälkeen pumpata käytännössä kaikki tulot pörssiin 😄

   Poista
 2. Onnittelut välietappina saavuttamisesta.

  VastaaPoista
 3. Hieno saavutus, onnea! Perässä tullaan hitaasti mutta varmasti ;) Ajattelin tehdä vuosikatsausta sitten tammikuussa, mutta tuskin on päästy ihan noin isoon kasvuun täällä päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Itsekin yllätyin summan suuruudesta, kun en ole kuukausittain seurannut. Käytetyn tavaran myyntiin kuului 10k€ arvoinen vene, mikä tavallaan vähän vääristää, koska aiemmin en ollut laskenut sen arvoa mukaan omaisuuteeni. Nyt kun se meni asuntolainan lyhennykseen, niin se nosti summaa.

   Poista