keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Usko itseesi!

Itseluottamus


Usko itseesi!
Melkein kenen tahansa menestyneen ihmisen takaa löytyy joko hyvää tuuria, tai kosolti itseluottamusta. Joskus molempia. Pelkän tuurin varaan ei kannata kuitenkaan laskea, joten jäljelle jää itseluottamus. Sitä voimme jopa itse kehittää.

Itseluottamus tuo varmuutta esiintymiseen ja antaa uskottavuutta muiden silmissä, mutta ennen kaikkea se tuo varmuutta omaan tekemiseen. Kun uskot itseesi, jaksat toimia pitkäjänteisesti. Tiedät, että erilaisia yllätyksiä tulee vastaan, mutta tiedät myös selviytyväsi niistä.

Itseluottamusta kannattaa kehittää. En tarkoita niinkään itsevarmaa esiintymistä, vaan aitoa uskoa omaan tekemiseen. Kun olet varma asiastasi, sinulla on todella hyvät mahdollisuudet onnistua. Monet haaveemme ovat aivan käsiemme ulottuvilla, ainoa este niiden toteutumiseen olemme me itse. Mitä isompia asioita tavoittelemme, sitä enemmän voimme saavuttaa.

Epävarmat ihmiset antavat muiden ihmisten vaikuttaa aivan liikaa omaan päätöksentekoonsa. Muiden ihmisten, usein lonkalta heitetyt ja täysin harkitsemattomat kommentit, voivat ohjata toimintaamme yllättävänkin paljon. Asiantuntijoita kannattaa kuunnella, joskin hekin ovat usein väärässä (etenkin talousasiantuntijat). Kuuntele asiantuntijoita, mutta muodosta oma näkemyksesi asioista ja toimi sen mukaan.

Itseluottamus ja sijoittaminen


Samaa luottamusta itseesi tarvitset myös sijoittamisessa. Äitisi sanoo, että tekisit mielummin vain rehellistä (eli huonopalkkaista) työtä, uskovainen tätisi muistuttaa, että joudut helvettiin ahneutesi takia, vegaani ja sosiaalituilla elävä serkkulikkasi puolestaan huutaa, että olet kapitalistinen sika.

Siitä ei kannata välittää. Sinä tiedät, että ilman sijoittajia niitä "rehellisiä töitä" ei olisi edes olemassa. Tiedät evoluutiosta ja muista asioista vähän enemmän kuin aivopesun uhriksi joutunut tätisi. Tiedät kenen pussista serkkusi sossumaksut hoidetaan ja että markkinatalous on heikoista huolta pitävän yhteiskunnan perusta. Älä anna dissaajien sotkea ajatuksiasi.

Ja ettei tärkein unohtuisi. Jos et ole vielä aloittanut osakesijoittamista, aloita se tänään. Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnetiin tästä.
Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

2 kommenttia:

  1. Itseluottamus on tärkeä asia. Työelämässä itseluottamusta on helppo hankkia opiskelemalla työsi kunnolla ja sitten kun olet kunnon asiantuntija niin se lisää myös itseluottamusta.

    VastaaPoista