lauantai 2. kesäkuuta 2018

5 syytä, miksi Nordnet on paras sijoituspankki

5 syytä, miksi Nordnet on paras osakepankki
Ensimmäinen asia, jonka sijoitusharrastusta aloitteleva joutuu valitsemaan, on sopiva osakevälittäjä. Mielestäni Nordnet on useimmille suomalaisille piensijoittajille paras vaihtoehto. Tässä viisi syytä miksi.

1. Ilmainen


Osakevälittäjien vertaileminen herättää sijoittajissa tunteita ja etenkin hinnoista puhuminen johtaa usein kiihkeisiin keskusteluihin. Faktisesti voidaan kuitenkin sanoa, että täysin ilmainen on halvempi kuin sellainen joka maksaa.

Nordnet on ainoa sijoituspankki, jota voit käyttää täysin ilmaiseksi. Voit avata ilmaisen arvo-osuustilin tästä ja sijoittaa neljään täysin ilmaiseen Superrahastoon. Superrahastot ovat indeksirahastoja, joiden avulla voit hajauttaa sijoituksesi neljään maahan ja peräti 140 yritykseen.

Nordnetilta löytyy toki lisäksi myös monenlaisia maksullisia palveluita.

2. Piensijoittajille suunnatut palvelut


Käytän itse Nordnetia, koska sen palvelut on selkeästi kohdennettu piensijoittajan tilanteisiin ja tarpeisiin. Sijoituspankkipalveluiden lisäksi Nordnet tarjoaa monipuolista sisältöä ja koulutuksia mm. blogikirjoitusten ja webcastien muodossa.

3. Ennen kaikkea sijoituspankki


Kivijalkapankeille sijoituspankkitoiminta on vain yksi lisäpalvelu ja tapa rahastaa asiakkaita. Tämä näkyy mm monimutkaisten hinnastojen muodossa ja aktiivisten rahastojen aggressiivisena kauppaamisena sellaisille ihmisille, jotka eivät ymmärrä kulujen merkitystä.

Nordnetin fokus on ihan puhtaasti sijoituspankkitoiminnassa, mikä näkyy palveluiden laadussa.

4. Pohjoismaalainen


Pohjoismaalaisuus on mielestäni tärkeä asia. Muutaman tonnin sijoituksen voit varmasti melko surutta sijoittaa vaikka meksikolaiselle välittäjälle, mutta siinä vaiheessa kun arvo-osuustilillä alkaa olla arvoa satojen tuhansien eurojen arvosta, kannattaa jo harkita tarkkaan kenen ylläpitoon omaisuutesi annat.

Nordnet noudattaa pohjoismaiden lainsäädäntöä. EU direktiivit ja paikalliset lait ohjaavat heidän toimintaansa. Esimerkiksi jos osakesäästötili tulee suomessa mahdolliseksi, Nordnet pystyy sen tarjoamaan. Nordnetista menee myös tiedot suoraan verottajalle ja tarvittaessa verotuksessa tarvittavat lomakkeet saa tulostettua palvelusta suoraan.

5. Toimipiste Suomessa


Toimipiste suomessa on iso plussa. Jos tarvitset apua, voit aina kävellä Nordnetin toimistolle (Yliopistonkatu 5, Helsinki) ja saat palvelua suomenkielellä.

Nordnetin asiakkaaksi pääset tästä. Se ei maksa mitään ja voit aloittaa sijoittamisen jo tänään!Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

6 kommenttia:

 1. Aika pitkä matka olisi sinne Helsinkiin kävellä. Osuuspankin konttoriin on sen sijaan alle puoli kilometriä ja omistajiin kuulun itsekin. Kustannukset viime vuonna olivat alle 0,01 % salkun pääomasta, joten ei tämä kotimainenkaan pankki ihan tappavan kallis ole ainakaan minun sijoitustyylilleni.

  VastaaPoista
 2. Minullakin on käyttötili OPssa mutta sijoitukset pidän mielummin Nordnetissä. Sijoitustyylillä on toki iso vaikutus kuluihin.

  VastaaPoista
 3. Itsekin pidän Nordnetiä parhaana vaihtoehtona piensijoittajalle enkä ole vielä lähtenyt tutustumaan Lynxiin tai Degiroon. Toki täysin aiheellista kritiikkiä Nordnet on saanut osakseen mm. turhan kalliista ulkomaalaisten osakkeiden kaupankäyntikuluista. Sen verran pilkkua kuitenkin viilaan, että superrahastoista täysin ilmainen on ainoastaan Suomi, muissa tulee valuutanvaihtokuluja + osassa veroja (Tanska ja Norjakin?). Joka tapauksessa juoksevat kulut ovat 0% eli kaikki superrahastot ovat halvimpia mahdollisia eli erittäin hyviä, mikäli Pohjoismaihin haluaa sijoittaa.

  Velalla sijoittamista ei kenellekään voi suositella, mutta todettakoon myös, että Nordnetissä myös lainaa saa helposti osakkeensa panttaamalla - riskit todellakin täytyy tällöin tiedostaa. Linkkaan tähän oman juttuni Nordnetin Superluotosta jos et pahaksesi laittele :)
  http://anteronloitsukirja.blogspot.com/2017/06/nordnet-superluotto-riski-ja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Degiroa katselin joskus, mutta tulin siihen tulokseen, etten uskaltaisi sinne rahojani laittaa.

   Lynx on ilmeisesti hyvä ja ammattimaisten spekulanttien suosima. Nordnetin tarjonta on kuitenkin kansantajuisempi ja sopivampi tavalliselle kuukausisäästäjälle.

   Valuutanvaihto on hyvä tarkennus. Superrahastoja koskevassa kirjoituksessani tästä jo kirjoittelinkin.

   Poista
 4. Minulla oli vielä pari vuotta sitten OP:ssa sijoitusvakuutus jonka alla oli erilaisia rahastoja. Osakkeet sen kun nousivat mutta sijoituksissani se ei juuri näkynyt. Vuonna 2016 kesällä sattumalta törmäsin tähän blogiin ja sen jälkeen kaikki muuttui. Ymmärsin miten turhasta olin maksanut. Nostin välittömästi rahat sijoitusvakuutuksesta pois ja minusta tuli Nordnetin asiakas. Parissa vuodessa olen lukenut kymmeniä talous aiheisia kirjoja, blogeja jne. Säästämisestä/sijoittamisesta tuli intohimoinen harrastus jolle ei loppua näy. Kiitos arvokkaasta työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällaiset palautteet todellakin innostavat kirjoittamaan! Hienoa kuulla, että sijoituskärpänen on puraissut :)

   Välillä sitä tavallaan unohtaa, että näillä kirjoituksilla voi ihan oikeasti vaikuttaa ihmisten elämään.

   Poista