lauantai 16. kesäkuuta 2018

Rantahotelli TV -sarja

Retromies


Rantahotelli TV -sarja
Olen retromies. Ainakin jossain asioissa. Pidän esimerkiksi elokuvista, jotka sijoittuvat menneeseen aikaan. Joskus katselen YLE Areenasta, tai YouTubesta vanhoja ja unohdettuja 80 -luvun leffoja. Aika kultaa muistot ja lapsuudesta tutut asiat, kuten jotkut automallit, tai vaatteet herättävät mukavia mielleyhtymiä.

Rantahotelli TV -sarja sijoittuu 1930 -luvun Tanskaan. Humoristinen ja hyvillä henkilöhahmoilla höystetty ohjelma vie mennessään ja avaa tuon ajan henkeä ja mielenmaisemaa.

Juoni


Sarja kertoo Tanskan yläluokkaan kuuluvista ihmisistä, jotka kokoontuvat joka kesä samaan rantahotelliin viettämään kesälomaa. Asiakkaiden ohella myös hotellin henkilökunta on keskeisessä osassa sarjan juonta.

Juoni on toisaalta kevyt, mutta kuitenkin varsin monisäikeinen. Jokaisella perheellä ja henkilöllä on omat murheensa ja suunnitelmansa, jotka kietoutuvat enemmän tai vähemmän toisiinsa. Välillä lempi leiskuu, joskus riidellään, eikä avioeroiltakaan vältytä.

Lipevä näyttelijä ja naistenmies yrittää salata olevansa viereisessä huoneessa asuvan parikunnan ainoan lapsen isä, pörssiromahduksen kokenut ex-miljonääri punoo juoniaan varallisuutensa palauttamiseksi, isältään valtavat tilaukset perinyt aristokraatti yrittää piilotella homoseksuaalisuuttaan ja vasta naimisiin mennyt, itsenäiseen elämään tottunut nuori nainen yrittää sopeutua aviovaimon asemaan.

Mikä sarjasta tekee hyvän?


Sarja henkii positiivisella ja humoristisella tavalla vanhan ajan arvoja ja viattomuutta. Henkilöhahmot ja näyttelijät ovat äärimmäisen hyviä. Tuntuu, että kaikki heittäytyvät rooleihinsa täysillä.

Mainitsin erässä aikaisemmassa kirjoituksessani, että olen ihastunut Tanskan merelliseen maisemaan. Tanskan rannikon avoin valoisuus ja maisemat välittyvät sarjasta hyvin. Tanskan maaseutu on vielä nykyäänkin täynnä rantahotellia muistuttavia, olkikattoisia rakennuksia.

ps. Sijoitusharrastukseen tämän sarjan aasinsilta on aika löyhä. Toki sarjassa on rahamiehiä ja viinan salakuljetuksella omaisuuden luonut, köyhistä oloista aloittanut liikemies Morten, jonka ryysyistä rikkauteen tarina voi tuoda motivaatiota sijoittamiseen.Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan mukavalta ohjelmalta. Itse olen myös ns. "menneen ajan romantikko". Nykyajassa närästää lähinnä kulutuskulttuuri ja ihmisten keskinäinen nokittelu jollain aivan turhilla asioilla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on nykyään jotenkin liian helppoa ja itsestään selvää...

   Poista
 2. Aivan mahtava sarja alusta loppuun

  VastaaPoista