lauantai 3. marraskuuta 2018

Helppoa rahaa!

Taustaa


Helppoa rahaa!
Monet ihmiset himoitsevat rahaa. Rahan tienaaminen on kuitenkin helppoa - töitä on suhteellisen hyvin tarjolla ja ilmaisella koulutuksella voi hankkia pätevyyden. Opiskelustakin maksetaan. Ja jos et löydä työtä, sinulle maksetaan työttömyyskorvausta tai sosiaaliturvaa. Mitä tahansa teetkin, sinulle annetaan rahaa muodossa tai toisessa.

Voisi sanoa, että kaikki raha Suomessa on helppoa rahaa. Mutta koska olemme laiskoja, haluamme saada sitä vieläkin helpommin. No joo, oikeasti kyse ei ole laiskuudesta. Ongelmana on se, että kaikki edellä mainitut keinot edellyttävät sinulta jotain. Palkkatyössä sinun tulee viettää töissä suurin osa ajastasi, opiskelu edellyttää paikallaoloa ja itseopiskelua, työttömänä pitää olla aktiivinen ja sossukin vaatii sinua anelemaan lakki kourassa.

Raha merkitsee minulle itsenäisyyttä. Kun minulla on riittävästi rahaa, voin tehdä mitä haluan muista välittämättä. Edellä mainitut rahanlähteet eivät tuo vapautta - päinvastoin, ne tuovat velvoitteita. Joten minulle helppo raha on sellaista, johon ei liity velvoitteita.

Miten sitä saa helposti?


Helpoiten rahaa saa sijoittamalla. Korko- tai pörssisijoitukset tuottavat rahaa ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään. Esimerkiksi indeksirahastoihin sijoittaminen on paitsi todella helppoa, myös turvallista ja pitkällä aikavälillä niillä pääsee pörssi keskimääräiseen tuottoon, joka on taaksepäin katsottuna peräti 8%.

Asuntosijoittaminen on muodikasta ja kieltämättä myös niillä on päässyt erinomaisiin tuottoihin, koska sekä vuokrat, että asuntojen hinnat ovat nousseet mukavasti ja samaan aikaan lainoja on saanut melkein ilmaiseksi. Tällä hetkellä asuntojen hinnat ovat kuitenkin kivunneet sen verran ylös, ettei asuntosijoittaminen välttämättä ole tulevaisuudessa yhtä kannattavaa. Asunnot eivät ole täysin passiivisia sijoituskohteita. Jos sinulla on kymmenen sijoitusasuntoa, niiden kunnossapitäminen, vuokralaisten vaihtuminen, taloyhtiön remonttien seuraaminen ym. voi olla yllättäväkin työlästä hommaa. Jos sijoitusasuntoja on paljon, toiminta muistuttaa mielestäni enemmän yritystoimintaa, kuin passiivista tulonlähdettä.

Mitä tarvitset tienataksesi helposti?


Aloittamiseen et tarvitse oikeastaan mitään muuta kuin 15€ pääomaa. Voit avata ilmaisen arvo-osuustilin Nordnetiin vaikka heti ja aloittaa sijoittamisen ilmaisiin Superrahastoihin. Pienin summa, jolla voit aloittaa on 15€ joten sijoitusharrastuksen voi aloittaa todella pienellä summalla. Jos kiinnostut sijoittamisesta, eteesi avautuu aivan uudenlainen ja ihmeellinen maailma, jossa sinulla on tilaisuus rikastua. Tärkeintä on aloittaminen.


Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

13 kommenttia:

 1. Hei rikaserakko.

  "Korko- tai pörssisijoitukset tuottavat rahaa ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään."

  Ei se ihan noinkaan ole koska jostain se alkupääomakin on saatava.
  Osa elää jo nyt ylivarojensa eikä heillä ole varoja sijoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Miska,

   Passiivinen tulo tarkoittaa säännöllistä tuloa, joka ei vaadi mitään tekemistä. Passiivisen tulolähteen hankkiminen taas yleensä vaatii tekemistä.

   Helppoa rahaa tuottavan sijoitussalkun hankkiminen vaatii tosiaan säästämistä ja yli varojen eläminen on tosi yleistä nykyään. Siksi kirjoitan paljon myös säästämisestä ja kannustan ihmisiä aloittamaan sijoittamisen vaikka vain pienillä summilla.

   Poista
 2. Hei
  Tekstissä kerrot," Kun minulla on riittävästi rahaa, voin tehdä mitä haluan muistavälittämättä". Haluaisinkin tietää, että onko se aika jo nyt, kun sitä rahaa on niin paljon, että voi tehdä mitä haluaa? Vai onko se aika tulossa joskus vuosien päästä? Miten erilailla olet ajatellut eläämääsi viettää meihin köyhiin taviksiin verrattuna? Matkusteletko, ostatko linnan jostain ranskasta, tuhlaat kalliisiin autoihin, teet kenties hyväntekeväisyyttä jossain maailmalla, vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei ole sen aika vielä. Vuosia pitää odottaa, mutta ei kovin montaa. Kolme vuotta voi olla realistinen aika.

   En kaipaa ulkomaille matkustelua mitenkään erityisesti (välillä tosin kiva pistäytyä jossain), hyväntekeväisyyteen en tunne kutsumusta, linnat tai kalliit autot eivät minua kiinnosta.

   Minä kaipaan aikaa. Käyn nykyään esimerkiksi joka vuosi Lapissa - Suomen tai Norjan puolella. Jos minun ei tarvitsisi käydä töissä, voisin viettää joka vuosi kuukausia Jäämeren rannalla, lohijokia kierrellen. Voisi olla myös mielenkiintoista viettää vuosi jossain korpimökissä keskellä ei-mitään. Nuorempana luin aika paljon - lukisin nykyäänkin enemmän jos olisi aikaa.

   Lyhyesti sanottuna kaipaan irti oravanpyörästä ja tavoittelen varallisuudella vapaampaa, joskin varsin tavallista (varallisuuden näkökulmasta jopa melko vaatimatonta) elämää. Jos teen samalla töitä, haluan tehdä sen täysin omilla ehdoillani.

   Poista
  2. Minna, mitä köyhä tavis tarkoittaa?

   Poista
 3. Halusin tuoda vain toisen näkökulman asiaa.
  Kiitos vastauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkökulmat ovat enemmän kuin tervetulleita! Viimeaikoina olen muuten huomannut, että nämä kommentit ja niistä syntyvä keskustelu ovat yleensä paljon kiinnostavampaa kuin omat kirjoitukseni, joista ne lähtevät liikkeelle.

   Poista
 4. Lopetatko blogin pitämisen kun taloudellinen riippumattomuus on saavutettu kuten kävi blogille "Kohti taloudellista riippumattomuutta"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys. En tiedä - tuskin lopetan ainakaan sen takia, että olen taloudellisesti riippumaton. Silloin olisi aikaakin enemmän kirjoitteluun. Mutta voi olla että joskus into lopahtaa. Pörssiromahdus voi saada lukijat kaikkoamaan tms.

   Kohti taloudellista riippumattomuutta - bloggari perusti oman rahaston ja siirtyi ammattilaiseksi. Itse en rahastoa kykenisi pyörittämään.

   Toinen skenen uranuurtaja Saituri lopetti bloginsa muutama vuosi sitten. Hänellä oli hyviä kirjoituksia, mutta loppua kohti mielialassa oli havaittavissa alakuloa. Jäi sellainen olo että masennus tms sairaus muutti suunnitelmat.

   Aika näyttää mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan.

   Poista
  2. "Kohti taloudellista riippumattomuutta - bloggari perusti oman rahaston ja siirtyi ammattilaiseksi. Itse en rahastoa kykenisi pyörittämään"

   Rahaston menestys on kyllä ollut melko katastrofaalista. Olisit piiloindeksillä voittanut "ammattilaisen" selvästi.

   Poista
  3. Ai jaa, en olekaan seurannut sen menestystä. Täytyy kyllä sanoa, että pieni epäilys kävi mielessä, joskus vuosia sitten, kun luin rahaston strategiasta ja siitä kuinka ylivoimaisesti se on voittanut indeksin.

   Poista
 5. Kyllä korko- ja pörssisijoitukset voivat viedä rahaa. Makselen vieläkin opiskeluaikojen sijoittamisen velkoja. Sijoita vain rahat, joita et tarvitse - on nykyään mottoni. Valitettavasti vielä ei ole ollut sellaista rahaa. Yritän epätoivoisesti säästää käsirahaa asuntoon, niitä rahoja ei uskalla sijoittaa - muuten voi jäädä asunto ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis kyllähän pörssissä voi hävitä rahaa lyhyellä aikavälillä. 2000 kuplan aallonharjalla ostetut osakkeet ei varmaan koskaan maksaneet itseään takaisin sijoittajille. Mutta jos sijoittaa pitkäjänteisesti esim 10v ajan joka kk ja hajauttaa sijoitukset hyvin, niin käytännössä on mahdotonta jäädä tappiolle.

   Jos rahoja tarvitsee lähitulevaisuudessa vaikka asuntoon, en minäkään suosittele niitä sijoittamaan. Lyhyellä muutaman vuoden aikavälillä kurssit voi laskea paljonkin.

   Poista